Vizitator wickerman Postat Septembrie 7, 2006 Partajează Postat Septembrie 7, 2006 Salve in primul rand. Din pura coincidenta si eu am un amp pe TDA8560Q cu care imi fac de cap. Sursa mea de alimentare nu e chiar cine-stie-ce. Am un traf de vro 17V cu 2A. Nu tocmai potrivit. Problema cea mai mare a ampului e ca la o tensiune de intrare mai mare de 18V se blocheaza. In rest suna okay. Am 2 incinte acustice home-made pe el cu difuzor de bass de 120W si tweetere de 300W, nu tocmai bine puse pe amp. Intr-adevar exista si distorsiune, da' sunetul este destul de puternic incat sa aduc vecinii la usa. Si cum eu sunt si genul heavy-metal forever :supz: si ampul il folosesc mai mult pt chitara electrica, distorsiunea e binevenita. Dar am alimentat ampul la un acumulator auto si suna foarte bine si cu bass, si cu de toate. Este extrem de simplu de construit, este usor de folosit si dupa parerea mea suna okay. Daca vreti neaparat sunet bun, clar, puternic si frumos, da-tii dracu de tranzistori si incercati cateva lampi de putere. Recomand pentode EL34 sau 6L6. Scot undeva in jurul a 50W si au un sunet exceptional. EL34 se folosesc in amplificatoarele Marshall JCM si 6L6 in amplificatoarele Fender FM100. Ambele amplificatoare suna exceptional in sunet clar, ca sa nu mai spun cum suna cu distorsiune serioasa. Asa ca nu va mai luati de bietii tranzistori, ca sunt vai-mama-lor in orice caz. Si pt adevarata lor valoare (chestii care ar fi trebuit sa inlocuiasca vechile si bunele lampi) suna prea bine (adica de cacat). Link spre comentariu
Vizitator epure Postat Septembrie 8, 2006 Partajează Postat Septembrie 8, 2006 z. Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 8, 2006 Partajează Postat Septembrie 8, 2006 Pentru tuburi...vinde cineva pe site Link spre comentariu
Vizitator epure Postat Septembrie 8, 2006 Partajează Postat Septembrie 8, 2006 z. Link spre comentariu
bbg Postat Septembrie 9, 2006 Partajează Postat Septembrie 9, 2006 TA8210 e mai bun si si pe asta poti sa il iei gata facut de la magazinPe langa TDA8560, TA8210 este copil de mingi. Pun mai jos pdf-ul spre convingere. Dar acestea sunt amplificatoare auto alimentate la tensiuni mici si curenti mari. Cred ca cel mai nimerit pentru tine ar fi TDA7265, ce da 2x25W pe 8 ohmi.Performantele TA8210A si TDA8560Q sunt destul de apropiate, in unele cazuri TA8210A fiind chiar superior (distorsiuni, rejectie alimentare, reglare castig - intre anumite limite, tensiune offset iesire, curent maxim de varf).Dezavantajul il constituie numarul mai mare de componente externe necesare.Decat TDA8560Q, e mai bun TDA8563Q: castig, zgomot si distorsiuni mai mici si compatibil pin la pin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum