Vizitator Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Pentru un raspuns decent la frecvente joase in cazul 6p14p sau EL84 in clasaA-SE ,transformatorul de iesire trebuie sa aiva 12-14cm patrati-ferosiliciu (E14-E16,E14-preferabil,intrefier 0,05mm maxim 0,1mm) in primar (Na) 2000sp(CuEm d=0,32-0,38mm) si in secundar pt sarcina de 8_ohmi 80sp (Ns) cu sectiune echivalenta cupru minim 1mm-patrat).O sa va intrebati de ce aceste diametre/sectiuni mari conductor si miez ?,raspunsul este :__altfel cu diametre/sectiuni mici NU o sa obtineti cei 5W-Sinus la iesire pe sarcina si raspunsul la joase va fi execrabil. Link spre comentariu
nooob64 Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Dupa multe saptamini am reusit si eu sa construiesc o versiune finala de amplificator , am schimbat de 4 ori carcasa amplificatorului , abia am ajuns la o varianta finala , dar si la aceasta ar trebuii sa prind mai bine firele de prin interior .Brumul este aproape inexistent, am folosit tuburi IN-13 pentru vu-metru , temporizarea cu un microcontroler .O intrebare mai aiurea (sunt mai fricos sa nu stric ceva la gramada de fire ce o am) ... condensatorul de 400 - 100 nF din grila triodei de preamplificare (la mine 6n6p) este folosit pentru filtrare , dar este si un element de protectie ? (in caz ca Doamne feri ajunge 300V pe firul de semnal sa nu distrug ceva prin PC sau ce e legat la amplificator) eu am pozitionat acel condensator chiar pe mufa rca .Astept pareri/critici.[attachment=2]1.jpg[/attachment][attachment=1]2.jpg[/attachment][attachment=0]3.jpg[/attachment] Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 In primul rand felicitari pentru realizare, foarte promitator.Condensatorul din grila triodei preamplificatoare reprezinta o cale de trecere pentru curentul alternativ de audiofrecventa - semnalul util - in acelasi timp blocand orice componenta de curent continuu.In nici un caz nu are cum sa ajunga tensiunea de 300V in PC sau ce sursa de semnal ai tu acolo, oricum pe grila nu exista o astfel de tensiune.Atentie insa la firele de inalta tensiune, trebuiesc bine izolate de restul si preferabil la o distanta oarecare.Ce transformatoare de iesire ai folosit? Link spre comentariu
nooob64 Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Multumesc pentru felicitare , transformatoarele de iesire sunt 6cmp Primar = 2*1750 Φ0,15 Secundar= 3* 40 / Φ0,5 sunt modeste dar cu difuzoare full range isi fac treaba cit decit . Link spre comentariu
nooob64 Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Am reusit sa fac si citeva oscilograme , nu stiu daca masuratorile sunt facute destul de corect ... si as vrea sa stiu cum sa le interpretez40Hz[attachment=3]40Hz.jpg[/attachment]100Hz[attachment=2]100Hz.jpg[/attachment]1KHz[attachment=0]1KHz.jpg[/attachment]10KHz[attachment=1]10KHz.jpg[/attachment] Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Chiar daca multi s-au saturat de EL84 sau 6P14P, consider ca este un tub universal, foarte reusit din multe puncte de vedere si intotdeauna merita sa construiesti ceva cu el.Eu l-am experimentat in fel si fel de configuratii, una reprezentativa este cea de mai jos, un amplificator "single" care suna exceptional insa nefiind stereo il folosesc ca amplificator "de laborator" pentru depanari ori testarea diverselor aparate fara parte audio.Se observa ca transformatorul de iesire este mai mare decat cel de retea si este facut conform specificatiilor lui valderama in postul de mai sus, doar ca nu are deloc intrefier iar iesirea este pe 16 ohmi. Contine 4 sectiuni primare si 5 secundare (S/P/S/P/S/P/S/P/5)pe 12cmp iar constructia a durat o luna.Etajul final are catodul NEDECUPLAT, nici nu mai decuplez vreodata catodele la finalele SE, incearca si vei vedea diferenta. Atacul pe g1 trebuie sa fie mai mare, dar se rezolva cu o dubla trioda in preamplificare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Am reusit sa fac si citeva oscilograme , nu stiu daca masuratorile sunt facute destul de corect ... si as vrea sa stiu cum sa le interpretezAveti atenuare mare la 40Hz-sinus datorita sectiuni si inductantei mici trafo-out (atenuarea este prezenta usor chiar si la 100Hz-sinus) desigur si fuga fazei-mare pentru 40Hz , asadar distorsiunile sint relativ mari sub 100Hz.Oricum trebuie sa faceti un "tuning"-trafo-out(sa le ilocuiti = sectiune/miez ceva mai mare,diametru conductor CuEm primar/secundar mai generos ,bineinteles daca doriti mai mult...). Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 ................ DANZUP a considerat ca asa cum este e OK , si pe mine ma satisface la calitatea redarii si a nivelului sonor , dar doar pe boxele lui , extrem de scumpe ! La mine se aude un sunet extrem de lichid , musteste de soundstage , separarea instrumentelor este mai buna ca pe scena , da pe afara rezolutia si claritatea sibilantelor , aerofonelor , nazalelor si guturalelor , cablurile si condesatoarele selectionate cu multa grija si ascultate cu urechea corespund si ele , intr-un cuvant are chiar toate calitatile audiofile pe care si le poate dori un posesor de amplificator cu pretentii de Hi Fi ......pe romaneste la amplificatorului meu ii mai trebuie doar ceva putere......estimez ca 10W / canal este super suficient pentru incintele din ziua de azi.....asa cum este in acest moment e perfect doar pentru auditii de mare calitate in surdina , in dormitor , dar pentru sufragerie e totusi mic ......, traiasca EL84 !In curand va suferi cateva transformari prin inlocuirea trafo out ( cu unele mult mai performante ) si atasarea unei masti frontale din lemn ( multumita Dnului Sandu George ) , ca sa imi fac mana pentru viitorul amplificator SE cu GU50 , care va fi fratele mai mare a acestui amplificator , nascut aproape mort........prietenii stiu de ce ! Trafo out este secretul cel mai mare ! Mai jos aveti atasate cateva imagini , care reprezinta o simulare ( o imagine virtuala 3D ) dar nu are amplasate inca trafo out , ele fiind in lucru la Dnul Lazaroiu . Sper ca atunci cand toate vor fi gata , sa pot sa ma laud cu amplificatorul meu la viitoarele intalniri ale lamparilor . @Danzup a propus ca urmatoarea intalnire sa aiba loc la showrom-ul ( salonul de auditii ) al Dnului Tibi Vicol din Bucuresti , si probabil va fi anuntata din timp . Chiar daca are telecomanda , un microcontroler si afisaj LCD , consider ca nu l-am " manelizat " deoarece pe traseul audio nu are siliciu , are doar lampi , iar schema acestui amplificator SE este cea clasica recomandata de Domnul Mateescu @VTP ! Adica SRPP 6N2P + SE 6P14P in conexiune pentoda ...... Aviz carcotasilor puristi ......... Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Simularea arata bine, dar fraza de mai jos e Mai jos aveti atasate cateva imagini , care reprezinta o simulare ( o imagine virtuala 3D ) dar nu are amplasate inca trafo out , ele fiind in lucru la Dnul Lazaroiu . Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Am fost la intalnirea anuala a membrilor forumului " Audiofil.ro " in aceasta seara , si probabil este usor de inteles . Aveau cateva ( destule ) sticle cu " ulei de sarpe " pentru a ne intelege mai bine.....dar totul a fost la superlativ , aparate si oameni de calitate . Gazda a fost Tibi Vicol , cred ca asta spune tot ! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Fără ulei vorbeaţi limbi diferite? 1 Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Desigur !Noroc cu Danzup , ca m-a extras la timp ( adica putin inainte de orele 18.00 , avand alt program ) altfel pana la miezul noptii ma sacrificam ca sa nu mai ramana nicio picatura de ulei de sarpe , sucuri , cafea , apa minerala , pizza etc .....si acum as fi adormit cu gandul la lampi , cu o imbibatie cu ulei de sarpe mai mare decat prevede regulamentul nevasta-mii!Dar cel mai important lucru a fost interesul din suflet pentru auditii de inalta calitate , aparatele si oamenii de langa ele . Fara orgolii excesive , fara " flame " , totul absolut corect ! Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Electroniştii prezenţi la întîlnire sînt persoane deosebite. Pun eu cîteva imagini, că nu sînt cu copyright Link spre comentariu
Vizitator bibi_audiofil Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Am uitat de gazdă Link spre comentariu
300B SE Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Multumesc pentru foto!Am si eu o dorintza:Poate ne prezentati si persoanele din foto, precum si ceva despre montajele prezentate.Cu toate ca fiecare are ecuson, imaginea nu are rezolutie suficienta pentru a le citi.(Dau un exemplu: eram vineri pe Iancu de Hunedoara, langa MegaImage; cand trecu pe langa mine dna Tatoiu, sa urce intr-un taxi) Cine stie cand ma intalnesc cu domnii pe care ii admir si respect si sa pot sa la spun: "Buna ziua Dl Danzup"!PSDin nefericire nu impartasesc aceeasi admiratie si respect pentru dna Tatoiu! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum