hpavictor Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Schema nu este chiar asa de rea......Cu citeva modificari poate ajunge departe, ideea de baza nu este rea!Pai cam seamana cu a lui SAVA , dar si cu un celebru modul de vanzare aici pe forum , vazut pe Youtube .........mici diferente , nesemnificative pentru aplicatii de putere mare ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Partea de intrare exte clasica cu multe scheme, chiar foarte multe!Repet ca, baza modulelor mele pleaca de la un amp japan din 1980 pe care l-am modificat din iesire cu NPN-uri ca finali, in PNP cu NPN, si asta dupa 1995 cind am avut acces constant la MJ-uri Motorola, caruia i-am implementat protectia dupa Sava, avea clasica dupa VAS.Tosusi diferentele sint FOARTE semnificative. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Nu cred ca isi inchipuie cineva ca, chinezii sunt chiar batuti in cap. Ei au oameni care stau toata ziua pe internet si cauta orice pentru a copia, deci nu sunt prosti sa colneze o schema proasta. Kit-ul asta are un pret la firma care il vinde dar in realitate la poarta fabricii ma indoiesc ca ar costa mai mult de 5-6 euro. Deci este clar ca ei au tras foarte mult sa scoata ceva extrem de ieftin deci nici nu se poate vorbi de calitate. Asa cum bine sublinia un user mai sus este imposibil sa reusesti sa faci acest amplificator la un pret mai mic decat cel cu care se vinde (adica 70 de lei) si sa nu uitam ca firma care il vinde nu castiga doar 5 lei (ar insemna profit de 8%) la fiecare bucata vanduta ci as zice un minim de 20 lei. De aceea nici nu prea se poate lupta impotriva chinezilor. Se aplica "legea" lui VTP : din cat dai , jumatate face si de un sfert merge. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Partea de intrare exte clasica cu multe scheme, chiar foarte multe!Repet ca, baza modulelor mele pleaca de la ..... Sava..........Tosusi diferentele sint FOARTE semnificative.Absolut total nesemnificative .....pentru orice utilizator "DJ " de la tara , care da discoteca de pe un canal Youtube la caminul cultural cu doua boxe inchiriate de la lautarul din sat , boxe de banda larga cu cate un singur difuzor de 12" fara inalte ( fara educatie muzicala , arhiva de muzica , fara echipament dedicat , fara casti etc ).......in acest fel se educa urechile majoritatii colegilor de forum , audiind manele racnite.......Nu mai conteaza calitatea , decat " zgomotul " in traducerea lor insemnand " puterea " si sper ca intelegeti ca nu este un atac impotiva cuiva anume , ci doar o constatare a vietii de la tara ! Link spre comentariu
ex.escu Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Am modificat un astfel de kit in urma cu doi ani in doua variante;sambata (atunci pot posta schita si o fotografie) le puteti vedeaVarianta cea mai simpla asigura cca.75w/8 ohm cu d<0,05% cu finalii din kit (sunt clone de la care nu poti cere mai mult);modificarile costa max.4-5 ron. Link spre comentariu
scormonel Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Dar in kit-ul original cum dracu de nu strapung prefinali Q9 si Q10 733 si 945 la 80 de volti ?. Chinezii sunt cel putin nebuni !. Probabil la simulare din aceasta cauza nu se obtin decat 20V sinus. Normal trebuiau sa fie undeva la 26 - 28V RMS. Sigisman simuleaza te rog din nou cu Q9 si Q10 BC639 si BC640. Sunt chiar curios. Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Dar in kit-ul original cum dracu de nu strapung prefinali Q9 si Q10 733 si 945 la 80 de volti ?. Chinezii sunt cel putin nebuni !. Probabil la simulare din aceasta cauza nu se obtin decat 20V sinus. Normal trebuiau sa fie undeva la 26 - 28V RMS. Sigisman simuleaza te rog din nou cu Q9 si Q10 BC639 si BC640. Sunt chiar curios.Se obtin 20V sinus din cauza caderilor de tensiune pe rezistentele de pe alimentari si cele din emitoarele tranz din VAS.Plus caderea de tens si pe rez din emitoarele finalilor.Uitati rezultatele cu tranz propusi de dvs. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Indy , vezi ca a mai aparut o schimbare in schema pe forumul lui @donpetru http:// w w w . f o r u m . t e h n i u m - a z i . ro /topic/3999-schema-amplificator-stereo-kit-0205/ , merita sa faci si simularea cu acele modificari . Puterea nu va creste , dar se vor micsora distorsiunile ......... Link spre comentariu
scormonel Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 As face urmatoarele modificari:1) Q9-BD244C2) Q10-BD243C3) R13, R12 = 43K4) R11 si R13 dispar si colector Q8 se leaga la emitor Q9, respectiv colector Q7 la emitor Q105) R16 si R17 180 RR18 multitura 100 R6) R5 si R6 se deconecteaza de la alimentarea modulului si se alimenteaza cu + - 50V.7) R2 si R3 inlocuite cu 0,22 R/5W.Sunt foarte circumspect vizavi de simulari. Programul nu stie ca in montaj se folosesc tranzistori cu amplificarea de 9 sau 200. Am calculat o data o boxa sa rezoneze la 65 Hz si real, masurat aveam rezonanta incintei la 32 Hz si rezonanta difuzorului la 99 Hz (Difuzorul in aer liber avea 65 Hz). A trebuit sa elimin portul de bassreflex si sa maresc continuu orificiul masurand tot timpul pana am ajuns cu ambele rezonante una langa alta in jurul a 65 Hz. Nu am reusit niciodata sa obtin aceleasi rezultate la masuratori si la simulari. Diferentele sunt nebune. Eu m-am lasat. Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Cu modificarile aduse de @donpetru am obtinut urmatoarele:-Curent de mers in gol setat la 42 mA.-Vout 21.5V corespunzand la o putere de 115W/4ohm.-Distorsiuni 0.27% Link spre comentariu
Vizitator startstop Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 indy666, monteaza un condensator de 1uF intre C si E la Q11.Am inteles ca o sa urmeze saptamana asta revizia nr.2 la kitul 0205. Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Am montat si 100nF si 1uF....nici o diferenta!!Tranzistori in multisim au parametri prestabiliti, nu sunt asa de capul lor.Uitati parametri pentru MJ15024 din multisim 2010. Link spre comentariu
Vizitator startstop Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Ia da-i amplificatorului pe intrare vreo 50Hz sau 15kHz, atunci sa vezi diferenta. Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Am simulat si la 15KHz si la 22KHz cu valori de 100nF, 1uF, 100uF si fara cond, nu este nici o diferenta!!! Link spre comentariu
Vizitator startstop Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 ar trebui sa fie o mica diferenta ..... o fi si simulatorul de vina. Ce-i drept nici eu nu il stapanesc asa bine ca dl.profesor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum