Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Banda de 70MHz. Cu ce?

yo9hrb

Postări Recomandate

Dupa cum umbla zvonurile, se pare ca vom avea parte de vreo 300kHz se banda de 4m (70MHz...70.300MHz). Cu ce veti lucra? Eu unul am un R1260 si cred ca-i voi face un transverter 70-50MHz. Deocamdata caut prin revistele si cartile vechi ceva potrivit. Adica fara PIC si alte smecherii. Batranesc, cu tranzistoare, cum sade bine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

5

• Yo4You

2

• yo9how

2

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

Ca sa fiu sincer, pt partea de receptie ma gandeam sa (mal)tratez o Selena. Sa ii scot placa de FI si sa fac ceva TAREE.. Adica pe partea de MA cu un TDA 11046. Cine stie ce poate acest integrat, cunoaste.... Iar pe partea de MF un LM3189...Filtre cu quartz, sau cu bobine f inguste, BFO, frecventmetru PIC-at, si alte nebunii..Dar singur, am o lene de ma doare..Asa ca daca mai e cineva interesat sa colaboram pe acesta tema, poate ma urnesc..PS. Sa ma scuze de off topic YO9HRB, dar titlu mi-a adus aminte poanta aia buna si veche. Pt cei care nu o stiu " cu cine, dar nu ai cu ce" sau "ai cu cine, ai cu ce, dar de ce" sau n-ai unde..sau ai sedinta de partid,hi, hi..

Link spre comentariu

Eu am un R1071 CW si FM.Cam greu de operat pt. radioamator dar merge.Trebuie sa ii scot comanda frecventei in exterior, pentru ca butoanele sale se invart cu patentul.L-am folosit in 6m pana acum si, daca nu se grbeste corespondentul, e ok.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator tudose_al3xandru

A reusit cineva sa faca vreo legatura in 70 mhz?

In schema de aici http://rudius.net/oz2m/70mhz/transverter.htm nu se precizeaza detaliile de constructie a bobinelor. Spun doar ca sunt Neosid 00 5231 03, Neosid 00 5048 00 si altele.Am mai gasit o pagina unde se dau caracteristicile acestor bobine: http://rudius.net/oz2m/neosid.htm

In plus, nu gasesc mixere precum SBL-1, IE500, IE800, HPF505, MS85, MS83D.

Are cineva o schema completa?

Link spre comentariu

Am uitat. Acum niste saptamani am alimentat Selenele. Si culmea e ca am prins 3 (trei) posturi de radio comerciale in banda de UUS veche, adica 65-73MHZ. Primul Pro FM Dance, ca si dadeau indicativul postului. E adevarat ca daca dau cu piatra nimeresc antena lui, -ma rog, cu cateva prastii, hi, hi, pt ca e relativ aproape de mine. Dar oricum e in banda noua..Al doilea era ceva cu popi, deci sau Vocea Sperantei sau Trinitas. M-au plictist de cat au vorbit si desi am astepta ora exacta nu am inteles numele postului.Ambele intrau TARE limpede si clar..Al 3-lea era mai slabut, dar inteligibil, in ciuda fasaitului...Pe ambele aparate cele trei posturi au fost receptionate in zona centrala a scalei, cam in jur de 68-70MHz. Evident ca -desi am- nu am pus frecventmetrul sa vad ce frecventa are oscilatorul local..Dar poate ca intr-o zi cu soare..

Link spre comentariu

IE500 se gasesc relativ usor in RTP-uri, eu intentionez sa imi fac taurus in 70Mhz deoarece integratul MC3362 are un VCO estul de stabil si daca stau bine sa analizez jumatate de PLL este gata executat in integrat.

Link spre comentariu

Prima data iti multumesc pt bunavointa.Dar il vreau pe cel oficial din YO, nu unul asemanator. Ca dupa aia sa vina la mine nenea cu ochi albastrii si sa imi zica ca ..duba, duba, amenada amenda, etc..Si spaga as vrea sa iau, nu sa dau. Aoleu, e nelegal ce am scris..

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Prima data iti multumesc pt bunavointa.Dar il vreau pe cel oficial din YO, nu unul asemanator. Ca dupa aia sa vina la mine nenea cu ochi albastrii si sa imi zica ca ..duba, duba, amenada amenda, etc..Si spaga as vrea sa iau, nu sa dau. Aoleu, e nelegal ce am scris..

N-o sa vina niciodata nenea cu ochi albastri sa te bage in duba ca nu respecti planul benzii :rade: S-ar putea sa ai probleme daca nu anunti ANCOM ca activezi in aceasta banda.Anuntul este necesar pentru , citez din regulament: coordonarea prealabila cu Ministerul Apararii Nationale.Poate gasesti ajutor aici: http://www.70mhz.org/bands.htm
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator tudose_al3xandru

Am terminat de facut un transverter in aceasta banda. Dar, cum era oarecum de asteptat...nu e nimeni in banda.Astept propagari tropo/sporadic...etc I-am facut si un amplificator cu kt920g si kt920v.Pana acum nu am auzit pe nimeni in banda.Pentru a fi sigur ca functioneaza am facut un oscilator simplu pe 70 mhz ( am pus frecventmetrul pe el) si l-am ascultat. Alimentat la 1,5V, avand o "antena" de 5cm si montat cam la 50m de antena (cubical quad simplu) am reglat converterul pt semnal maxim. Voi reveni cu poze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări