Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit amplificator "2x500"w de la mivarom

langa

Postări Recomandate

Prin anii 90, în lipsă de originali japonezi, băgam tot felul de BD2xx în amplifuri şi mergeau la fel, contează cum sînt folosiţi. Unii erau KTxxx ruseşti retipăriţi.

Link spre comentariu

Sunt si MJE-uri acolo

http://www.tme.eu/en/details/mje15030/n ... onductor/#

http://www.tme.eu/en/details/mje15031g/ ... onductor/#

La un calcul rapid cu acesti tranzistori 2x STA1962 - 2x STC5242, 2x MJE15030 - 2x MJE15031 + punte de 25A + 2x4700uF/63v imi ies astea undeva la 50 de lei fara drum (drumul e undeva la 27 lei oriunde in tara)

Deci se poate face un amplificator decent, chiar si cei care n-au bani multi in buzunar, dar mai vor si ei sa surubareasca ceva in timpul liber si cu o suma acceptabila

Ba se pot lua si niste radiatoare ok la bani putini

http://www.tme.eu/en/details/rad-a5724_180/radiators/#

Cred ca toate astea nu sar de 150 lei

Link spre comentariu

Frate, eu am o problema cu stifturile astea chinezesti de ultima speta, imi stau ca un nod in git sau un cui in talpa.

Cine intra pe acest forum, cred ca are notiuni minime de electronica, cit de cit, stie ce este un electrolitic, stie ca sint bipolare PNP si NPN, etc.

Pai daca o otrava d-aia mizerabila ajunge sa coste v-o 150 lei ca sa o faci cit de cit cu piese mai bune, pana mea, sint 1001 proiecte pe forum, care pot fi facute.

S-a dat mura in gura, cablaje gata facute, etc etc.

De ce naiba nu cumparati pisele si faceti ceva de la zero?

Daca tot 2 perechi de finali+prefinali+punte si filtraje ajung sa coste 50 lei, iar restul de piese costa 20-30 lei si cablajul inca jumate pe atit. deci chiar mai ieftin...

Faceti frate de la ZERO, si nu mai "popularizati" si mediatizati atit aceste stifturi execrabile.

Daca oamenii vor cumpara si se vor arde (garantat asta), si nu vor primi suport si "incurajari", pe forumuri cum ca din acele mizerii poa' sa iasa ceva bun, NU LE VOR MAI CUMPARA, iar cind nu exista cerere, nu va mai fi nici oferta, e simplu...

EVOLUATI oameni buni, nu stagnati sau involuati.

Moarte stifturilor, la gunoi cu ele!

Link spre comentariu

Pai daca are deja cablaul de la chinezaria asta, de ce sa mai fac altul, plus ca foloseste radiatorul ala cu un ventilator ?Si daca omul il rezolva si ii place mai prinde si ceva experienta la punerea in functiune, reglaj curent de mers in gol dupa modificare, etc. apoi se apuca de altul de la zero

Link spre comentariu

Da colega, inteleg ca sint unii care lucreaza si pe mai putin de 600 lei...

Leco iarta-ma dar vorbesti prostii, citind postarile tale sunt destul de sigur ca de fapt habar n-ai cum e sa traiesti de azi pe maine, habar n-ai cum e sa ai niste "venituri" asa mici incat din joi in pasti iti permiti cate o comanda cat de cat decenta ( si cand zic asta ma refer la sume sub 200 de lei ), habar n-ai ce inseamna sa te bucuri pentru 50 de lei ca pentru un dar divin... crede-ma, habar n-ai, asa ca nu-mi spune tu mie ca suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine, nu-mi spune tu mie ca ar trebui sa se cheltuie multe mii de lei pe "un sistem decent" ca asa vrea Leco, ca asa i se pare lui normal... ti s-o parea tie normal, dar nu inseamna si ca asa este universal valabil...Eu stiu dureros de bine despre ce vorbesc te asigur, si cu toate ca sunt de acord cu ideea de a nu se mai achizitiona aceste kituri, totusi nu sustin cu nici un chip investitia in fite, si crede-ma cand spun ca amplifurile alea de "mii de euroi" sunt doar niste fite pentru niste snobi, si nimic mai mult, nici de m-ar da la propriu banii afara din casa, nici de-as fi milionar in euro, nu s-ar pune problema sa investesc in snobism, mai degraba as face ceva mai profi eu cu mana mea, dar in nici un caz n-as ajunge la un buget de mii de euro, mi se pare o risipa inexplicabila si nejustificata.Sustin parerea ca pentru moment cel putin pe forum nu mai exista alternative, fie kituri genul celor de la mivarom, fie module mult prea scumpe pentru multi, din acest motiv in ultima vreme tot incerc sa pun la punct o serie de module pentru amplificatoare, o alternativa la 4 categorii de putere si la pret cat de cat accesibil dar proiectate cu grija, timpul insa este din ce in ce mai putin disponibil, banii aproape inexistenti asa ca progresul este greu...
Link spre comentariu

Fara suparare dar ala nu poate fi numit radiator...nu ventilatoarele sunt rezolvarea in cazul asta.Nici nu vreau sa ma gandesc din ce materiale "adunate" o fi facut.Cat despre cablaj,nu stiu ce sa zic,probabil nici ala nu merita pastrat...si atunci cum zice Leco,mai bine faci altul de la 0.In final,parerea mea,de banii aia,50 de lei sau cat costa kitul, mai bine cumperi altceva de ei,adica un cablaj foto...2 condensatori de filtraj sau niste tranzistori...etc. care sa fie mai de calitate decat ce gasesti pe kit.

Link spre comentariu

Pai daca tot a dat banii pe el (parca 78 de lei zicea ) macar sa il faca ceva mai aproape de adevar, sa-i schimbe finalii si prefinalii si eventual un radiator mai maricel luat de la sectiunea vanzari mai ieftin

Link spre comentariu

Marian, stiu foarte bine ce inseamna ca 50 lei sa fie "o revelatie" financiara.

Stai linistit ca nici pe mine nu ma dau banii afara din casa, iar ca reversul medaliei, nu sint nici SNOB, insa cind cumpar ceva, cumpar calitate, o data si bine, nu de 10 ori si prost.

Sau sa cumpar un stift, si apoi sa investesc in el ca sa iasa ceva cit de cit, fac asta cind stiu garantat ca am sanse de succes si RENTEAZA...

Iar aici, acel "stift" inseamna ceva defect care sa merite restaurat.

Exact cum am cumparat acel amplificator de aici de pe forum, la 450 lei, i-am schimbat toti finalii, si ce am mai facut pe acolo; l-am facut ca la carte si l-am vindut apoi cu 1000 lei.

Beneficiul meu brut ar fi fost de vre-o 200 lei, insa cum am avut tranzistorii finali (am stocuri de ani de zile), am avut beneficiu mai mare.

Din acei 1000 lei obtinuti, pot cumpara 2-3 defecte pe care sa le pun pe picioare, le fac ca la carte si le vind mai departe.

Si uite asa se face banul...

Banul nu vine daca stai pe forum degeaba, crede-ma!

Excludem job-ul de zi cu zi, sau ocazional.

Iar in cazul achizitionarii unui chinezism de proasta calitate, alias petarda asta despre care s-au scris sute de postari pe forum, NU, nu merita cumparata.

Mai bine ceva de la ZERO, si investitie minima.

Iar daca toit vrei sa experimentezi, sa inveti reglaj de bias, si alte mici secretele, fa-o pe o schema buna, cu piese de calitate, schema care sa stii sigur ca ofera performante bune sau foarte bune, nu pe pedarde ca asta, care nici nu cred ca are superdioda pe ea.

Garantat, cheltuiala finala in cadrul chinezismului, va fi mai mare, si nu se va reusi a se ajunge la calitatea unui produs bun, care "merita banu" din start, dar e cu 50 lei mai scump si nu-l cumpar, ca ala e mai ieftin, ca are si punte pe el, basca filtraje, care in cazul de faca sint direct de aruncat la gunoi.

Cit despre sculele alea aratate citeva postari mai in spate, au fost date doar ca exemplu, am mai zis nu as da nici macar daca ar costa 10% din pretul afisat si as avea bani cu nemiluita

Iar daca as avea tone de bani, as cumpara niste chestii old school, le-as restaura, si apoi as cumpara si alea la pretul de 10% ca sa fac tete versus old school, si evident DIRECT film pe youtube, cum ard "basinile" alea de costa mai mult cit o casa, evident date foc de mine...

Asa sint eu, insa niciodata nu mi-a parut rau cind am investit in ceva, traim o singura viata si e bine sa ne bucuram de tot ce este mai bun in ea.

Nu fac compromis astazi ca poate peste 1 an e mai bine, poate o fi mai bine peste un an, dar intr-un an (dat ca exemplu) se pot intimpla multe si sa nu mai apuci sa te bucuri.

Eu sint pe premiza, astazi si acum, cu cumpatare si pentru miine, poate miine cine stie, poate fi mai rau, mai bine sau poate o mierlesti...

Apropo de cablajul mizeriei asteia, cea mai proasta conceptie de cablaj, daca ai sa te uiti pe spatele cu circuitul imprimat, vei stii de ce.

Nu va suparati pe mine, nu incerc sa ma ridic deasupra nimanui sau sa denigrez pe cineva, incerc doar sa VA DESCHID MINTEA SI OCHII, ca SINTEM PREA SARACI SA NE PERMITEM LUCRURI IEFTINE DE PROASTA CALITATE.

O seara buna va doresc.

Link spre comentariu

Acel modul de 78lei + un traf pe masura de 50lei + carcasa de 50 lei + mufe si altele 20lei= un "generator de galagie" la 200lei, nicidecum un amplif 2x500w ci 2x50w... Se poate gasi "n" solutii pentru obtinerea unui amplif decent mult mai ieftin, si nu poate afirma nimeni ca montand astfel de chinezarie intr-o cutie A REALIZAT SINGUR UN AMPLIFICATOR si pe deasupra si HI-FI...

Link spre comentariu

...Si uite asa se face banul...

Banul nu vine daca stai pe forum degeaba, crede-ma!...

De acord, din asta se poate face o mica afacere... si mie imi place sa restaurez aparate "obosite" ( nu doar amplificaztoare ), numai ca in timp ce tu iti permiti sa investesti 4-5-600 intr-unul defect si alte cateva zeci/sute in componentele necesare... la mine spre exemplu nu se pune problema de asa ceva nici acum si nici in viitorul prea apropiat, deci vezi tu, ideea este buna si teoretic productiva dar atunci cand nu-i poti pune in practica nici macar bazele, ramane doar la stadiul de ideie, sau vis frumos...

Asta Leco inseamna traiul pentru multi electronisti amatori ( asa cum sunt si eu ), in timp ce tu-ti permiti achizitionarea de componente "de top" la gramada, altii abea isi permit cate 2-3 perechi de finali, si aia cu mari eforturi, si nu exagerez catusi de putin, si cand esti in aceasta situatie inveti sa pretuiesti si o amarata de rezistenta ca stii ca poate iti va trebui candva... Deci nu-mi spune tu ca stau degeaba pe forum...

@aly4quad, mult mai bun decat kiturile in cauza, da sunt de acord, se poate mult mai bine, mai ieftin? in nici un caz...

Link spre comentariu

Nu am facut nici o aluzie LA TINE despre ideea de "stat degeaba pe forum", a fost o referire "IN GENERAL", sint multi care stau pe forumuri, casca gura si nu fac nimic in realitate.

Si eu am plecat de la a pretui o amarita de pereche de 2N3055/6, cei ce aveau 60V colector emitor, dar am progresat in timp.

Tot in timp am realizat ca daca vreau putere mai mare, trebuie sa gasesc ceva mai bun decit 2N3055, si atunci am gasit SDT9202S la 80Vce, si apoi mai bunii KD503 TESLA cu 20A Ic si 150W disipati.

Numai eu stiu cite sticle de coniac "la jumate" am dat pentru kd-urile alea cu care am facut o groaza de amplificatoare si bani, evident.

Din banii facuti, intotdeauna am pus un pic deoparte si pentru investitii ulterioare, pentru ca piesele se duc, si stocurile trebuiesc sa fie acolo, nu se stie niciodata cind "trebuie"...

Daca faceam si eu cum au facut marea majoritate care cum au avut un ban, s-au dus afara, si-au cumparat nus ce masini de fitze si bashini, dupa ce si-au vindut casele si acum stau cu chirie, dar au beemve de 50000 euro...

Pina la urma Marian, cum iti asterni, asa dormi, si nici acum nu ma refer la tine, este doar o vorba...

Link spre comentariu
Vizitator luciano4me

Cu tot respectul Domnule DJLeco...sunteti de acord cu mine ca este o polemica inutila? Acest forum este si pentru incepatori si pentru avansati.Acum cativa ani primeai sfaturi cum sa repari,sa modifici,sa experimentezi...Nu te lua cineva de gat ca,cumperi chinezisme sau ce or mai fi ele.Ca avansat electronist ce sunteti,eu zic ca mai bine sa dati un sfat ce si cum la problemele ridicate de electronistii ce se perinda pe aici...parerea mea. Faptul ca lumea cumpara chinezisme indica nivelul de trai scazut si trebuie sa ne raliem la el.Faptul ca investiti atat de mult si lumea inca cumpara chinezisme,nu cred ca trebuie discutata.Investiti mult in tot si toate care le faceti, inseamna ca faceti un business din electronica si ca el nu da randamentul scontat,nimeni de pe acest forum nu are vina.Si este si urat sa zici "PROSTIMEA"...faptul ca nu ai posibilitati nu inseamna sa fii prost...mai analizati acest cuvant. Vreau sa mai spun un singur lucru referitor la "chinezisme"- DACA NU AR FACE SI CHINEZII PIESE,CRED CA NU ATI MAI FI FACUT MONTAJELE ! Si ei fac lucruri bune,doar ca si la ei calitatea se plateste in plus.

Link spre comentariu

La "prostime" ma refeream si ar fi trebuit sa intelegi asta, la cei care desi au citit threadul asta ca doar are o groaza de pagini, si stiind ce si cum, totusi au dat banul pe asa ceva, cum a scris anterior un coleg ca a functionat citeva minute si s-a ars...

Pina acum, din pacate sau din fericire, NU am cerut nimanui nici un sfat pe forum, in domeniul in care activez, iar ca reverse, am dat o groaza de sfaturi altora, dar nu asta conteaza.

Referitor la ce ai scris aici:

DACA NU AR FACE SI CHINEZII PIESE,CRED CA NU ATI MAI FI FACUT MONTAJELE !

te asigur ca la mine in montajele facute, nu vei gasi tranzistori china, nici macar daca un tranzistor 2SAxxxx china, ar trebui sa comande un LED ce consuma 20mA.

Oricum ceea ce realizez, eu, se adreseaza unei alte categorii de cumparatori.

Doar incercam sa va deschid mintile, ca daca dai 3 lei pe o geoarsa, 3 lei face si de 3 lei functioneaza.

Dupa ce mai dai inca 3 lei sa schimbi piesele care se ard, cu altele, tot geoarse ca nu ne permitem ceva de calitate, le mai arzi odata si apoi te vei gindi ca mai bine dadeai de la inceput 10 lei, si luai ceva bun cum zice  BOUL ala de DjLeco pe forumuri; ai aruncat 6 lei pe geam, si ai exfoliat si cablajul, lipind si deslipind piesele arse schimbate...

Cei 3 lei si cei 10, tot lei, sint dati ca exemplu.

Spor tuturor!

Link spre comentariu

Foarte corect, Emil, am cumparat odata niste IGBT STMicroelectronics care costau 18 euro bucata, si scria pe el CHINA, insa venit de la Mouser.

Nu mica mirarea mi-a fost, ca desi erau cotati la un anumit curent de colector/25 grade celsius, au rezistat la aproape dublul lor, si inca rezista.

Ma refeream la chinezisme, NUMAI la clone, ciurucuri, facaturi, etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări