kog Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Mi-au trecut prin mana cateva seturi de boxe, majoritatea "antice" aniii 60? 70, poate inceputul anilor 80. Bineinteles ca nu a scapat nici una nedesfacuta . Am urmatoarele intrebari:1. Care e treaba cu membranele(burdufurile de pe margine) asezate invers, adica sub forma de sant?2. La unele am vazut ca acel burduf e facut din cauciuc, destul de rezistent si flexibil. de ce nu se mai foloseste?3. de ce in spatele difuzoarelor de inalte sunt lipite bucati mari de polistiren?4. De ce incintele sunt burdisite cu vata minerala sau burete?5. De ce orice boxa veche are filtru sanatos pe 3 cai, chiar daca are putere mica, iar asta noi lasa de dorit?daca imi mai aduc aminte postez Link spre comentariu
papyreloaded Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 4. De ce incintele sunt burdisite cu vata minerala sau burete?5. De ce orice boxa veche are filtru sanatos pe 3 cai, chiar daca are putere mica, iar asta noi lasa de dorit?daca imi mai aduc aminte postezLa astea noi a devenit mai important pretul. Daca are 3 difuzoare e pe 3 cai, ce-i mai trebuie si filtru? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Daca are 3 difuzoare e pe 3 cai, ce-i mai trebuie si filtru? Poti detalia putin !? Link spre comentariu
papyreloaded Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Poti detalia putin !?Eram sarcastic, evident ca va iesi o varza fara filtru realizat corect. Si cam asta iese in general cu boxele din supermarket Link spre comentariu
baga Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Mi-au trecut prin mana cateva seturi de boxe, majoritatea "antice" aniii 60? 70, poate inceputul anilor 80. Bineinteles ca nu a scapat nici una nedesfacuta . Am urmatoarele intrebari:1. Care e treaba cu membranele(burdufurile de pe margine) asezate invers, adica sub forma de sant?2. La unele am vazut ca acel burduf e facut din cauciuc, destul de rezistent si flexibil. de ce nu se mai foloseste?3. de ce in spatele difuzoarelor de inalte sunt lipite bucati mari de polistiren?4. De ce incintele sunt burdisite cu vata minerala sau burete?5. De ce orice boxa veche are filtru sanatos pe 3 cai, chiar daca are putere mica, iar asta noi lasa de dorit?daca imi mai aduc aminte postez1.Nu cred ca influenteaza sunetul,cred ca unii producatori au facut asa ca sa fie mai "diferiti"2.Se mai foloseste,dar mai rar,pentru ca sunt tot felul de materiale,mai ieftine,mai slabe,mai scumpe,mai rezistente,.3.Nu stiu,nu am vazut asa ceva,da mai multe detalii,pune o poza...4.Ca sa nu se formeze "ecouri" in ele5.Cum s-a spus mai sus,sa fie cat mai ieftine Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 1. nu stiu sa aiba o importanta anume cum este montata marginea de membrana (adica pe fata sau pe dos)2. marginile de membrana din cauciuc sunt mai scumpe, de aceea le vei gasi doar la difuzoarele serioase3. pentru atenuarea unor reflexii, pentru liniarizarea raspunsului in frecventa, reducerea distorsiunilor4. pentru atenuarea undelor stationare, pentru "marirea densitatii" aerului din incinta5. nu cred ca e o regula generala. Link spre comentariu
baga Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 sunt si difuzoare ieftine cu cauciuc de exemplu ydd200lpp la 25 lei Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Nu cunosc difuzorul respectiv, dar, sunt multe materiale care seamana cu cauciucul si nu sunt cauciuc.Nu cauciucul in sine este scump, ci procesul de vulcanizare necesar pt lipirea cauciucului. Link spre comentariu
tranzistor Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 in legatura cu suspensiile boxelor. citisem undeva o clasificare a lor:cele cu suspensia de hartie sau materiale textile-sunt cele mai bune,dar si cele mai greu de confectionat,din cauza tratamentului special aplicat suspensieila categoria subwoofere topul suspensiilor il ocupa suspensile dintr-un material asemenator bureteluicele cu suspensia din cauciuc sunt inferioare acestora,dar,desigur,calitatea variaza in functie de metoda de vulcanizare a cauciucului.de ce au burete sau vata? un exemplu practic ar fii:testeaza acustica unei incaperi goale,sau a baii si apoi du-te intr-o camera in care se afla cat mai multe lucruri...vei vedea. Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 cu testatul asta mi-e teama ca nu intelegmie nu i-mi place sa am o camera plina cu mobila sau mai stiu eu ceintr-o camera goala totusi se aude muzica cu ecoutu rezolvi problema ecourilor cu in camera captusind incinta? Link spre comentariu
tranzistor Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 nu,nu ai inteles! imagneaza-ti camera ca o incinta. vroiam sa zic ca se imbunatateste acustica de la o camera goala la una in care se afla materiale fonoabsorbante. exact asa e si cu incinta avand pereti rigizi care relflecta undele sonore in toate paritile si afecteaza calitatea sunetului,se aude prost,distorsionat. rolul materialelor fonoabsorbante este de a evita reflexiile,de a le atenua. se va auzii mult mai cald si mai clar. Link spre comentariu
Vizitator shumyfi Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 adica nu mai bubuie degeaba sau nu are sunet de bidon gol Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 unda se reflecta din peretii incintei si "loveste" membrana, incarcand-o cu informatie sonora inutila, care poate fi considerata surplus acustic, distorsiune, cum vreti voi...toate incercarile alea de forme, de la B&W Nautilus pana la O'heocha, asta incearca sa faca... ca si B2, sa duca undele cat mai departe de subiect, in cazul asta difuzorul... si de aici discutia poate merge fffff departe... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum