Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mi so dus telefonul fix!!! ajutor va rog

Vizitator wolfpack

Postări Recomandate

Vizitator wolfpack

Salutare.Mi so stricat telefonul fix si nu stiu ce sa-i fac.Cred ca din cauza furtunii.Este un telefon digital.Simptomele sunt: cel care ma suna nu ma aude dar eu il aud pe el ; cand formez un numar se aude foarte incet bipul tastei respective iar apoi dupa tastarea numarului da semnal de ocupat ; in schimb pot sa fiu sunat pe el.Daca poate cineva sa ma ajute ii sunt recunoscator!Astept sfaturi.ms

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LevyB

2

• gelvis

2

• cniky

1

• Craciun

1

Top autori în acest subiect

Exista in el un integrat asa numit de "linie" care pe langa amplificarile necesare semnalelor de la microfon si receptor controleaza si secventele de initiere mentinere si eliberare a legaturii dintre telefon si centrala. In jurul acestui integrat trebuie sa cauti.(in unele tipuri de telefon mai avansate acesta poate fi integrat in interiorul unui cip mai mare care de fapt indeplineste toate functiile telefonului).Trebuie sa-l desfaci si sa studiezi putin .

Link spre comentariu

Vezi pdf-ul cu schema la link-ul de mai jos (daca asta este telefonul)

http://www.ironlogic.ru/wwwdbf.nsf/83e9f45c11caa9d58525647300561fe6/ce2a81286af51500c32569350044aac9?OpenDocument

Cum zicea si craciun, ic-ul de control este HC9312, iar tranzistoarele de linie (care inchid linia si practic alimenteaza partea electronica in convorbire) pe care ar trebui sa le verifici ar fi Q1, Q2, Q ??(ss9014c) si Q4, si de asemenea D21 si ZD1 5v1. Eventual sa verifici si alimentarea de "stad-by" a ic-ului (punte redr., 270R, 100M, ZD- 5v1)

Sper sa fie telefonul cu pricina :)

Link spre comentariu
Vizitator wolfpack

am verificat tot si tot nu merge!acuma cand formez un nr se aude cum tastez dar ramane tonul activ!dupa care sta 5 secunde si suna ocupat.ce sa ii mai fac?

Link spre comentariu

Am o metoda mai simpla si cu sanse de reusita de 80%....In jurul CI-ului, trebuie sa ai in jur de 5-8 tranzistori....Mai mult ca sigur ca este distrus unul din ei. Cu toate ca cel ars ar fi trebuit sa suporte o tensiune emitor-colector de vreo 150v, il poti inlocui cu unul din seria BC cu toate ca acestea au in catalog maxim 45v, iti garantez ca nu este nici o problema si va tine ani buni de acum inainte, din experienta proprie...... (atentie, poate fi NPN sau PNP - dar 70% NPN).Trebuie sa fie cel care inchide si deschide bucla pentru formarea numarului de apel in sistem "Pulse". Un ultim hint (probabil) cauta un tranzistor care sa aiba in indicativ un "555" si da-l afara si inlocuieste-l cu un BC. Sau unul cu "94"... la fel.... Bafta si tine-ne la curent....

Link spre comentariu

Cu un aparat de masura verifica la rece intre emitor-colector la tranzistori... cel ars trebuie sa aiba o rezistenta foarte mica, aproape de zero ohmi.... daca era intrerupt, nu mai aveai nici un semn de viata in telefon, in afara de sonerie......

Link spre comentariu

Schema este cea a telefonului tau????Daca da, pune telefonul in mod formare PULSE si verifica pe pinul 17 prezenta impulsurilor de formare numar cand apesi o tasta, un voltmetru analogic ar fi bun. Scoate Q2 si daca mai ai ton q1 este in scurt, scoate din placa Q1 si verifica-l, Q1 (PNP :))=MPSA- 92; daca nu mai este ton verifica q2 si/sau tensiunea cu care se alimenteaza IC-ul, pin 15.Daca nu, urmareste linia telefonica (punte, eventuale rezistoare de limitarea curentului, pana ajungi la primul tranzistor, scoate-l si masoara-l!Bafta :wink:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări