Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Va rog putin ajutor: STK4191ii = STK4191v ????

vlasin_alin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vlasin_alin

11

• zal

10

• Mihai85

5

• ex.escu

3

Top autori în acest subiect

Se poate incerca modificarea curentului prin superdioda astfel:1.Se identifica terminalele 5/15ale circuitului integrat;de la acestea pleaca la borna "-" un grup serie 2,2,kohm+2,2kohm la varianta 2 sau 3,3kohm+3,3kohm la varianta v decuplate cu 47uf (conexiunea bootstrap).2.Se identifica rezistenta de la borna "-",care se inlocuieste cu un semireglabil de 5kohm reglat in prealabil la valoarea rezistentei inlocuite.3.Se ajusteaza semireglabilul astfel incat la nivel redus-0,5-1w sa dispara distorsiunile de trecere.4.Se masoara valoarea semireglabilului si se inlocuie cu o rezistenta fixa apropiata ca valoare,de 0,5w.Daca nu se reuseste, aceasta poate indica un defect in interiorul integratului,modificari ale circuitului superdioda efectuate de producator in scopul functionarii mai "reci" a integratului,etc.

Link spre comentariu

pinii 7 si 17 cred ca ai vrut sa zici la acest stk. nu am incercat acest artificiu , posibil sa aiba efect reglajul mai mult pt ramura negativa a amplif.

Link spre comentariu

Teoretic se poate forţa etajul pilot, şi o dată cu el superdioda, prin mărirea curentului prin reţeaua bootstrap.Valoarea rez serie la pinii 5,15 se poate scade la 2k; 1,8k; 1,6k; 1,5k maxim. Tensiunea în punctul de legare a cond de 47uF rămîne constantă, dar creşte curentul.

Link spre comentariu

1.Modificarea retelei bootstrap in scopul reducerii distorsiunilor de trecere da rezultate bune in special in cazul integratelor "no name" de pe piata ;totul depinde de acuratetea cu care e executata.2.Daca userul are STK4191/ii si il inlocuie cu STK4191/v,va trebui sa mareasca valoarea ambelor rezistente de 2,2 kohm la 3,3kohm,la fiecare canal,conform datasheet-ului.3.Daca userul STK 4191/v si il inlocuie cu ii procedeaza invers.4.Daca amplificatorul e KENWOOD KA36 schema o poate gasi pe net,la hi-fi.engine de exemplu.

Link spre comentariu

Dacă creşte valoarea rez din reţea, scade curentul prin etajul pilot şi tensiunea de pe superdiodă. Şi mai mult ca sigur că va scădea diferit pe cele 2 ramuri. Rezultatul e că va cîrîi mai rău.

Link spre comentariu

Deci daca as inlocui toate cele 4 rezistente de 2.2Kohm dintre pinuii 5 si 15, cu alte 4 rezistente de 2Kohm sau 1.8 kohm s-ar putea sa rezolv problema cu distorsiunile??? mentionez ca am avut STK 4191 II si l-am inlocuit cu acelasi STK 4191 II, am pus si poza in postul anterior. multumesc

Link spre comentariu

Primul o fi fost original şi ăsta e făcătură. Încearcă, mai rău de atît nu are cum să meargă, dacă nu s-a ars cînd l-ai alimentat prima dată, s-ar putea să reziste la volum mai puţin în folosinţă.

Link spre comentariu

Chiar ca l-am tinut la volum maxim vreo 30 min si nu a patit nimica, insa asta poate din cauza faptului ca l-am alimenatat cu un traf de doar 2x21V AC (si traful era ars la amplificator si a trebuit inlocuit) si nu a fost fortat STK-ul prea tare. O sa inerc in weekend sa fac inlocuiesc rezistentele alea.poate am noroc.

Link spre comentariu

e prea mica tens de alimentare drept consecinta si tens de pe superdioda e mai mica si ea.incearca sa mai cresti pana pe la +/-35v sa vezi cum se comporta. cat ai acum pe pinii 5/15?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări