Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme mac audio 4 canale

costy

Postări Recomandate

amplificatorul este mac audio z4100Defectul consta in faptul ca la iesire in loc de sunet sunt pocnituri in ritmul basului pe toate cele 4 canaleCe am verificat: la intrarea in fiecare amp ;semnalul este ok nedistorsionat(sunt 90%sigur ca aia era intrarea) pe un canal am inlocuit amproape toti tranzistorii mai putin finalii si unul din prefinali.Pe superdioda am 0V pe orice pini fata de masa sau masurat intre orice pini ai superdiodei.Are cineva vreo idee?Are cineva macar schema amplificatorului sa nu mai orbecaiesc prin el?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

9

• baga

1

• djlove

1

• vio_gl

1

Top autori în acest subiect

am toate tensiunile: pe pinii de alimentare a tuturor a.o. ,tensiunea de +/- 15v data de niste zenere ce alimenteaza filtrele(cu a.o.) si ceva etaj din fiecare amplificator(cred ca generatoarele de curent constant,sper ca n-am zis o prostie) si bineinteles tensiunea mare de +/-25V pt amplificare.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

chiar nu mai retin; daca totul e in regula in partea de amplificator; cauta in sursa, diodele mici 1n4148.Pt a rezolva momentan situatia tin minte ca scurtcircuitasem optocuplorul.Atentie daca schema nu se potriveste ; e posibil sa faca poc

Link spre comentariu

era sa uit; vezi in schema pusa de mine scurtcircuitezi partea cu tranzistorul a optocuplorului; vezi sa corespunda totusi schema cat de cat; in cazul tau optocuplorul poate avea alt rol .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări