misuraelectronic Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 concluzia generala , pe care multi dintre cetateni o stiu , dar se imbata cu apa rece cum ca nu ar fi asa este urmatoarea...DIN MARON NU POTI SA FACI BICI ...SI SA MAI SI POCNEASCA... cine vrea calitate la bani putini... poate , cel mult , visa la asa ceva doar daca produsul / modulul / aparatul este de furat , sau respectivul nu stie ce vinde , sau n-are ce face cu banii , sau are camatarii/ banca pe cap si vinde intentionat ceva la sub-pret...! in rest , NU SE POATE...! PUTIN DAI , PUTIN FACE ...!AMIN...! Link spre comentariu
Marian Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 In orice domeniu exista produse hi-end si produse low-cost tocmai deoarece sunt cel putin 2 categorii de piata, clientii dotati din punct de vedere financiar care sau vor ceva de firma pentru a se fali cu asta, sau pur si simplu situatia finainciara le permite sa evite orice compromis al calitatii, asadar platesc oricat este nevoie pentru a fi multumiti in primul rand ei insisi si asta este valabil practic in orice domeniu, cum la fel de valabila si mai ales reala este si piata low cost, nu prea inteleg de ce nu se aceepta ca pe criza asta multi pur si simplu nu isi permit sa dea 2-3 salarii minime pe un amplificator de calitate, atunci ce ar trebui sa se faca? sa se apeleze la credite mici pentru a fi in rand cu lumea? sau sa se puna ban la ban un anumit timp tot in acest scop? bineinteles ca nu, asa ca in acest caz se prefera sau puteri mai mici sau alternative mai ieftine, orice produs daca este bine intretinut nu are de ce sa se defecteze asa din nimic. Si chiar se poate si cu componente ceva mai ieftine, unul din amplificatoarele realizate de mine a fost facut cu componente exclusiv de la magazinul mai sus mentionat, in afara trafului pe care l-am facut eu, si de mai bine de 3 ani merge in regim prelungit de functionare fara probleme importante, singurele probleme aparute fiind ceva sigurante schimbate. Asadar parerea mea este ca nu ar trebui sa impunem modul nostru de viata/trai/shoping doar pentru ca orice pret justifica si anume calitatea, nu toti avem joburi cu salarii de 2-3000 sau mai mult, nu toti ne permitem sa cumparam numai de firma asa ca unele compromisuri vrem sau nu, ne place sau nu ne place sunt imperios necesare, asta-i lumea in care traim. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Si chiar se poate si cu componente ceva mai ieftine... sa i-o spuneti lui mutu pe asta...! aaaa....se poate , da , e adevarat !...faceti dvs un amplif de 2 x nspe sute de watt de la firme din acestea obscure si folosind piese de mina a treia ...si folositi statia respectiva la un nivel de muzica de ambianta = volum mic ...asa poate ca va rezista acei 3 ani ...! dar daca veti incerca sa dati blana , apai din asemenea pocnitori de scule va iesi un fum gros dupa maxim o noapte de nunta / bairam / chef cu volumul la maxim... Link spre comentariu
Marian Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Nu pricep motivul agresivitatii Dumneavoastra si nici de ce sunteti atat de categoric insa imi permit sa va contrazic putin, in sensul ca nu poate fi vorba de componente de mana a 3-a din urmatoarele motive:-Ampliful in cauza nu este de nspe sute de vati ci doar de 2X200W/4Ohm.-Finalii sunt 2 perechi de mosfeti complementari 240/9240-Alimentarea este la +/-55Vcc-Amplificatorul in cauza a fost folosit in repetate randuri la sonorizarea unei discoteci, a diferite chefuri/pretreceri etc, bineinteles la volum ridicat si timp lung de functionare.Asadar imi cer iertare ca nu pot fi de acord cu dumneavoastra @misuraelectronic insa nu este asa cum ati zis o pocnitoare. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Multi ataca dur mivaromul insa adevarul este ca au vanzari destul de mari, de ce? pai ei sunt o alternativa pentru cei multi care nu-si permit sa dea cate 20-30 sau si mai mult pe un singur tranzistor evaluat ca fiind original prin alte parti astfel justificandu-se preturi uneori ridicole, pe conzii de la sursa care costa uneori pe la magazine de firma echivalentul unui amplif mai mic, si multe alte componente dintr-um amplif care daca ar fi achizitionate cu toate la asemenea preturi ( fara a avea insa garantia 100% ) ca-s originaluri atunci ar insemna ca clientul care te roaga sa-i faci ampliful nu si l-ar mai permite sau oricum ar trebui sa plateasca o suma mare, sau foarte mare care sa acopere costurile de realizare si manopera producatorului ca nimeni nu face pro-bono. Trebuie sa intelegem si sa acceptam ca nu toti isi permit produsele hi-end si unele compromisuri trebuiesc facute, depinde de fiecare in parte sa aleaga inspirat unde anume. Sau oricum, asta este parerea mea. Eu nu atac KKmivaRRom pentru ca au vanzari sau ca vand KKT mai ieftin , eu atac minciuna si talharirea la drumul mare a oamenilor decenti , care au foarte putini bani si sunt atrasi de reclama mincinoasa a susnumitei firme . Oamenii cu bani nu pun botul la asa ceva , ei intotdeuna aleg calitatea ! Pentru ei exista McIntosh , Bryston , Krell , Jeff Rowland , Madrigal etc . Dar nu uitati , e plina tara de oameni fara bani si usor de prostit............ Ma mir ca nimeni nu a sesizat organele represive .........pentru produsele de sute de Wati ! Dar inca nu este timpul pierdut . Cine stie , poate vreun pagubit sa se destepte in al 12-lea ceas ! Link spre comentariu
Marian Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Ma mir ca nimeni nu a sesizat organele represive .........pentru produsele de sute de Wati !Ma indoiesc ca ar fi ceva de sesizat, nu trebuie sa uitam ca nimeni nu este obligat sa mearga la o anumita firma, sa achizitioneze un anumit produs, sunt destule reclame mincinoase pana si la TV, sunt multe, multe porcarii pe la teleshopping pentru care se cer preturi SF-iste pe motiv ca sunt de firma si nu le gasesti decat la ei, si sunt destui cei care iau asemenea aberatii, in fine ceea ce eu incerc sa punctez este ca omul isi alege singur calea si pentru asta nimeni nu poate fi acuzat/judecat sau mai rau, sanctionat, fiecare comerciant isi infloreste reclamele la produse asa cum gaseste de cuviinta pentru a creste vanzarile, problema este cu cei care chiar cred ceea ce li se spune in prezentari. Insa asa cum am zis, daca stii ce ai de facut sunt si alternative mai ieftine si totusi functionale, personal nu-mi plac kiturile gata asamblate, prefer sa fac eu totul astfel stiu ca am control asupra fiecarui aspect. Link spre comentariu
massacre122 Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 ma bag si eu ca musca in lapte..un singur lucru nu inteleg aici.cumperi ceva cu gandul sa modifici,cat te chinui sa modifici placuta aia numita amplificator mai bine pui curu la munca si o faci de la 0. modifici shema cum vrei si o pui pe pcb...de ce sa stai sa intrerupi cablaju sa faci tiganii cand poti face ceva mai frumos lucrat de la 0 cu piese de calitate.cumperi modulu de la mivarom sa schimbi toate piesele..mi se pare aiurea...dai bani pe niste piese sa le arunci,mai bine cumperi din prima ceva bun. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Discutia se refera doar la cei care au achizitonat deja cu buna credinta acele module de sute de Wati pe hartie si doresc ca prin modificarea acestora sa ajunga la performante asemanatoare cu cele descrise in reclama mincinoasa a celor de la KKmivaRRom , ca sa le poata folosi in scopul pentru care le-au achizitionat , adica sonorizari de mare putere, nu amplificatoare pentru casti !!! :39Nimeni nu cred ca cumpara asa ceva pentru a modifica ulterior..........trebuie sa fii prea fraier pentru asta ! Link spre comentariu
Marian Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Marian, IRFP-urile alea nu prea se cloneaza, (sau sint poate eu prost informat) sint destul de ieftine, si pina acum nu prea s-au clonat mos-fet-uri, sin cite stiu, doar bipolarele...Nu am de unde sa stiu daca se cloneaza sau nu acele dispozitive, voi merge insa pe mana Dumneavoastra @DjLeco avand in vedere ca sunteti unul din veteranii acestui domeniu, ceea ce am dorit eu sa punctez dar am fost intors pe toate partile si inteles gresit este ca nu e nevoie totusi sa fii milionar in leii grei ca sa poti avea totusi un amplif decent, este adevarat ca si anume costurile de productie sunt categoric mult diferite de acel asazis kit de la mivarom, insa este totusi accesibil, cine da banii aiurea pe kituri e problema lor, eu prefer totul facut de mine da capo al fine e mai sigur asa. Link spre comentariu
indy666 Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 descrise in reclama mincinoasa a celor de la KKmivaRRomAici e o mica greseala!! Mivarom nu baga watii din burta la acele kituri si nici nu le fac reclama!! Acele kituri sunt niste porcarii chinezesti care vin la pachet cu o foaie(manual de utilizare), in mare parte heroglife chinezesti, dar din care se pot distinge si puterile 2x500W sau 2x250w. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Atunci este o mare gresala ! Vinovat in fata justitiei este vanzatorul ! Mi-e lene sa va precizez legea si articolul , dar responsabilitatea este integrala a vanzatorului . Imagineaza-ti ca o sa cumperi lapte praf ( ca asa scrie pe cutie de catre chinezul producator ) si dai copilului tau in biberon in loc de lapte cine stie ce lapte contaminat cu melamina ( caz real in Europa ) ! Cine este de vina pentru lipsa certificatelor de conformitate , omologare , avizul fitosanitar , etc ? Pentru ca firma producatoare era o firma fantoma , adica exact cazul lui KKmivaRRom , nu se puteau obtine acele documente...........Ramane infractiunea de inselaciune calificata , fapta prevazuta si sanctionata de codul penal , in sarcina vanatorului , care o vinde in scopul profitului . Vanzatorul are si obligatii , nu numai profit ! Link spre comentariu
indy666 Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Nu va contrazic, nu stiu legile respective.....Nu demult am tinut in mana un kit 2x250W de la mivarom, chiar eu l-am desfacut din ambalaj si am gasit o simpla foaie din care nu se pot intelege prea multe, se pot distinge doar tensiunea de alimentare, puterea, frecventa de lucru.....Pana la sfarsitul saptamani pun mana iar pe kitul respectiv si o sa-i scot schema etajului final!! Link spre comentariu
scormonel Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Nu am vazut de aproape un kit dar va pot spune ce am gasit intr-un amplificator China pe spatele caruia scria 2X400W. Pe radiator erau prinse 4 perechi de tranzistori mari, capsula T0247 din care 4 erau in plastic iar 4 normali. Cand am intors cablajul pe spate, traseele de cablaj de la finalii in plastic nu duceau nicaieri. Erau pusi acolo de impresie. Alimentarea era cu un transformator toroidal cat pumnul ce avea cred nu mai mult de 50W pe care sufla un ventilator. Amplificatorul era totusi foarte greu. Am demontat transformatorul ce era prins pe o piesa neagra si solida din plastic. Fara transformator, amplificatorul era tot greu. Am desfacut piesa masiva si dreptunghiulara pe care era cocotat transformatorul. Si surpriza: In acea piesa din plastic era turnat ciment si cantarea cred cel putin cateva kilograme. Link spre comentariu
Vizitator startstop Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 kitul asta de 2 x 500W de la tehnoelectric sau mivarom e un kit bun daca mai bagi vreo 50 lei in el si ii atasezi un radiator pe masura. Apoi, fie vorba intre noi, spuneti-mi voi o firma in Romania care face un kit de amplificator audio fix la fel ca cel de la mivarom in numai 70lei ? Sa fim seriosi, in Romania nu se merita sa mai faci asa ceva (ies prea scumpe)! A trecut vremea aia, cand imi povestea taica-miu, ca un radioamator pe vremea lu Ceasca facea un radio hobby cu 3 - 5 tranzistoare si il vindea cu 300...400lei. Dragi copii, aia erau bani atunci (traiai doua saptamani si de duceai si la mare), iar in acum 400 lei e aproape jumate dintr-un salar minim pe economie. Pai, cui nu i-ar conveni acum sa-l plateasca cineva cu 400 lei (noi) ca sa construiasca un montaj cu 5 tranzistoare - unde numai piesele daca costa 10 - 15 lei - mi-ar conveni, voua nu, dar cine iti da bani astia?! Asa ca nu mai comentati kituri China atat timp cat in Romania nu poti sa faci acelasi kit, aceeasi calitate, cu pretul miva sau tehnoelectric? Apoi, daca faci kituri prea scumpe, nu ti le cumpara nici dracu sau, poate poate, cu greu le vinzi, pentru ca daca ii spui unuia ca kitul de amplificator audio costa 350 lei, se duce si isi cumpara din magazin un amplificator China cu 200 Euro. Apropo, stiati cat de bine se vand boxele alea de kakat cu amplificare pe ele la vreo 300... 500 lei bucata? Sunt pe la gara de nord cum intri la metro. Se cumpara intr-o prostie chiciuri de alea, de ce? Romanul e sarac, studentul de abia isi permite o chiftea (vorbesc de studentii de rand, nu aia cu bani, aia nici nu se chinuie sa mai construiasca). In ordinea border: Kit bun acel model? NEVER! Care calitate? Alea ar trebui facute cuiburi de porumbei sau vrabii. Daca vrei sa comentezi vorbele mele, comenteaza-le in intregime. Nu ai raspuns la intrebarea: poti sa faci tu un kit ca acela cu 70 lei in Romania, asa cum arata? Pai, daca te uiti bine la componentele din kitul ala si faci o comparatie cu ce se gaseste in rafturile magazinelor din Romania, suprize, aceleasi componente, cu mici diferente. Atunci, cu ce este mai prejos un kit cu acelasi componente dar cu cablajul facut mai cu bun simt fata de o chinazarie de aia, care, daca ai schimba cateva componente in ea si ii refaci toate lipiturile, ai sa vezi ca suna destul de bine. Sa nu inteleaga careva ca tin partea firmelor mivarom si tehnoel. E adevarat ca ar trebui trase juridic la raspundere pentru specificatiile aberante cu care isi etaloneaza produsele. Dar, imi povestea cineva candva, pe cand depana si vindea cate ceva intr-un magazin de audio, ca au venit doi coclasi sa cumpere niste difuzoare. Omul, avea la firma ceva de calitate. Astia, ce au facut, s-au dus si la magazinele de alaturi, pe care le mai stiau, sa vada ce produse sunt. Ghici ce au cumparat, tot ce era mai ieftin. Tu crezi ca romanasi au educatie audio, sunt cativa pe aici pe forum si prin alte forumuri (ii numeri pe degetele de la maini), care au habar de anumite lucruri si stiu sa aleaga, in rest, 99% din cumparatori sunt habarnisti, se uita intai in portofel si apoi cumpara. Care sunt smecheri si au ceva bani, nici nu se complica sa cumpere kituri, aia isi cumpara un Crown Macrotech si apoi vin la tine sa il repari. Vrei sa-mi spui ca nu e asa? Pai daca ganditi in termeni de superHiFi, cu tot felul de circuite integrate amplificatoare operationale la vreo 30 lei bucata sau mai mult si nu priviti si analizati piata, o sa faceti kituri de o sa va uitati la ele in fiecare dimineata intrebandu-va: oare cand le vind? Pai din cauza asta merg kituri audio ieftine in Romania, pentru ca acei 99% din clienti sunt habarnisti sau stiu si ei cate ceva pe acolo, plus sunt si care nu au bani, si coroborat ajung sa cumpere lucruri ieftine. Am vrut sa-i fac cuiva mai demult un kit audio simplu, tot cu o chinazarie de la tehnoelectric, costa vreo 35lei si dupa aceea ma intrebat, dar cat mai costa restul. Nu va zic, s-a speriat cand a aflat cat costa un transformator nou iar dupa ce a vazut totalul cu manopera, a zis ca se ma gandeste. Pana la urma si-a luat cu bani de doua ori mai multi o panarama de MA300. Dar e multumit omul, cica! Link spre comentariu
djx700 Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 ce va mai place cearta ...... Sfatul meu ! daca vreti sa cumparati acesti kit puteti sa il cumparati si sa vedeti cum se comporta...... eu nu am sa cumpar asa ceva, mi se pare o chinezarie imputita de proasta calitate ! mai bine fac cu tda 7294 poate prind un stoc mai bun si iau niste tdauri mai bunicele....... dar in ziua de azi la orice colt vezi China........... toti vor ieftin si China ieftin a facut ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum