Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit amplificator "2x500"w de la mivarom

Postări Recomandate

• 1 an mai târziu...
Vizitator Catalin Lazar

Buna! Pentru alimentarea cu 35-0-35V a kit-ului de "2x500", inafara de puntea redresoare, condensatorii la 63V, ariile de tranzistori cu altii care sa tina tensiune mai mare, prefinali mai potenti... ar mai fi alte modificari?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Buna! Pentru alimentarea cu 35-0-35V a kit-ului de "2x500", inafara de puntea redresoare, condensatorii la 63V, ariile de tranzistori cu altii care sa tina tensiune mai mare, prefinali mai potenti... ar mai fi alte modificari?

Radiatoare mai mari , mult mai mari !

Link spre comentariu

Si sa se respecte datele din catalogul producatorului tranzistorilor finali si nu numai.

100W maximum pe perechea de finali !!!

TOSHIBA Transistor Silicon NPN Triple Diffused Type

2SC5200

Power Amplifier Applications

• High breakdown voltage: VCEO = 230 V (min)

• Complementary to 2SA1943

• Suitable for use in 100-W high fidelity audio amplifier’s output stage

@gsabac

Link spre comentariu

Daca pune originali este mult mai bine, intr-adevar, dar tot la alimentarea aia, eu am singura pereche de c5200/a1943 de la miva, si rezista in 8r fara probleme, insemna ca doua perechi rezista in 4r.

Nu stiu daca trafo al colegului rezista in 4r. (al meu nu rezista, adica se incalzeste cam tare in 4r).

Mai trebuie schimbata si rezistenta care este inseriata cu alimentarea releului, ca se vor incalzi excesiv si rezistenta si releul.

Link spre comentariu
Vizitator Catalin Lazar

Ok! Deci: ariile de tranzistori inlocuite cu 2N5551 si 2N5401, prefinalii Tip41/42, driverii (?) Inlocuiti cu MJE340/350, radiator mai mare si racire fortata, bobine pe iesire, rezistenta de 100r de pe alimentarea releului va fi la 1k2/3w, tranzistorii din protectie vor fi 2n5401 si 2N5551, sarcina pe 8 oameni. Rezistentele de 2k7 la etajul diferential se modifica? (rog adminul sa ma corecteze daca vb prostii!)

LE - O mica rectificare - prefinalii perechea 2SA940 si complementarul.

Integratul din protectie e necesara inlocuirea?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Catalin Lazar

Revin cu o chestie ciudata... Am facut urmatoarele modificari: rezistenta R9 de 47k din intrare redusa la 22k si capatul dinspre masa montat intre R20 si C4, rezistenta R14 de 1k din intrare 2k2 si 1uF inaintea ei. Ariile de tranzistori inlocuite cu perechile 2N5401/5551, driveri Mje340/350, prefinali 2SB668/2SD718, integratul din protectie inlocuit cu BC639/2N5551, rezistenta R29 220r/5W, releul era la 12V, inlocuit cu unul la 24V, rezistentele R38 si R41 de 2k2 din protectie la 5k1, rezistenta R16 dintre prefinali modificata la 100r/1W si in paralel 0.1uF, condensatorii la valorile de pe PCB (erau toti 100uF/50V), puntea redresoare, conzii din filtraj, amplificarea redusa la x22, circuitul de bias 1k8 - 220r - MJE340... verificat riguros toate piesele montate, precum si tranzistorii finali, alimentat la 2x50Vcc... pentru cateva secunde intre ramura de "+" si GND am avut 100V, in scurt timp au cedat finalii si sigurantele pe alimentare. Cu sigurantele demontate am masurat +50V si -50V dupa condensatorii de filtraj. Led-ul din protectie lumina constant, deci era activa protectia. Am desenat schema in MultiSim, cu toate modificarile aduse, in simulator functioneaza perfect: 149W 0.13% THD cu 1.4Vp pe intrare, la 20kHz THD 0.19%. Daca are cineva vreo idee care ar putea fi defectul... eu am ramas in pana :))

Link spre comentariu
Vizitator Catalin Lazar

Am gasit 2 tranzistori pe intrare montati gresit. Remediat erorile de montaj, inlocuit finalii strapiunsi, alimentat din nou... dupa 2-3 secunde a picat siguranta pe ramura pozitiva si s-au strapuns finalii de pe canalul stang (cei cu care a venit kit-ul).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări