Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE EL84

hpavictor

Postări Recomandate

Maine seara ne dam cu parerea! Ceva emotii?Oricum, eu abia astept sa ascult ceva nou; nici amplificatoarele lui si din ultimele luni n-am apucat sa le ascult.----------------Cat este munca ta efectiva la amplificator (ma refer la surubarit, lipit, reglat, s.a.m.d)?----------------Muzica avem destula, slava D-lui! Nichi are o etajera plina de CD-uri! Eu aduc alte 5 CD-uri de test.Satriani n-am selectat (am, insa nu-mi place in mod deosebit); din genul rock am pus doar cateva piese cu Knopfler si Steve Winwood. In rest sunt piese "grele" pentru amplificator si boxe (aglomerare de instrumente, piese putin comprimate, care flutura difuzoarele); apoi piese pentru detaliu, altele cu spectru larg de frecvente, apoi voce (mai ales femei) si instrumente (corzi, percutie, orga); muzica clasica, funk, balade, jazz, pop, in studio si concerte live, plus niste frecvente de test. Cam asta cred eu ca trebuie pentru teste.OK, sunt inregistrari deosebite dpdv tehnic, anume peste medie, insa numai asa investighezi limitele amplificatorului si/sau incintelor. Ca, dupa aia, iti vine sa arunci jumatate/trei sferturi din discografie, este alta poveste, insa numai daca esti audiofil... :rade:Pe mine ma intereseaza cum si cat capteaza din magia primului watt amplificatoarele noastre...

Link spre comentariu

Tirbusonul pe care il port intotdeauna cu mine , ar trebui sa-l folosesc si eu , pentru desfundat urechile....referitor la aportul in munca fizica la asamblarea amplificatorului , tinde asimtotic catre 0 absolut , ce conteaza , Ceausescu a facut ceva cu manutele alea doua vreo data ceva ? Si priveste folclorul contemporan , are in palmares numa fabrici si uzine , electrificarea , cresterea nivelului de trai si orice de la Congresul al 9 lea incoace ! Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate , nu uitati va rog aparatele de fografiat acasa !

Link spre comentariu

Stai, nu te aprinde! Am intrebat de munca la amplificator, deoarece vorbesti cu atata pasiune de el, incat se subintelegea si nascutul, si mositul si alaptatul! Stiind cat esti de ocupat, ma intrebam cand ai gasit timpul necesar?!Una peste alta, imi pare rau ca nu poti veni!Gata; va las! Plec la Nichi!

Link spre comentariu

Imi place sa ma consider " integrator de sistem " ( liantul ) cel ce pune in valoare contributia fiecaruia dintre participantii la proiect: VTP , VIOBIO , DANZUP , DJDOG toti fiind contributori sub diverse forme si coautori ai amplificatorului pe care il veti asculta aceasta dupa amiaza , si sper sa apreciati eforturile lor....

Link spre comentariu

CAP , IAS , SOVROM , sovhoz , colhoz , tot un drac , caci are calitati , fertilizeaza cernoziomul patriei....daca suna bine ce mai conteaza cine sunt eu ?

Link spre comentariu

Pai nu tu trebuia sa auzi si sa tragi concluzii? Daca nu TU (Liantul, Epoxidicul, poate chiar Fibra de Carbon din Sistem) ai tras concluzii, dupa cine sa ma iau? Cum mai lucrez de acum inainte? Eu tocmai voiam sa imi fac niste incinte cu simulare de camera anechoica in spate, dar nu pe principiul SACC ( http://www.eventusaudio.it/EA/SACC_Technology.html ) ci pe unul asemanator, al penei de absorbtie, mai brutal, cel folosit in fizica si anume in defectoscopia cu ultrasunete. Pe cine mai intreb? Pe tine ma bazam! Te retragi? Ce mama dracului ne facem? Nu mai putem lucra...Saracii de noi...

Link spre comentariu

Trafo out cu sectiune mica , finala cu putere disipata mica in SE , nu am tinut cont nici de sfaturile prietenilor ( scuze MISA ) , imi merit suturile in c-r....

Link spre comentariu

O mica precizare:-in limba romana: anecoida sau camera surda... cel putin in domeniul de frecventa de 0.1-100 kHz, coeficient de absorbtie >99%, neuniformitatea nivelului de presiune sonora +-0.5 dB la 2 m, iar zgomotul de fond sa se incadreze in curba de zgomot Cz<=20!Se realizeaza asa cum a precizat misa cu structuri piramidale ascutite care produc reflectii repetate pana la absorbtia "totala" a sunetului... etc.Penetru o incinta de difuzor este extrem de greu dar nu imposibil (la ce cost?) de realizat...Este cert ca un amplificator SE-EL84 are nevoie de un sistem acustic foarte bun pentru a se compensa puterea relativ mica.

Link spre comentariu

E posibil sa ma sucesc , si sa-l condamn sa se nasca mort ! Daca ma hotarasc sa il modific , punandu-i o finala mai vanoasa , gen 6P3 , sau chiar mai mare ( e clar ca sunt limitat de sursa ) si montand trafo out corespunzator , poate ies si eu din topul fraierilor.....Scuze MISA , ai fost bineintentionat , dar nu vroiam sa te cred , deja facusem amplificatorul....dar ma minteam singur....nu poti fura oul de sub closca si sa mai scota si pui.....ar fi putut fi OK doar daca imi construiesc boxe cu SPL peste 95dB / 1W / 1m ......oricum ies cam mari , si stau cam rau si cu spatiul locativ.....astept sugestii , sunt in criza de idei !

Link spre comentariu

Adica vrei sa il strici, sa lasi doar cutia si comanda facuta de Dan si sa schimbi toata mataraia din cutie?

Cum ramane atunci cu dorinta de perfectiune? Amplificatorul este ca un pom, pe care il altoiesti, il ingrijesti si-l cresti; nu-l tai cand are doua-trei frunze sau face primele 2-3 fructe! :bataie

Ti-am propus sa comparam amplificatorul tau cu al meu (Clona amplif Revox S52 (EL84 pp); daca al tau suna bine (sau mai bine decat al meu), inseamna ca parerile de la auditia de la au depins de sursa si boxe, si-atunci este clar; daca al meu suna mai bine, vom gasi imediat cauza, deoarece sunt amandoua SE-uri simple, cu EL84, cu transformatoarele cu aproximativ aceeasi suprafata de sectiune.

Dar, in fond, faci cum doresti; intreba-l, totusi, pe Vio de ce nu-i vine sa se desparta de amplificatoarele facute de el si de ce nu le strica...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări