Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit amplificator "2x500"w de la mivarom

Postări Recomandate

@steffy89, se poate conecta in punte si cu defazor si fara defazor, dar la cit e de instabil si dupa cum e realizat, mai bine nicicum... 

Schema e relativ buna si cu modificari minore amplificatorul poate deveni chiar acceptabil tinind cont de pret dar daca vrei putere mai mare trebuie cautata o alta solutie.

Link spre comentariu

Prefer FET300 in locul lui dar vreau sa-i dau o utilizare si acestui kit.Cat despre alimentare,dupa ce am schimbat electroliticii,puntea redresoare si rezistenta de 120 ohmi de langa releu am bagat 2x43 VCA dintr-un toroidal de 1kW si n-a avut nicio problema.Rezistenta era singura componenta care statea sa pocneasca,de aceea am si inlocuit-o.L-am lasat cateva ore sa mearga sa fiu sigur ca totul e in regula si daca tot am vazut ca rezista cat de cat...vroiam sa fac ceva din el,cu un transformator ceva mai mic,toroidalul se va intoarce la FET300.I-as fi pus un comutator pentru bridge...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator dan viorel_236973

Salutare !am folosit acest kit ceva timp , a mers perfect impreuna cu un kit preamplificator-corector ton , pana intr-o zi cand din cauza unei mufe speakon am facut scurt pe una din iesiri, moment in care au sarit sigurantele de pe iesiri .Am incercat sa schimb sigurantele dar sar imediat cum cupleaza releul.Acum va intreb : am ars un final sau mai multe ? sau pe toti ? cum aflu ? trebuie sa-i scot din montaj ?Am inteles ca nu mai se fabrica acei tranzistori , ce inlocuitori sa folosesc ?Multumesc !astept un raspuns !

Link spre comentariu

Daca spui ca ai facut scut doar pe un canal , incearca sa scoti finalii de pe canalul la care ai facut scurt , pune niste sigurante de 1A pe iesiri si vezi daca celalat canal e functional . Niste poze ar fi ok ca sa te putem ajuta ...

Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare. Ziceti-mi si mie daca inlocuiesc rezistentele de pe intrare semnal de 1kohm cu altele mai mici pt a mari putin semnalul de intrare afecteaza cumva alte componente? Am un corector cu lm 1036 la intrare si abia pe la jumatatea volumului incepe sa se auda mai tare in boxe. Kitul este alimentat la 2x28 v ca.

Editat de Manica Stefan
Link spre comentariu

Nu de acolo se măreşte amplificarea ci din bucla de amplificare/reacţie negativă, e determinată de raportul R12/R20 (sau R48/R58), acum fiind x33, adică una normală. Trebuie să fii conştient că mărirea amplificării îl poate face instabil sau să prindă posturi de radio. Încearcă prin mărirea rez de 33k la 36, 39, 43 sau cel mult 47k, urmărind cum se comportă ampliful.

La tensiunea aia scoţi vreo 50W/8Ohmi şi teoretic dublu pe 4 Ohmi dacă ţine alimentarea.

Link spre comentariu

Da , corect , șansele să afli ceva de la re- re- revânzătorul mărfii chinezești detalii despre amplificatorul cu pricina sunt exagerat de mici ... dar în acest fel îl vei face mai conștient că are o oarecare responsabilitate legala privind gunoaiele pe care le comercializează .

Editat de Victor
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări