Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA8560Q

Vizitator geo_soft

Postări Recomandate

Vizitator geo_soft

Salut! Am 2 boxe de Kastan 1 ,au 30W si 8 ohmi fiecare cu tunel de bass, as vrea sa le pun la calc. printr-un amplificator facut pe un TDA8560Q. As vrea sa intreb dc e bun de ceva acest circuit? Nu am nevoie de putere foarte mare doar calitate mai mult pentru filme si muzica undeva pe la 45 db, camera are cam 5 m X 3.5 m, Astept recomandari si va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Fernandes

3

• costy

2

• csl1131

1

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

:shock: :shock: :shock: TDA8660Q :shock: :shock: :shock:CE E ALA..CA NU AM AUZIT DE ALA..NICI GOOGLE-UL NU A AUZIT... ??poate TDA8560Q....iar asta desii ai vazut ca screi pe undeva 2*40W pe boxe de 8 ohmi scoate vreo 12W si nu mai mult....te sfatiuesc alt integrat daca nu vrei sa il alimentezi direct de la sursa de calculatorsi la 45dB trebuie sa bagi intr-o boxa cu un SPL de 90dB@1W o putere de 0.0000305W ca sa ai 45 dB, si la puterea aia oricum nu o sa auzi nimic...

Link spre comentariu
Vizitator geo_soft

• 40 dB (A) – zgomote uzuale intr-o incapere - normal• 50 dB (A) – zgomotul rezultat dintr-o discutie - normalcred ca pe la 45 o sa aud ceva :lol: oricum nu asta era ideea, sa zicem 80-90db, eu as vrea sa aud muzica mai tare decat asculti in mod normal, daca stiti ceva mai bun pe la aceeasi bani er fi ok. zic asta pentru ca am fost la cineva care avea o placa din asta gata montata pe care a dat 400.000 si se auzea muuult mai bine fata de oricare 2 boxe de calcaulator, nu stiu ce circuit avea, eu am zis ca asta e bun voi ce spuneti? Si alementarea va fii separata. CSL1131 - ai dreptate gresisem circuitul---acum am modificat :wink:

Link spre comentariu

s-a mai discutat.TA8210 e mai bun si si pe asta poti sa il iei gata facut de la adelaida.Alimentarea daca o faci separata poti sa o urci pana in 20V in gol.

Link spre comentariu
Vizitator geo_soft

Da-mi si mie link-ul te rog ca eu la ei am gasit doar TA8210AH care are 2 x 25 W in comparatie cu TDA8560Q care are 2 x 40 W in kit gata facut. as fii bucuros sa gasesc un circuit mai bun la banii astia si la aceeasi putere.

Link spre comentariu

Da-mi si mie link-ul te rog ca eu la ei am gasit doar TA8210AH care are 2 x 25 W in comparatie cu TDA8560Q care are 2 x 40 W in kit gata facut. as fii bucuros sa gasesc un circuit mai bun la banii astia si la aceeasi putere.

TDA 8560 are 2 X 40 pe 2 ohmi - iar pe 4 ohmi nu ai mai mult de 25 W :wink: iar TA8210 - e mai bun - are un sunet mai fain
Link spre comentariu
Vizitator geo_soft

:( mda ai dreptate nu vazusem in specificatii, bine ca am intrebat aici, asa o sa fac il iau pe TA8210, va cred ca e mai bun si multumesc pentru sugestie :)

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am facut si eu un amp cu TDA8563Q si primul cip a mers vreo 5-10 sec dupa care sa oprit pur si simplu :toimonster: :violent2: Era pe radiator, nu sa incalozit, nu a mirosit a ars dar nu mai merge, si am cumparat altu si ala mere da bass-ul lipsete CU DESAVARSIRE!!!!!!!!!!!!! :smt022 :smt021 Acum trebuie sa imi fac su un subwofer sa mearga si basul (tda1562 merge la 12V :supz: )

Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru

tocmai schimb un asemenea TDA la o statie de masina, home made, si nu sunt multumit de performante. dar daca omul asta a avut si asta vrea, el e sefu' :finga: cauta altceva, daca nu ai rezolvat deja problema cum ai spus mai sus

Link spre comentariu

Depinde de c.i.##OFFTOPIC###Eu am facut un amp cu TDA7294 in punte si am muncit la el pana m-a sarit "capacele" si nu a mers.Mi-am dat seama ca finalii erau de vina.Am alimentat fiecare final sa vad care nu merge si nu mergea nici unul.Am cumparat unul de la conex si nici ala nu merge.Deci concluzie!!!Finali contrafacuti.Schema era verificata si paraverificata, cablajele erau si ele realizate milimetric(home made, dar milimetric).###ONTOPIC###Tda 8560Q are ceva bass dar cum spuneam mai inainte, depinde de final.

Link spre comentariu

Depinde de c.i.##OFFTOPIC###Eu am facut un amp cu TDA7294 in punte si am muncit la el pana m-a sarit "capacele" si nu a mers.Mi-am dat seama ca finalii erau de vina.Am alimentat fiecare final sa vad care nu merge si nu mergea nici unul.Am cumparat unul de la conex si nici ala nu merge.Deci concluzie!!!Finali contrafacuti.Schema era verificata si paraverificata, cablajele erau si ele realizate milimetric(home made, dar milimetric).###ONTOPIC###Tda 8560Q are ceva bass dar cum spuneam mai inainte, depinde de final.

adica vrei sa spui ca ai cumparat 3 tda7294 si nu a mers nici unul???ori fi ei contrafacuti dar mi se pare un pic imposibil ce zici tusi 8560q se aude acceptabil pana in 20w
Link spre comentariu

Am cumparat un kit cu 2XTDA7294 si nu a mers.(mergea dar vreo 10 sec si se incalzeau finalii ff. tare si sunetul capata distorsiuni mari).Initial aveam un traf mic.Mi-am cumparat traf de 2X24 de 250W si am probat kitul si tot nu mergea.Am realizat alt amp dupa o schema din revista conex/99'(?) si nu a mers.Am cumparat un tda de la connex si am realizat un cabjal cu 1 tda si nu dadea nici un semn de viata, iar celelalte continuau "traditia" tda-ului astuia.Ori am avut eu ghinion, ori am avut ghinion.In fine eu deja m-am saturat de tda-ul asta, am citit multe despre el(mai multe rele decat bune), acum e pacat de traful ala 2X24 la 5A poate imi zice cineva ce amp la vreo 150W pot sa fac(pt traful ala).Scuze de offtopic,era vorba de alt tda dar nu m-am putut abtine dar prea m-a enervat tda-ul asta!

Link spre comentariu

integratele sunt de vina,eu am cumparat 4 integrtate(nush cat de originale) si au mers toate in punte din prima,dar 2 nush cum am reusit si le-am ars.schema din conex merge garantat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări