Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masa calda si masa rece

6ths3ns3

Postări Recomandate

Am in schema unui tv masa calda si masa rece. Va rog ajutati-ma si lamuriti-ma si pe mine ce inseamna asta. Vad ca masa calda e pe alimentarea principala dupa care vine masa rece (Def_GND, CRT_GND etc) - cand pleaca pe diferite module ale TV.De exemplu daca fac o masuratoare intr-un bloc (deflexia) imi da alte valori cu + aparatului de masura pe piesa respectiva si masa calda decat daca ma raportez la masa receVa multumesc si va rog sa imi explice cineva ca-s incepator.Care masuratoare e cea corecta ca difera de la cer la pamantCu stima!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

2

• 6ths3ns3

2

• Vas

1

Top autori în acest subiect

Masa Cold este masa alimentarii,si este separata de masa TV-ului.Cu asta se separa TV -ul de retea.Daca ar intra 220V pe cablu,ari iesi cu scantei.Deci alimentarea se masoare separat de restul TV-ului

Link spre comentariu

Separare galvanica ( partea primara are masa separata de partea secundara ) Exemplu: tensiunea de 300 volti se masoara fata de minusul condensatorului de 100 mf / 300 volti sau fata de radiatorul finalului din sursa iar tensiunile auxiliare furnizate de trafo chooper si cele recuperate furnizate de trafo linii se masoara fata de partea metalica a selectorului de canale sau fata de restul radiatoarelor ( mai putin fata de radiatorul finalului din sursa ). Bine, unele TV-uri au masa primara comuna cu cea secundara. La acestea sunt prevazute niste condensatoare de 2,2 nf / 1kv montati pe banana la intrarea in selector ( atat pe firul cald, cat si pe masa - deci firul cald si masa apartin cablului de semnal ). Cam asta e teoria cu cele doua trasee de masa. Eu ti-am explicat si pentru modelele cu masa separata si pentru cele cu masa comuna cum isi fac separarea galvanica.Precizez: daca nu s-ar face aceasta separare, ar face bum cand ii bagi cablul de semnal in selector. Pricepusi???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări