6ths3ns3 Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Am in schema unui tv masa calda si masa rece. Va rog ajutati-ma si lamuriti-ma si pe mine ce inseamna asta. Vad ca masa calda e pe alimentarea principala dupa care vine masa rece (Def_GND, CRT_GND etc) - cand pleaca pe diferite module ale TV.De exemplu daca fac o masuratoare intr-un bloc (deflexia) imi da alte valori cu + aparatului de masura pe piesa respectiva si masa calda decat daca ma raportez la masa receVa multumesc si va rog sa imi explice cineva ca-s incepator.Care masuratoare e cea corecta ca difera de la cer la pamantCu stima! Link spre comentariu
Vas Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Masa Cold este masa alimentarii,si este separata de masa TV-ului.Cu asta se separa TV -ul de retea.Daca ar intra 220V pe cablu,ari iesi cu scantei.Deci alimentarea se masoare separat de restul TV-ului Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Separare galvanica ( partea primara are masa separata de partea secundara ) Exemplu: tensiunea de 300 volti se masoara fata de minusul condensatorului de 100 mf / 300 volti sau fata de radiatorul finalului din sursa iar tensiunile auxiliare furnizate de trafo chooper si cele recuperate furnizate de trafo linii se masoara fata de partea metalica a selectorului de canale sau fata de restul radiatoarelor ( mai putin fata de radiatorul finalului din sursa ). Bine, unele TV-uri au masa primara comuna cu cea secundara. La acestea sunt prevazute niste condensatoare de 2,2 nf / 1kv montati pe banana la intrarea in selector ( atat pe firul cald, cat si pe masa - deci firul cald si masa apartin cablului de semnal ). Cam asta e teoria cu cele doua trasee de masa. Eu ti-am explicat si pentru modelele cu masa separata si pentru cele cu masa comuna cum isi fac separarea galvanica.Precizez: daca nu s-ar face aceasta separare, ar face bum cand ii bagi cablul de semnal in selector. Pricepusi??? Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Ianuarie 30, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 multumesc foarte mult. m-am luminat!!! Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 31, 2010 Partajează Postat Ianuarie 31, 2010 multumesc foarte mult. m-am luminat!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum