iuli09 Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 am nevoie de o schema (cea mai simpla) pentru o telecomanda+receiver . As prefera sa fie o telecomanda radio si sa actioneze pana la o distanta de 50 M . Iau in calcul si varianta IR dar doar daca prima alternativa se dovedeste mult prea complicata . Asadar daca aveti scheme cu IR o sa lei iau si pe acelea in calcul .telecomanda vreau sa o folosesc pentru a activa/dezactiva un sistem de alarma(home made). Link spre comentariu
davidut5 Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 poti sa iei de la mivarom sonerie fara fir e 21 lei si o modifici Link spre comentariu
iuli09 Postat Ianuarie 29, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 m-am gandit si la asta si daca nu reusesc sa construiesc una probabil voi apela la aceasta varianta . Mi-as dori insa , nu doar telecomanda in sine ci si un proiect la care sa lucrez . Link spre comentariu
bogdan_ Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Gasesti module radio emisie si receptie, de exemplu pe 433MHz....vezi la cei de sus(TME si la alte magazine care vand componente)Mai pui 2 microcontrollere si te-ai facut de un sistem de comanda cate de simplu/complicat vrei... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Depinde de cati bani ai la dispozitie.Cel mai ieftin este cu soneria wireless.Faza cu telecomanda IR cade din start.Daca ai bani multi este viabila solutia lui Bogdan, de mai sus, cu module Aurel sau alte natii.....totul se invarte in jurul banilor. Link spre comentariu
one Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Exista prize cu telecomanda. Link spre comentariu
Vizitator FlorinDk Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Pai cea mai simpla telecomnda + reciver e ELMES-ul http://www.neosec.ro/echipamente-de-sec ... 1c8c62.jpg Practic ai Telecomnda + Reciver in reciver ai contacte de tip NC/NO vezi tu care ti se potriveste. Te scoate undeva la 200 de lei toata afacerea cu 2 Telecomenzi. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 salut am si eu o intrebare legat tot de telecomanda , asi putea comanda o poarta intrare pe inchis sau deschis cu o sonerie fara fir , distantza nu e mai mare de 15metri ? Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 salut am si eu o intrebare legat tot de telecomanda , asi putea comanda o poarta intrare pe inchis sau deschis cu o sonerie fara fir , distantza nu e mai mare de 15metri ?Se poate. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 ah deci se poate mersi mult domnule gica , am citit mai multe comentarii ale dumneavoastra miau placut, inca nu am respectiva poarta dar ma gandesc pe viitor la o poarta culisanta cu un motor cu reductor care so inchuda si deschida , nu asi mai vrea sa ma dau jos din masina so deschid cand ies sau intru in curte , am vazut ceva similar in strainatate si miau placut, Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 ah deci se poate mersi mult domnule gica , am citit mai multe comentarii ale dumneavoastra miau placut, inca nu am respectiva poarta dar ma gandesc pe viitor la o poarta culisanta cu un motor cu reductor care so inchuda si deschida , nu asi mai vrea sa ma dau jos din masina so deschid cand ies sau intru in curte , am vazut ceva similar in strainatate si miau placut, Da, n-ai nici potcoavele!..si te rog nu ma mai "domni". Daca doresti sa te ajut o voi face cu mare placere..cu "conditia" sa arati tuturor ce-ai realizat, ok?. Vezi ca este un topic interesant cu actionarea portilor cu telecomanda. Link spre comentariu
fenobarbital Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 one are dreptate, cea mai simpla varianta sint prizele telecomandate, am cumparat de la un magazin de bricolaj o punga plina cu ele, frustrat poate datorita faptului ca in toata coplilaria telecomenzi ma chinuiam sa fac si pretul care te lasa fara elan de a mai construii : 15 RON / bucata. (off topic : as bate cu usa de lift toti comunistii ce avertizau "construirea, detinerea si folosirea acestor ... bla bla bla", disclaimer cu care incepea orice carte pe tema).in banii astia au:telecomanda (carcasa, baterie de 12v, oscilator pe 433 piezo, circuit encoder)priza - modul separat receptor, circuit basculant cu CMOS 4013 alimentator de la 220 la 12 (cu condensator, nu transformator)raza de actiune o poti marii cu amplasarea mai degajata a antenei (se identifica usor, este un fir lasat in aer), eventual inlocuirea ei cu una telescopicamodul de actiune - apesi - consumatorul ramine alimentat - apesi - decupleaza consumatorul se poate schimba sa actioneze numai pe durata apasarii prin inlocuire cu strap a cmos-ului 4013encoderul si decoderul se poate programa prin strap, idee de modificare fiind sa actionezi 2 sau mai multi receptori sa zicem cu aceeasi telecomanda. Partea frumoasa e ca te faci cu cam aceleasi componente ce le gasesti daca cumperi module Aurel "entry level" la 15% din pret si ai si bonus. Daca intereseaza pe cineva pun poze cu ele desfacute. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Eu sunt interesat de prizele alea... am gasit si eu, dar mai scumpe de atat. Eventual poze cu ce e in interior. Multumesc! Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 frustrat poate datorita faptului ca in toata coplilaria telecomenzi ma chinuiam sa fac si pretul care te lasa fara elan de a mai construii : 15 RON / bucata.Mult mai multa satisfactie ai daca construiesti, decat daca cumperi:Simpla si buna, am facut-o si functioneaza perfect.http://4.bp.blogspot.com/_0uR92uxHqSY/S ... CEIVER.jpg Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 1. parca e voba de radio comanda.2 actioneaza la orice impuls IR, asa ca se preteaza un sistem cu MCU tinand seama de aplicatia folosita: Alarma Home made Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum