Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit amplificator "2x500"w de la mivarom

Postări Recomandate

Chinezii astia, sustinuti de o crestere economica artificiala s-au insinuat practic in orice domeniu care are piata, asadar logic ca si in electronica, si cum acolo munca de multe ori se face pe sistem de voluntariat ( patriotic sau nu ) e usor de dedus de ce isi permit preturi scazute la multe produse, ( si nu vorbesc deloc aiurea ), asadar cererea fiind mare in domeniu ei se axeaza in principal pe produse low-cost, majoritatea asaziselor kituri fiind facute superficial ( si asta va sa fiu bland ), si totusi desi sunt de acord ca ale lor kituri nu merita nici cablajul pe care au fost facute, sustin insa parerea ca sunt si componente acceptabile, decente chiar, ( nu ma refer la kituri ci la componente individuale ), si spun asta din proprie experienta, dar pana la urma fiecare este liber sa faca asa cum pofteste cu banii sai, chinezii au invatat de destul timp ca majoritatea pietii de desfacere este alcatuita din clienti cu buget redus si slab cunoscatori, asa ca au stiut cum sa ia ochii lumii cum s-ar zice, si acum e greu de crezut ca ar exista vre-un domeniu in care sa nu auzi de chinezarii, in schimb noi romanii... mai este mult pana departe.

Link spre comentariu

ce va mai place cearta ...... Sfatul meu ! daca vreti sa cumparati acesti kit puteti sa il cumparati si sa vedeti cum se comporta...... eu nu am sa cumpar asa ceva, mi se pare o chinezarie imputita de proasta calitate ! mai bine fac cu tda 7294 poate prind un stoc mai bun si iau niste tdauri mai bunicele....... dar in ziua de azi la orice colt vezi China........... toti vor ieftin si China ieftin a facut !

Si totusi exista o diferenta foarte mare intre produsele chinezesti existente pe pietele din Romania si cele care se gasesc pe piata din Germania . Acelasi produs al aceluias producator la o diferenta de pret justifica si calitatea lui , asa cum nici degetele de la aceeasi mana nu sunt identice asa si produsele fabricate in aceeasi curte nu vor fi identice ; dar cum costurile de productie tot trebuiesc recuperate cumva............totul este de vanzare si nu de multe ori mi-a fost dat sa vad ca aceleasi produse dar mai prost calitativ aflate pe piata din Romania sunt mai scumpe decat cele din Germania .
Link spre comentariu

Daca vrei sa comentezi vorbele mele, comenteaza-le in intregime. Nu ai raspuns la intrebarea: poti sa faci tu un kit ca acela cu 70 lei in Romania, asa cum arata? Pai, daca te uiti bine la componentele din kitul ala si faci o comparatie cu ce se gaseste in rafturile magazinelor din Romania, suprize, aceleasi componente, cu mici diferente. Atunci, cu ce este mai prejos un kit cu acelasi componente dar cu cablajul facut mai cu bun simt fata de o chinazarie de aia, care, daca ai schimba cateva componente in ea si ii refaci toate lipiturile, ai sa vezi ca suna destul de bine.Sa nu inteleaga careva ca tin partea firmelor mivarom si tehnoel. E adevarat ca ar trebui trase juridic la raspundere pentru specificatiile aberante cu care isi etaloneaza produsele. Dar, imi povestea cineva candva, pe cand depana si vindea cate ceva intr-un magazin de audio, ca au venit doi coclasi sa cumpere niste difuzoare. Omul, avea la firma ceva de calitate. Astia, ce au facut, s-au dus si la magazinele de alaturi, pe care le mai stiau, sa vada ce produse sunt. Ghici ce au cumparat, tot ce era mai ieftin. Tu crezi ca romanasi au educatie audio, sunt cativa pe aici pe forum si prin alte forumuri (ii numeri pe degetele de la maini), care au habar de anumite lucruri si stiu sa aleaga, in rest, 99% din cumparatori sunt habarnisti, se uita intai in portofel si apoi cumpara. Care sunt smecheri si au ceva bani, nici nu se complica sa cumpere kituri, aia isi cumpara un Crown Macrotech si apoi vin la tine sa il repari. Vrei sa-mi spui ca nu e asa?Pai daca ganditi in termeni de superHiFi, cu tot felul de circuite integrate amplificatoare operationale la vreo 30 lei bucata sau mai mult si nu priviti si analizati piata, o sa faceti kituri de o sa va uitati la ele in fiecare dimineata intrebandu-va: oare cand le vind? Pai din cauza asta merg kituri audio ieftine in Romania, pentru ca acei 99% din clienti sunt habarnisti sau stiu si ei cate ceva pe acolo, plus sunt si care nu au bani, si coroborat ajung sa cumpere lucruri ieftine. Am vrut sa-i fac cuiva mai demult un kit audio simplu, tot cu o chinazarie de la tehnoelectric, costa vreo 35lei si dupa aceea ma intrebat, dar cat mai costa restul. Nu va zic, s-a speriat cand a aflat cat costa un transformator nou iar dupa ce a vazut totalul cu manopera, a zis ca se ma gandeste. Pana la urma si-a luat cu bani de doua ori mai multi o panarama de MA300. Dar e multumit omul, cica!

Misura, eu am TOTAL,un alt target in ceea ce fac, adresat vinzarii.Puteam si eu foarte simplu sa fac module ieftine pina in 150 ron la 2-300W, insa eu am spus clar, intru direct cu putere mare, pt ca asta imi place mie.M-am adresat in special publicului care doreste putere mare si calitate foarte buna atit in materialele folosite, cit in special in performantele audio, pentru ca NU este momentan oferta cu asa ceva pe piata .RO .Oricine poate face un modul cu TDA xxxx sau cu 2N-uri sau altceva, insa nu oricine jongleaza cu peste 500W in clasa AB.Asta am vrut eu, si asta am oferit.Evident ca ceea ce fac eu nu se vinde la fel de bine ca jucarele China, sau module ale altor colegi, insa usor usor, oamenii vor ajunge sa gindeasca si sa inteleaga,,,ca, sintem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine, de proasta calitate (China).Pina acum am vindut peste 15 module, si culmea de 2 luni de zile de cind am finalizat amplificatorul ala complet, prezentat de mine, merg cu el la evenimente, Crownul anterior folosit, raminind de back-up, de inchiriat sau chiar il voi vinde.Chestia este ca modulele din ampliful meu prezentat si testat (cel cu limmiter) sint ultimele cu 2SA1943 si 2SC5200, cele din vechile loturi, pe care nimeni nu le-a vrut, pentru ca erau "scumpe", la 250 lei bucata...Orice amplificator , nu numai Crown, Ev, Dynacord sau ce firma doresti tu, pot ceda, sint fiare care pina la urma, pica, mai devreme sau mai tirziu, siliciul imbatrineste, si este destul de sensibil la cicluri de foarte cald, rece...Oamenii le rapara la mine, deoarece stiu ce piese folosesc, chiar daca sint scumpe, si stiu ca reparatia este efectuata ca la carte.Acestia sint clientii pe care mi-i doresc, nu cei ce ma cauta pe PM sau pe YM, cum ca au un T-amp si vor sa-l repar schimbind doar 1 sau 2 finali strapunsi. si inca citeva elemente pasive.O reparatie ca la carte se face schimbind TOTI finalii acelui etaj final, chiar si prefinalii, cu o imperechere cit mai buna.In ultima perioada , am cam inceput sa refuz reparatii gen, "schimba doar ce s-a ars si asta e".Nu imi bat joc de munca mea si de nervii clientului, sa-l aduca in citeva zile/saptamini, din nou la reparat...Spor la CHINAAAAAA!
Link spre comentariu

Cateva poze cu kitul: http://www.99poze.ro/china/

Primul lucru care sare in ochi ca defect este montarea dezastruoasa a prefinalilor pe radiatoare, montate total aiurea cu partea de plastic spre radiator :ras:

Apoi de la iesire pana la releul de protectie sunt niste rezistente de 0.1 ohm/0.5W. Astea trebe sa dispara si sa se puna strapuri.

Talpa radiatorului unde sunt prinsi finali este foarte subtire, deasemenea trebuind racire cu ventilator.

In schema desenata de mine am ales ca finali MJ15024/5 in loc de 2SC5200/2SA1943 deoarece acestia din urma nu i-am gasit in multisim.

La prefinali acelasi lucru....am pus MJE340/350 in loc de 2SD1609/2SB1110.

2SA733 http://synthdiy.com/files/2008/2sa733.pdf

2SC945 http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2/8/0u9h25xojqxp8qwzrfi8kxtjsswy.pdf

2SD1609 http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/HitachiSemiconductor/mXwuvut.pdf

post-22305-139829308298_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu ma voi hazarda sa arat cu degetul catre cine ar putea fi vinovat pentru minciunile grave care sunt prezentate ca si performante ale acestui asazis kit, ca o fi fabricantul, ca o fi comerciantul, asta e mai putin important, ma intreb insa cine poate fi atat de naiv sa puna botul la acele minciuni, sa fim seriosi ampliful asta are atatea neajunsuri incat chiar nu merita banii aia, doar daca ai prea multi si n-ai ce face cu ei, altfel se numeste ca arunci banii pe apa sambetei.

Niciodata n-ai cum a obtii 250W per modul cu doar 1 pereche de finali ( asta daca or fi originali, lucru de care ma indoiesc ), ar putea fi scosi 100, insa in configuratia acestui kit nici atat nu se poate datorita subalimentarii, nu sunt un expert insa banuiesc ca puterea reala sa fie undeva in jur de 60 poate 70W daca gresesc rog sa fiu corectat.

Un alt mare neajuns ar fi radiatorul, sau mai bine zis talpa sa care este ridicol de subtire si fara ventilare fortata probabil faci cafeluta pe el :rade: si ca sa nu mai pomenim de faptul ca una din iesiri este inseriata cu un rezistor de 0,5W, pai nu inteleg cine ar fi atat de naiv incat sa creada ca se poate scoate putere dintr-un asemenea rezistor, ar mai fi puntea redresoare care la fel mi se pare o jucarie, prefinalii care ar trebui schimbati cu unii seriosi si montati corespunzator pe radiatoare, insa din cate observ cablajul in sine nu este deloc stralucit, ori la cate modificari ar trebui chiar nu merita efortul cu nici un chip.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări