remus68 Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 este inseriata o singura rez de 0.1ohm/0.5WDaca are un singur inel negru de marcare, nu este rezistenta - este shunt. Link spre comentariu
Sigisman Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Eheee , acum sa va vad ! Puteti face " reverse engineering " si sa simulati schema cu un soft dedicat ? In scopul de a evalua realist care sunt performantele " de fabrica " ale acestui montaj ? Dupa acest lucru , vom putea propune si modificari simple , in scopul cresterii performantelor / puterii .Buna seara,am simulat schema. Sarcina este de 4 ohmi.Marius Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 E s-a demonstrat ce afirmam acum vreo saptamana! Kit-ul scoate 2x100W.....cu putina grije.Atata costa....atata scoate,punct.2x500W muzicali Link spre comentariu
cristian2009 Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Aceste chituri nu au protectie la temperatura ? Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Are decat protectie pentru difuzoare la curent continuu pe iesire si cuplare intarziata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 nu un chit sau altul scot putereaP=Upatrat/Z Imax=U/Zam grija sa aleg finalul sa corespunda la curent,tensiune,putere cu o rezerva oarecarecorespunzator beta minim la curentul max de iesire aleg driveruletajele celelalte pana la intrare nu mai au importanta in aceasta balanta energetica--ele contribuie la performantele de redare a semnalului audioo problema discutata mult este a radiatorului-este o problema importanta dar nu mai apartine de ,,electronica"ci de ,,fizica";aici este vorba de rez termica pastila siliciu-capsula,capsula-radiator,radiator-mediu;ce legatura directa cu capabilitatea electrica de a da o putere la iesire au acestea pt a spune ca alta schema da alta putere?am scos pdf-urile tranz--ce iese imediat in evidenta pt un electronist este comanda unui tranz de 15a cu un tranz de 0,5a;dar tinand cont ca finalii au amplif 100 la 10a se mai poate acceptasi nu stiu ce marimi s-au introdus in acel program dar la +/-40v cu sarcina 4 ohm puterea este sigur peste 100w Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 P=Upatrat/Z Imax=U/ZCa o mica paranteza ( pentru care imi cer scuze daca sunt off ), insa eu am o mica nelamurire legata de formula aia pentru stabilirea puterii P=V^2/Rs , tensiunea din formula este tentiunea totala de la sursa, de pe o ramura sau tensiunea in ac de pe iesire? Si daca este ultima varianta atunci aceasta se masoara adaugandu-se semnal sinusoidal de o anumita amplitudine i frecventa la intrare sau cum? E o mica nelamurire a mea, sper sa nu deranjeze pe nimeni, @miticamy daca se poate te rog scoate-ma din ceata la faza asta Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Cu alimentarea de +-40Vcc, sarcina de 4 ohm, si tens intrare 0.88V la 1KHz am obtinut:-tens la iesire 20.3V-distorsiuni 1.2%P=(20.3)^2/4= 103W. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 am mai scris undeva,la iesirea amplif avem o sinusoida si tratam lucrurile ca si la reteaua electricas-a discutat mult la surse,tens la retea este 220vac dar dupa redresare este aprox 300vdcasta pt ca la varf tens are Uef x 1,41la un amplif ca cel discutat cea mai mare amplit la iesire este 40v din care scadem cele 2 jonctiuni ale final si prefinal plus caderea de tens pe 220ohm si 680 ohm(R15 SI R11)valoarea obtinuta se imparte la 1,41 si rezultatul la patrat se imparte la Z difuzormai fac o corectie,se scade si caderea de tens pe 0,47ohm din emitor finali Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Dar grafice cu banda de frecventa ( intre 0.1Hz si 1MHz ) si THD , caracteristica de faza nu se pot atasa ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Simuleaza te rog schema daca ar fi alimentata la +/- 95Vcc cu 5 perechi de finali paralel, rezistentele de emitor la 0,22 ohm, si prefinali 2SA1302 si 2SC3281, pe sarcina de 4 ohm si 8 ohm. Link spre comentariu
Letcon Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 offtopic:a ajuns vedeta kitul acesta se discuta pe 2 forumuri...Si "donpetru"(ma gandesc ca il cunoaste lumea) a "puricat" acest kit,a trasat si el schema,a facut chiar si unele modificari pentru imbunatatirea kitului.Toate acestea pe un forum vecin. Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Alimentare +-95Vcc, sarcina 8 ohm, finali 3 perechi mj15024/5, prefinali mj15024/5.Modificari:-tranzistori din diferential si vas 2n5551/2n5401 (2sa733/2sc945).-rezistentele din emitoarele tranz din vas 100 ohm (680 ohm)-rezistentele de pe alimentarea parti de atac de 39 ohm (220 ohm)-rezistentele din emitoare 0.22 ohm (0.5 ohm)Valorile intre paranteze sunt ale chinezului, la +-95 nu mergea simularea cu ele.Vout 64.9V, distorsiuni 1.8%.Curent de mers in gol 42 mA. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 offtopic:a ajuns vedeta kitul acesta se discuta pe 2 forumuri...Si "donpetru"(ma gandesc ca il cunoaste lumea) a "puricat" acest kit,a trasat si el schema,a facut chiar si unele modificari pentru imbunatatirea kitului.Toate acestea pe un forum vecin.Ahaaaa............oricum este o modificare simpla facuta de @donpetru la o prima analiza , cu siguranta vor mai urma si altele ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Din cite vad acolo, la simulare esti in clip usor, daca te limitezi la 62Vrms fac pariu ca distorsiunile sint mai mici de 0,5%.Schema nu este chiar asa de rea, insa a fost "castrata" la maxim, pentru minim de cost si componente.Cu citeva modificari bune (majore) si , evident cu alti tranzistori, poate ajunge departe, ideea de baza nu este rea!Cel putin pe intrare si VASMa refer pentru pina in +/- 50-60Vcc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum