Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit amplificator "2x500"w de la mivarom

Postări Recomandate

Incercati si o simulare astfel:-in emitorii diferentialului se introduc rezistente de 100 ohm.-colectorul lui Q8,7 se leaga in emitorul lui Q9,10.(folded cascode)-R16,17 se modifica in 560 ohm.-in colectorul lui Q9,10 se conecteaza R=56 kohm la masa.-R13,12 se impart in 2,7 kohm+12 kohm cu un zenner de 15v la masa;din cea de 12kohm se alimenteaza diferentialul.-se introduce un grup serie de 15 pf+150ohm in paralel pe R14(compensare.)-Q9,10, MJE 340,350 sau Bd 139-140.Mai sunt si alte modificari la final dar astea mai tarziu.

Link spre comentariu

Buna seara,@DJ Leco - am facut simularea la kit pt.5 perechi de finali si alimentare +/- 95V. M-am oprit la distorsiuni de 0,5%.Atasez printscreen.@hpavictorImi cer scuze dar nu stiu sa fac in Multisim 11.0 (sau alt program) graficele pe care le-ati cerut dumneavoastra.Concluzie personala: Acest kit cu configuratia default nu "livreaza" o putere mai mare de 100-110W pe o sarcina de 4 ohmi cu distorsiuni de 1-2%. Acest kit este o alternativa "tranzistorata" pentru kit-ul de 100 W care il cumperi de peste tot cu TDA7294 (chiar mi se par mai bun acest kit).In simulator cu acest kit nu am reusit sa obtin distorsiuni sub 0,2% chiar si la puteri mici. Am obtinut distorsiuni mai mici cu scheme de pe acest forum.@indi666 - multumesc (multumim) pentru efortul depus de a "scoate" schema din kit. Este un "motiv" de discutie! :d P.S.: Incercati din meniul din dreapta de la simulator, instrumentul "Wattmeter". Atasez modelele spice ale componentelor pentru adaugare in simulator. Sunt de pe site-ul ON-Semi majoritatea ...Cu respect,Marius N.

post-33993-139829309541_thumb.jpg

Modele spice.txt

Link spre comentariu

Am facut modificarile mentionate de dvs plus alte cateva de la mine.-rezistentele din colectoarele Q1,Q2 la 2k7.-pe reactia negativa R14-22k, R15-680 ohm, C2-47uF.-rezistentele din emitoarele finalilor R2,R3 0.22 ohm.-rezistentele din emitoarele tranz din VAS, R16,R17 100 ohm.-rezistenta din emitoarele prefinalilor 100 ohm.Rezultate obtinute: la alimentare +-40Vcc, Vout 20.3V, THD 0.175%.

post-22305-139829309639_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ar trebui ca R8=R14.Simulatoarele sunt bune dar relizarea practica are cuvantul final;oricum ,se poate vedea scaderea sensibila a distorsiunilor.Sunt si distorsiuni "induse" care pot apare practic astfel:-circuitul de masa incorect poate contribui cu cca.0,25-0,3%.-condensatorii din lantul de semnal pot aduce o crestere de 0,2-0,3%.-circuitul de protectie (nu e cazul aici).-Cablul de conectare al incintelor de slaba calitate poate conduce la cresterea coeficientului la 0,25-0,5% la bornele incintelor in conditiile in care la iesirea amplificatorului e mult mai mic.Putem introduce si un circuit "servo drive "cu un TL 071 ,alimentat cu +/-15 v de la zennere si putem elimina condensatorul de 100uf din calea de semnal(reactia negativa).Amplificatorul poate fi modificat (in bine) in continuare.

Link spre comentariu

Merita facuta o simulare si comparata cu specificatiile proiectantului ( Dnul Barbu Popescu ) pentru a observa realitatea , dar schema actuala ( cu modificarile noastre ) are totusi o reactie in plus , intre tranzistorii din intrarea inversoare a diferentialului si etajul VAS ........nu este mare , dar totusi exista aceasta diferenta , zennere in circuitul de alimentare al diferentialului etc .

Pana la urma se pare ca cel care a dezvoltat si popularizat primul aceasta schema este W . Leach Marshall , conform celor explicate aici http://users.ece.gatech.edu/mleach/lsrd/index.html !

:da :da :da :da :da

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări