Mar Postat August 11, 2004 Partajează Postat August 11, 2004 Am incercat sa introduc functii C in C++ Bulider si nu le recunoaste.La fel si cu biblotecile :?: Help,Help,Help,Help,Help.................... :? Link spre comentariu
bogdanm Postat August 11, 2004 Partajează Postat August 11, 2004 Am incercat sa introduc functii C in C++ Bulider si nu le recunoaste.La fel si cu biblotecile :?: Help,Help,Help,Help,Help.................... :?M-ai rupt ... Da si tu mai multe detalii la o chestie din asta. Ce inseamna ca nu merge? Ce face? Ce nu face? Un exemplu concert? Ce biblioteci folosesti? Cu ce optiuni compilezi? Samd ... Link spre comentariu
Cristiano Postat August 11, 2004 Partajează Postat August 11, 2004 Am incercat sa introduc functii C in C++ Bulider si nu le recunoaste.La fel si cu biblotecile :?: Help,Help,Help,Help,Help.................... :?Dupa limbajul folosit de tine, mi se pare ca nu prea esti familiar cu programarea in C++. Functiile se declara, apoi se definesc si se folosesc (daca le faci tu), sau se declara (adica ai grija sa fie incluse headerele unde sunt declarate) si se folosesc (daca folosesti biblioteci). Cred ca ar trebui sa citesti un tutorial de C++, daca esti familiarizat cu limbajul C. Daca nu, incepe cu C si apoi treci la C++. Daca vrei doar o rezolvare rapida, atunci da mai multe detalii despre ce vrei sa faci, ca sa putem ajuta cu sfaturi mai concrete. Link spre comentariu
bogdanm Postat August 11, 2004 Partajează Postat August 11, 2004 Cred ca ar trebui sa citesti un tutorial de C++, daca esti familiarizat cu limbajul C. Daca nu, incepe cu C si apoi treci la C++. Daca vrei doar o rezolvare rapida, atunci da mai multe detalii despre ce vrei sa faci, ca sa putem ajuta cu sfaturi mai concrete.Total de acord. Daca C-ul mai ai niste sance (mici) sa-l inveti cat de cat bine folosind metoda lautareasca, cu C++ lucrurile stau cu totul altfel. Incearca sa citesti macar o carte pentru incepatori. Crede-ma, merita. Link spre comentariu
Mar Postat August 12, 2004 Autor Partajează Postat August 12, 2004 Un exemplu : am accesat cu Borland 3.1 portul paralel cu outport(0x378,x ) din include ,x reprezinta valoarea care va iesi in binar din port iar 0x378 este adresa portului LPT 1. Incearca si tu aceasta functie in C++Bulider.Daca vrei un program functional cu port paralel in Borland 3.1 pot sati dau tu trebuie sa-mi spui ce vrei sa faca. Link spre comentariu
bogdanm Postat August 12, 2004 Partajează Postat August 12, 2004 Un exemplu : am accesat cu Borland 3.1 portul paralel cu outport(0x378,x ) din include ,x reprezinta valoarea care va iesi in binar din port iar 0x378 este adresa portului LPT 1. Incearca si tu aceasta functie in C++Bulider.Daca vrei un program functional cu port paralel in Borland 3.1 pot sati dau tu trebuie sa-mi spui ce vrei sa faca.Eu ?! Eu nu vreau nici un program functional, ca stiu si eu sa fac o groaza Tu esti cu problemele. Ca idee, outport nu va functiona cum trebuie decat sub DOS si Win95/98, sub NT/XP/2000 nu poate merge din cauza felului in care sunt protejate programele. De fapt poate, dar inainte de asta trebuie sa folosesti un program special care sa-ti dea acces la porturi, nu merge sa scrii direct outport. Tie ce nu-ti merge cand dai outport, de fapt? Nu se compileaza programul sau nu merge dupa ce e compilat? Link spre comentariu
Mar Postat August 12, 2004 Autor Partajează Postat August 12, 2004 Sub Dos functioneaza foarte bine. In C++Bulider nu se compileaza zice ca este nedefinita functia outport ().Am scris si headerul si la fel. :? Link spre comentariu
bogdanm Postat August 12, 2004 Partajează Postat August 12, 2004 Sub Dos functioneaza foarte bine. In C++Bulider nu se compileaza zice ca este nedefinita functia outport ().Am scris si headerul si la fel. :?Pai e simplu atunci. Inseamna ca functiile astea nu exista decat in versiunile de Dos, nu si sub Win32. inport/outport nu sunt functii standard in libraria de C++, fiecare le poate pune sau nu, si daca le pune pot avea orice nume. Incearca sa cauti in help-ul de la Builder functii de input/output pentru porturi. Daca nu gasesti nimic, incearca aici:http://www.thaiio.com/prog-cgi/programing.cgi?0022E intr-o limba ciudata, dar codul e in engleza ;) Nu uita, daca vrei sa faci port input/output in XP/2000/NT mai ai nevoie si de altceva (de exemplu DLPortIO, GiveIO, PortTalk ... ) Link spre comentariu
Mar Postat August 12, 2004 Autor Partajează Postat August 12, 2004 Am luat Outp din adresa ta si si in loc de short pValue am pus char si compileaza bine pa Win 98.Crezi ca pe Win 2000 o sa mearga bine? Daca mai este nevoie de DLPortO.... unde gasesc???? :?: Link spre comentariu
bogdanm Postat August 12, 2004 Partajează Postat August 12, 2004 Am luat Outp din adresa ta si si in loc de short pValue am pus char si compileaza bine pa Win 98.Crezi ca pe Win 2000 o sa mearga bine? Daca mai este nevoie de DLPortO.... unde gasesc???? :?: Nu, dupa cum am spus deja de cateva ori, pe Win 2000 NU o sa mearga bine. Cat despre DlPortIO ... google is your friend :twisted: Ca sa nu te bag complet in ceata totusi, iti dau adresa pentru PortTalk, o chestie similara pe care eu am folosit-o si a mers. Daca vrei sa le incerci pe celelalte ... google for it. http://www.beyondlogic.org/porttalk/porttalk.htm Link spre comentariu
Mar Postat August 12, 2004 Autor Partajează Postat August 12, 2004 Multumesc. Ramin dator. Link spre comentariu
bogdanm Postat August 12, 2004 Partajează Postat August 12, 2004 Multumesc. Ramin dator.Cu placere. Bafta multa in continuare. Link spre comentariu
Cristiano Postat August 12, 2004 Partajează Postat August 12, 2004 Sub Dos functioneaza foarte bine. In C++Bulider nu se compileaza zice ca este nedefinita functia outport ().Am scris si headerul si la fel. :?Vad ca ai rezolvat pana la urma, dar cred ca e bine sa lamurim niste chestii: Sistemele Windows cu nucleu NT (WinNT, Win2k si WinXP) NU permit accesul direct al aplicatiilor la porturile I/O (si nu ma refer doar la portul serial/paralel, ci la toate perifericele care se mapeaza in spatiul de adrese I/O). De aceea nu poate sa mearga. Iti trebuie o biblioteca care sa scrie functiile vechi (din dos.h in Borland 3.1) utilizand apeluri WinAPI. Bafta la rasfoit MSDN pt. WinAPI. Btw, pt. produsele Borland verifica aici, gasesti multe lucruri gata facute: http://www.vclcomponents.com Link spre comentariu
Mar Postat August 13, 2004 Autor Partajează Postat August 13, 2004 Am intrat la adresa ta Cristiano dar nu pot sa citec\sc din exemple .Cind selectez unul imi apare "bine ai venit la Pico-Play" si altceva nimic. Link spre comentariu
bogdanm Postat August 13, 2004 Partajează Postat August 13, 2004 Iti trebuie o biblioteca care sa scrie functiile vechi (din dos.h in Borland 3.1) utilizand apeluri WinAPI. Bafta la rasfoit MSDN pt. WinAPI.S-ar putea sa-l pui sa caute degeaba prin WinAPI. Sunt sigur ca exista apeluri de port I/O in Windows API, dar probabil nu in API-ul standard, ci pe undeva prin DDK ... Politica oficiala a Microsoft pentru accesul la un port in NT este printr-un device driver, asa ca nu cred ca au inclus functii pentru asta in API-ul standard. Toate compilatoarele pe care le-am vazut implementau chestia asta folosind macrouri sau functii in-line scrise in asamblare. Inclusiv Visual C++. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum