Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit amplificator "2x500"w de la mivarom

Postări Recomandate

Adica sa inversezi firul de masa cu cel de semnal, nu ? Da, daca si etajul final e alimentat dintr-o sursa in comutatie si daca nu ai impamantare la PC se poate defecta, dar altfel nu ( daca etajul final e alimentat din trafo retea ).

Exact, si la mine a fost la fel. Modulul alimentat din traf de retea si pc cu sursa lui in comutatie. In fine, se poate sterge daca am scris aberatii dar asa am patit eu dintr-o greseala facuta din graba.

Link spre comentariu

Exact, si la mine a fost la fel. Modulul alimentat din traf de retea si pc cu sursa lui in comutatie. In fine, se poate sterge daca am scris aberatii dar asa am patit eu dintr-o greseala facuta din graba.

N-ai inteles....si kit-ul acela chinezesc trebuia sa fie alimentat dintr-o sursa in comutatie ca sa se intample asta

Link spre comentariu

Am gasit 2 tranzistori pe intrare montati gresit. Remediat erorile de montaj, inlocuit finalii strapiunsi, alimentat din nou... dupa 2-3 secunde a picat siguranta pe ramura pozitiva si s-au strapuns finalii de pe canalul stang (cei cu care a venit kit-ul).

Domnule, inlocuieste sigurantele de pe alimentarea kitului (+- ) cu rezistente de 10r/0,5W pana remediezi problema, altfel, o sa tot arzi finalii. Daca e ceva in neregula se ard rezistentele si salvezi finalii. Eu zic ca ai un strap facut din greseala, trebuie luate le puricat toate lipiturile. Finalii 2sc5200/2sa1943 de pe miva rezista la alimentarea +- 48V, o singura pereche, in cazul de fata ai doua perechi, tensiunea de alimentare este iarasi mai mica...

Link spre comentariu
Vizitator Catalin Lazar

Am demontat toti finalii, alimentat kit-ul cu finalii demontati. Se incalzesc MJE350 si 2SD718 pe ambele canale. Lipiturile le-am verificat toate, sunt in regula. Urmeaza sa adaptez o corectie de offset si un semireglabil pt reglarea bias-ului. Alimentarea este +/-50V... toate verificarile au fost cu intrarea conectata la masa.

Editat de Catalin Lazar
Link spre comentariu

E ceva in neregula, ai montat ceva gresit de se incalzeste numai un prefinal si un pre-driver (sau ce o fi trz MJE350 in schema), normal trebuia sa se incalzeasca si complementarul (atat la prefinal cat si la pre-driver) ori sa fie ambii reci, nu unul fierbe si celalalt sta rece. Pune poze clare (pe macro) cu fata si spatele cablajului, poate reusesc colegii sa-i dea de cap.

Ma manca si pe mine sa cumpar acest kit pentru al modifica sa reziste la alimentarea +-48V, dar intre timp am gasit la "vanzari" un etaj final demontat dintr-un amplif, care rezista bine la tensiunea respectiva, fara sa mai fac modificari.

Atentie cand pui finalii, ca ordinea lor poate sa alterneze (sa zicem ai PNP/NPN/NPN/PNP) nu e musai sa fie cate doi grupati (adica NPN/NPN/PNP/PNP), nu stiu exact cum este la kitul asta, dar tine cont de asta, la fel si prefinalii, poate i-ai montat gresit (NPN in loc de PNP). Chinezu' banuiesc ca n-a scris pe cablaj, era buna schema...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări