vlad1980 Postat Octombrie 10, 2015 Partajează Postat Octombrie 10, 2015 Am reusit sa realizez ampliful cu EF86 si EL86 conform schemei prezentate aici de dl Lazaroiu. Pot spune ca sunt foarte multumit de ce a iesit si la o prima auditie suna excelent. A meritat efortul.... Ca si aspect arata cam asa http://i60.tinypic.com/2quusu0.jpg .....deasupra butoanelor este un capac negru dar deocamdata este scos Mai am nevoie de cutii pentru trafuri ....daca aveti idei sunt bine venite. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 (editat) Foarte interesant ca aspect, masca fostului amplif face pereche bună cu partea ''retro'' de deasupra. Ca cutii ptr trafo, există nişte căni de inox, le polizezi toartele şi le prinzi peste trafo. Editat Octombrie 12, 2015 de zal Link spre comentariu
Savu Vio Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 Arata frumos,ar merge ceva mai patrat,dreptunghiular. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 Incerc sa caut niste cutii metalice patrate de biscuiti sau de depozitare. Deocamdata nu am gasit prin supermarket-uri. Legat de functionarea amplifului, am observat ca se inroseste putin anodul lampilor finale. Am marit rezistenta din pinul trei la 680ohmi dar tot se inroseste anodul. Ma inreb daca tensiunea de 240v (atat am acum) nu este cunva cam mare fata de 200v cat este specificat in foaia de catalog. Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 Daca ati pune cateva masuratori aici,respectiv in catod,in G1,in anod si in G2 (pinul9),v-as putea ajuta mai precis. Se poate ca Pda pentru EL86 sa fie la limita,pentru inceput majorati valoarea rezistentei din pinul 9 (G2) de doua trei ori pana la limita in care anodul nu mai este de culoare rosiatica,eventual un potentiometru de 1K bobinat sa stabiliti valoarea exacta a acelei rezistente. Eu nu mai stiu ce schema ati abordat ?? Link spre comentariu
vlad1980 Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 Am realizat schema simulata cu EL86 in acest topic de catre dvs. Tensiunile sunt: - Alimentarea 240 V - in pinul 3 am 35-38V (difera intre lampi) - in pinul 2 am 22 V - in pinul 7 am 220V - in pinul 9 am 212V Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 (editat) Am realizat schema simulata cu EL86 in acest topic de catre dvs. Tensiunile sunt: - Alimentarea 240 V - in pinul 3 am 35-38V (difera intre lampi) - in pinul 2 am 22 V - in pinul 7 am 220V - in pinul 9 am 212V Multumesc pentru ajutor. Nu ar trebui sa se inroseasca anodul la aceste tensiuni. In cazul dv. aveti Uanod-catod=183V,Ug2-catod=175V,-Ug1=~15V Daca in catod a ramas rezistenta de 680 ohmi,rezulta un curent catodic (Ik= Ia+Ig2) de 54mA din care 3-4mA este curentul absorbit de G2, deci o putere disipata pe tub de Pd=9.882W (Pda=9.33W si Pdg2=0.61W) deci mult sub ce poate acest tub, dupa datele de catalog Pda=12W. Incercati sa majorati valoarea rezistentei din pinul 9 la 1K. Vedeti ca pe grafic va situati cam acolo (punctele rosii) cu valorile masurate de dv.,se observa ca sunteti mult sub hiperbola de disipatie anodica maxima. Sunt parerile mele si cred ca nu gresesc! Editat Octombrie 12, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
vlad1980 Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 Va multumesc pentru raspuns.Mai fac diseara niste teste cu rezistenta din pinul 9. Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Totusi, care e schema mai exact? Am citit 3 pagini in urma si n-am gasit exact o schema, dar referiri si modificari textuale pe o schema cu EL84. Ce fel de tuburi EL86 ati folosit? Noi sau recuperate? Si daca sunt noi, ce firma? Eu am avut intr-un amplificator construit de firma EL86 Philips si le-am inlocuit cu echivalentul american 6CW5 - NOS de la General Electric Anglia. A trebuit sa fac ceva modificari, ca aparea un curent anodic nejustificat de mare...dar in final a functionat perfect. Link spre comentariu
vlad1980 Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 (editat) Reatasez schema folosita....nu am mai gasit-o nici eu http://i60.tinypic.com/nbuipi.png Am testat si cu tuburi recuperate (Polam, Telam) si noi (Telefunken) iar comportamentul a fost acelasi....anod inrosit. Am modificat rezistenta din pinul 3 la 680ohmi si cea din pinul 9 la 560ohmi (am incercat si cu 1k). Anodul tot mai este putin rosu. Tensiunile masurate sunt cele din postul meu de ieri. Editat Octombrie 13, 2015 de vlad1980 Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 (editat) Reatasez schema folosita....nu am mai gasit-o nici eu http://i60.tinypic.com/nbuipi.png Am testat si cu tuburi recuperate (Polam, Telam) si noi (Telefunken) iar comportamentul a fost acelasi....anod inrosit. Am modificat rezistenta din pinul 3 la 680ohmi si cea din pinul 9 la 560ohmi (am incercat si cu 1k). Anodul tot mai este putin rosu. Tensiunile masurate sunt cele din postul meu de ieri. Cu tensiunile dv. masurate nu ar trebui sa se inroseasca anodul (vedeti graficul de mai sus),puterea disipata de anod este mult sub ce poate EL86. Modificarile ce le-ati facut ar trebui sa duca la disparitia fenomenului de anod rosu.Incercati sa schimbati EF86,asta ar mai fi o broblema intrucat avem cuplaj direct cu tubul final si verificati calitatea lui C2 (100uF) din catodul tubului final piciorusul 3. Masurati mai precis tensiunea intre catod(k) si grila unu(G1) adica intre piciorusul 3 si 2 si spuneti cat ati gasit,aceasta este tensiunea de negativare a tubului !? In poza schema cu modificari : Editat Octombrie 13, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
vlad1980 Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 am sa incerc diseara cu alte tuburi EF86 sa vedem cum suna si cum se comporta. Acum am niste Tesla dar o sa pune Valvo sau RFT. intre pinii 2 si 3 am 12-15v (este diferita in functie de tub). multumesc. Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 (editat) Poate totusi apar ceva oscilatii pe la EF86...ceva condensator in grila lui EL86 nu ar ajuta? 100-200pF? Eu am inteles ca atunci cand apar disipatii suplimentare "miraculoase" asta ar putea fi cauza... Editat Octombrie 13, 2015 de carageae Link spre comentariu
vlad1980 Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 nu am avut deocamdata ocazia sa il pun pe un osciloscop sa vad daca oscileaza...dar asta este urmatorul pas ca sa imi dau seama exact cum se comporta. Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 (editat) Poate totusi apar ceva oscilatii pe la EF86...ceva condensator in grila lui EL86 nu ar ajuta? 100-200pF? Eu am inteles ca atunci cand apar disipatii suplimentare "miraculoase" asta ar putea fi cauza... S-ar vedea in potentialul din catod, si de aici curentul prin lampa! E cam mult prntru disipatia ei, care in conditii dure poate avea max 10W disipat. 12W, in push pull, poate. 9.33W e cam mult in SE cand lampa disipa continuu! Editat Octombrie 13, 2015 de sebi_c Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum