Vizitator bibi_audiofil Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Poate ne prezentati si persoanele din foto, precum si ceva despre montajele prezentate.Cu toate că sînt offtopic, o să dau curs invitaţiei dvs şi poate va muta un moderator postul acolo unde este cazul (dacă e cazul) de la stînga la dreapta, de sus în jos: 1) hpavictor, puf ( user pe audiofil ) şi danzup 2) incinte Vienna Acoustic, electronice tunate de dl. Vicol şi un personaj cu barbă şi plete ( tot de pe audiofil ), domnujim 3) mai mulţi indivizi de pe audiofil ( ViMe, domnujim, robinson, johndoe21 şi Mars.X ) împreună cu colegul dumneavoastră, danzup (pe rîndul din spate, cu ochelari) 4) tot boxele Vienna Acoustic, amplificatorul Quasar, un DAC făcut de Vicol, Oppo tunat călare pe o Wadia, dacă nu mă înşeală privirea. 5) sursa din Quasar 6) controlul de volum din Quasar (realizat de colegul dumneavoastră, danzup) 7) o ramură de final din Quasar 8) cablajul controlului de volum 9) danzup Mai multe detalii despre montajele respective şi echipamentele prezentate vă pot fi oferite de către colegii dumneavoastră, eu nefiind electronist Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Hai să cîrcotesc un pic, la aşa o aleasă adunare şi scule de prestigiu (nu le ştiu, eu sînt pe alte coordonate), m-aş fi aşteptat la un tablou electric mai ''audiofil''. :rade:P.S. Victor avea exact mutra soldatului prins băut în post la drapel de comandantul unităţii. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Soldat in general sau general in soldat ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Pentru a va oferi idei noi in legatura cu constructiile DIY , va puteti inspira de aici : http://en.unisonresearch.com/?page_id=687#fragment-1 fara frica , deorece cartile din carti se scriu ! Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Pentru a nu deschide un topic nou cu batranul EL84 in SE,am cautat unul si sperand ca nu se va supara,vreau sa postez aici o schema extrem de interesanta (este facuta si practic!),cu distorsiuni minime in regim SE cu un EL84,adica un THD=0.4% la 5W (!!!) pe un Ra=5.5K,mentionez ca la 3W avem THD=0.1%. Schema nu este prea sofisticata,traful de iesire este unul clasic,insa etajul de atac este ceva mai "deosebit" ca sa spun asa (nu este ideea mea,schema mai exista pe undeva,eu doar am propus-o aici am imbunatatit-o pe ici pe colo,este verificata si practic dar si simulata). Cred ca o putere de 2X5W si cu distorsiuni foarte mici ar reprezenta idealul pentru auditii de calitate intr-un apartament de dimensiuni normale.Presupun,dar nu am incercat,ca amplificatorul ar avea aceleasi rezultate si cu tuburi rusesti echivalente,eu nu am avut echivalente decat 6P14P<=>EL84,pentru EF86 nu am avut(!!!). Trafurile de iesire au suprafata sectiunii miezului de minim 10cmp si o inductanta a primarului de minim 45H pentru a reda fara atenuare si frecventa de 20Hz la 5W. Sursa de alimentare este o schema simpla echipata cu un droser electronic cu un tranzistor MOS-N montat pe un mic radiator. Schemele sunt urmatoarele: Amplificatorul Sursa Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Faimoasa aceasta schema cuplaj galvanic EF86-EL84(in special solutia negativare EL84 controlata g2-EF86) ,schema in sine chiar si cu un transformator de iesire "mai slabut" raspunde relativ bine la joase(datorita cuplajului galvanic intre etaje si buclei-inchise reactie negativa).Cistigul in tensiune iesire/intrare este de numai 9 ori (datorita valorilor din bucla NFB),in aceasta situatie raspunsul in banda se extinde apreciabil.Sursa de alimentare bine gindita (asigura temporizarea/R2-C2 necesara Ua in astfel de situatii). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Pentru a nu deschide un topic nou cu batranul EL84 in SE,am cautat unul si sperand ca nu se va supara,vreau sa postez aici o schema extrem de interesanta (este facuta si practic!),cu distorsiuni minime in regim SE cu un EL84,adica un THD=0.4% la 5W (!!!) pe un Ra=5.5K,mentionez ca la 3W avem THD=0.1%. Schema nu este prea sofisticata,traful de iesire este unul clasic,insa etajul de atac este ceva mai "deosebit" ca sa spun asa (nu este ideea mea,schema mai exista pe undeva,eu doar am propus-o aici am imbunatatit-o pe ici pe colo,este verificata si practic dar si simulata). Cred ca o putere de 2X5W si cu distorsiuni foarte mici ar reprezenta idealul pentru auditii de calitate intr-un apartament de dimensiuni normale.Presupun,dar nu am incercat,ca amplificatorul ar avea aceleasi rezultate si cu tuburi rusesti echivalente,eu nu am avut echivalente decat 6P14P<=>EL84,pentru EF86 nu am avut(!!!). Trafurile de iesire au suprafata sectiunii miezului de minim 10cmp si o inductanta a primarului de minim 45H pentru a reda fara atenuare si frecventa de 20Hz la 5W. Sursa de alimentare este o schema simpla echipata cu un droser electronic cu un tranzistor MOS-N montat pe un mic radiator. Schemele sunt urmatoarele: Amplificatorul Sursa foarte interesanta schemaare o mare jmecherie !!! de observat de unde sa face alimentarea lui G2 EF86 de observat cum se face atacul finalei EL84! cine nu respecta schema BUBUIE finala,mare atentie la negativarea finalei,atacul finalei se face galvanic ! am ascultat un asemenea amplificator ,schema erea FOARTE asemanatoare,ampul erea de chitara ,construit de userul panda(dl Panaitescu} icon_jook ps am postat in acelasi timp cu GURU Valderama ( dl Vali nu e ironie,e apreciere) Link spre comentariu
blue Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 D-le Lazaroiu, daca ar trebui sa construiesc transformatorul prezentat de dvs a-s sta pe ginduri adica 45 H/20 Hz si 10 cm* probabil fara intrefier in mod sigur distorsiunile la aceasta frecventa vor fi inacceptabile dar reducind inductanta la aprox 15H cu un intrefier testat ar rezulta un amplificator foarte atractiv Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Faimoasa aceasta schema cuplaj galvanic EF86-EL84(in special solutia negativare EL84 controlata g2-EF86) ,schema in sine chiar si cu un transformator de iesire "mai slabut" raspunde relativ bine la joase(datorita cuplajului galvanic intre etaje si buclei-inchise reactie negativa).Cistigul in tensiune iesire/intrare este de numai 9 ori (datorita valorilor din bucla NFB),in aceasta situatie raspunsul in banda se extinde apreciabil.Sursa de alimentare bine gindita (asigura temporizarea/R2-C2 necesara Ua in astfel de situatii). Multumesc dl.,ati remarcat toate chestiile interesante,de fapt era si de asteptat.Eu nu m-am obosit sa mai descriu functionarea schemei,din motivele pe care si dv. le stiti,m-am rezumat numai la a posta o schema care va functiona foarte bine si ma bazez pe faptul ca trebuie sa avem incredere in noi (membrii formului),de altfel in cine sa avem incredere daca nu in noi?. Daca vor fi interese pentru aceasta schema,voi pune si datele de realizare a trafului de iesire,iar sursa prin redimensionare se poate folosi cu succes in multe montaje d'ale noastre.Sa stiti ca riplul pe sursa la o sarcina de 200mA (am folosit o sarcina rezistiva) este mai mic de 3mV,eu cred ca este foarte bun. Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 foarte interesanta schemaare o mare jmecherie !!! de observat de unde sa face alimentarea lui G2 EF86de observat cum se face atacul finalei EL84! cine nu respecta schema BUBUIE finala,mare atentie la negativarea finalei,atacul finalei se face galvanic !am ascultat un asemenea amplificator ,schema era FOARTE asemanatoare,ampul era de chitara ,construit de userul panda(dl Panaitescu)O mica observatie, schema nu e pt incepatori, odata scoasa ef86 din soclu si adio el84 (si ce-o mai trage dupa ea).In rest bravo pt abordare, ceva diferit. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 foarte interesanta schemaare o mare jmecherie !!! de observat de unde sa face alimentarea lui G2 EF86de observat cum se face atacul finalei EL84! cine nu respecta schema BUBUIE finala,mare atentie la negativarea finalei,atacul finalei se face galvanic !am ascultat un asemenea amplificator ,schema era FOARTE asemanatoare,ampul era de chitara ,construit de userul panda(dl Panaitescu)O mica observatie, schema nu e pt incepatori, odata scoasa ef86 din soclu si adio el84 (si ce-o mai trage dupa ea).perfect adevarate cele scrise de tine!!! e bine ca incepatorii sa bubuie citeva tuburi,asa pricep mai usor principiul de functionare,cine pricepe... Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 D-le Lazaroiu, daca ar trebui sa construiesc transformatorul prezentat de dvs a-s sta pe ginduri adica 45 H/20 Hz si 10 cm* probabil fara intrefier in mod sigur distorsiunile la aceasta frecventa vor fi inacceptabile dar reducind inductanta la aprox 15H cu un intrefier testat ar rezulta un amplificator foarte atractiv Si dv. aveti dreptate,am "apasat cam tare pe acceleratie",eu am doua trafuri cu sectiunea de 10cmp,tole E15 (cod american) cu GO si grosimea de 0.25mm recuperate dintr-o apartura americana,asa ca daca vrem un traf cu tole clasice recuperate,trebuiesc alte calcule,dar schema este foarte faina. Multumesc pentru atentie.************************************************************************************************Pentru a nu distruge tubul final in cazul cand se scoate din soclu EF86,se poate monta o rezistenta anod-katod la EF86 de 820K...1M,dar cu acest prilej va creste THD-ul la 1%[5W],dar cel mai bine este sa lasam lampile in soclurile lor,asa si la calculator daca indepartam radiatorul de pe procesor il distrugem aproape instantaneu si asta nu se compara cu un EL84 ,nu?.....Oricum,sfaturile dv. sunt foarte bine venite,multumesc! Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Oricit de interesanta si oricit de mici distorsiuni ar avea, faptul ca prin arderea unei lampi ia foc amplificatorul e inacceptabil.Cred ca faima acestei scheme a fost raspindita de pompieri nu de audiofili Link spre comentariu
adigh Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Pentru protectie se poate monta in anodul lui U2 o dioda zener care sa intre in conductie doar la scoaterea lui U2 din soclu, altfel sa fie blocata tot timpul indifernt de cit e valoarea semnalului. O dioda zener de 80-100V sa zicem ar fi destul. In acest caz s-ar disipa mai mult pe R10 si atit. Dimensionat corespunzator R10 nu ia foc in acest caz. O doada zener chiar si inchisa tot are un mic curent rezidual. Cum influenteaza spectrul audio d-le Lazaroiu? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 ...Cred ca faima acestei scheme a fost raspindita de pompieri nu de audiofili La prima vedere !...,daca ne uitam mai atent observam ca daca scoatem din soclu EF86 gc-EL84 ajunge cuplata practic prin 3MΩ !!!(tendinta igc-EL84<100μA /micro-amp !!!) la Ub ,privim si valoarea sarcini din catod ,etc... ,fara pompieri. Pentru protectie se poate monta in anodul lui U2 Nu necesita protectie(schema postata Lazaroiu)...,se poate realiza fizic montajul fara EF86 respectind valorile din schema ,in acest fel se poate vedea ce se intimpla cind lipseste EF86 din montaj. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum