Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preluare semnal, amplif subwoofer direct de pe difuzoare....

notchman

Postări Recomandate

Cum se poate cupla o statie amplificare direct pe difuzoare , dat fiind ca amplificatorul de pe a carei iesire se ia semnalul pentru a fi amplificat mai departe este bridged ,iar iesirile sunt "OUT + " si "OUT - " , iar amplificatorul ce trebuie cuplat are intrarea normala(adica IN, si masa)?Daca se poate o schema pasiva ....Are ceva daca iau semnal de pe ramura de plus si masa amplificatorului ?As putea foarte simplu sa iau semnal de pe mufa rca a mp3 player'ului, dar masina este nou nouta si nu am posibilitatea de a da gauri in ia pentru fire si alte alea...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• notchman

8

• margarit2001

4

• adi_0106

4

• bolek

2

Top autori în acest subiect

Cum se poate cupla o statie amplificare direct pe difuzoare , dat fiind ca amplificatorul de pe a carei iesire se ia semnalul pentru a fi amplificat mai departe este bridged ,iar iesirile sunt "OUT + " si "OUT - " , iar amplificatorul ce trebuie cuplat are intrarea normala(adica IN, si masa)?Daca se poate o schema pasiva ....Are ceva daca iau semnal de pe ramura de plus si masa amplificatorului ?As putea foarte simplu sa iau semnal de pe mufa rca a mp3 player'ului, dar masina este nou nouta si nu am posibilitatea de a da gauri in ia pentru fire si alte alea...

eu am facut ceva de genu` urmator - pe un golf 5 - NOUel avea CD-playerul tot asa cu iesirile in bridge - adica avea fire + si - pt fiecare difuzor statia care urma sa fie pusa pt amplificarea semnalului avea intrare de HIGH-LEVEL - cu 2 fire + (calde) si masa comunaam incercat asa :1. sa unesc cele doua minusuri (-) de la iesirile din CD-player si sa pun firele calde - efectul ??? mergea treaba pana ridicam putin volumul de la player - cand incepea sa se auda balansat parca - ba un canal ba celalalt (boxele fiind in portiere se simtea "efectul" nedorit)2. am legat firele calde, si am pus un singur minus - efectul ?? mergea treaba struna :wink:
Link spre comentariu

Hai sa luam altfel treaba, cu exemple ca la scoala , ca doar aici pe forum ne bazam mai mult pe DIY.Sa luam un integrat arhicunoscut , ta8210ah, care pe intrare avem "+" si masa, acuma cum preluam semnal de pe difuzoarele unei masini X care are amplificator bridge , si de pe dif nu avem de unde lua "masa" deoarece acolo avem "+" si "-"?Acuma sunt obosit rau si nu mai imi functioneaza cred corect nici singurul neuron pe care'l am ...Cineva are o statie Mono , NO NAME , nu am desfacut'o dar testata nu scoate mai mult de 50w/rms, iar pe intrare nu am hight level input , ci doar mufa rca , partea de adaptare a semnalului de pe iesire pe line/in nu'i problema cateva rezistente si gata.Omu mai are si un mp3 player Sony , care este 4*..... cu iesirile bridge , ..e cum draq cuplez io statia aia la mp3'ul omului , ..Eu am luat semnal de pe plusul si minusul difu'lui cu pricina prin 2 resistente de 20k inseriate iar din centrul lor un semireglabil de 10k pus la masa si merge ....il las asa? ca ma'm saturat de chinezaria aia de pseudo /statie....dar ce sa faci daca omu'i capos si vrea sa o puna pe masina...gusturile nu se discuta...

Link spre comentariu

pai in cazu asta - ia semnalul de pe un singur canal al playerului, redu-l si baga-l in amplificator :wink:

si daca vrei sa folosesti amplifactorul numai pt bass - foloseste asta

Posted Image

si pune ca masa (minus) un singur minus din iesirea playerului

Link spre comentariu

Pai daca pun ca minus un singur minus de pe dif'ul cu pricina atunci minusul ala o sa fie implicit pus la masa deoarece minusul amplificatorului ce urmeaza a fi "hranit" are minusul la masa....si dupa cate stiu eu nu prea'i bine sa pui la masa iesirea unu amp de cu iesirea de tip bridge ...Io am cuplat rezistentele alea de 100k din schema pe dif , una pe + si una pe - difului si masa de la minusul alimetarii. parca 8)

Link spre comentariu

in revista conex electronic a fost prezentat un montaj de genulsi mere bricimomentan yo nus aksdaca mai asteptati 2 zile o sa-l pun yo 8)

Link spre comentariu

Am gasit si eu o schema dar am uitat sa o aduc la scarbici pentru filtru de bass, cu preluare semnal de pe iesire bridge , pasiv.Promit sa o aduc maine , si sa definitivam topicul . :idea:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări