costy Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 amplificatorul este mac audio z4100Defectul consta in faptul ca la iesire in loc de sunet sunt pocnituri in ritmul basului pe toate cele 4 canaleCe am verificat: la intrarea in fiecare amp ;semnalul este ok nedistorsionat(sunt 90%sigur ca aia era intrarea) pe un canal am inlocuit amproape toti tranzistorii mai putin finalii si unul din prefinali.Pe superdioda am 0V pe orice pini fata de masa sau masurat intre orice pini ai superdiodei.Are cineva vreo idee?Are cineva macar schema amplificatorului sa nu mai orbecaiesc prin el? Link spre comentariu
vio_gl Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 masoara finalii prefinalii si tranzistorul pilot(etajul pilot) Link spre comentariu
baga Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Vezi daca nu este cazuta o tensiune de alimentare. Link spre comentariu
costy Postat Ianuarie 30, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 am toate tensiunile: pe pinii de alimentare a tuturor a.o. ,tensiunea de +/- 15v data de niste zenere ce alimenteaza filtrele(cu a.o.) si ceva etaj din fiecare amplificator(cred ca generatoarele de curent constant,sper ca n-am zis o prostie) si bineinteles tensiunea mare de +/-25V pt amplificare. Link spre comentariu
costy Postat Ianuarie 30, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 revin cu poze sunt foarte mari pt detalii 1 2 3 in poza 3 este marcat traseul pe care eu zic ca vine semnalul;traseu ce se opreste intr-un comutator ce selecteaza hpf lpf sau off Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Schimba operationalele sau intai taie traseul de la intrarea etajului final si introdu semnal direct, daca functioneaza ok asa, fa ce ti-am zis. Link spre comentariu
costy Postat Ianuarie 30, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 o sa incerc si asa;desi mi se pare ciudat tinand cont ca semnalul pe acel traseu este ok;nedistorsionat Link spre comentariu
aly4quad Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 verifica si condensatorii de intrare, (inlocuieste-i), verifica puntea redresoare si condensatorii de filtraj Link spre comentariu
costy Postat Februarie 2, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2010 am facut rost si de schema Link spre comentariu
costy Postat Februarie 8, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2010 ceva masuratori ;nu am pus polaritatea pe tranzistoarele pereche erau cam aceleasi voltaje si de asta nu le-am mai trecut PS valorile de pe final sunt gresite Link spre comentariu
costy Postat Februarie 8, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2010 l-am rezolvat pana la urma;era o dioda ce facea parte din comanda optocuplorului Link spre comentariu
BoGdI Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Imi cer scuze ca dau buzna dar am si eu un mac mp2000 care are aceleasi simptome.Nu stiti careva o schema? nu tii minte ce dioda era? Link spre comentariu
costy Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 chiar nu mai retin; daca totul e in regula in partea de amplificator; cauta in sursa, diodele mici 1n4148.Pt a rezolva momentan situatia tin minte ca scurtcircuitasem optocuplorul.Atentie daca schema nu se potriveste ; e posibil sa faca poc Link spre comentariu
costy Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 era sa uit; vezi in schema pusa de mine scurtcircuitezi partea cu tranzistorul a optocuplorului; vezi sa corespunda totusi schema cat de cat; in cazul tau optocuplorul poate avea alt rol . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum