Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

limitare consum curent l7808

Postări Recomandate

salut, am facut si eu un simplu montaj ptr a alimenta un motoras de 6v la 12v prin intermediul uni l7808 iar apoi pe iesire am mai pus 2 diode inseriate ptr ajunge cu tensiunea la 6-6.5 ptr a putea alimenta acel motoras ,problemna este ca se incinge foarte mult integratul , deorece cred ca motorul cere curent mai mult (am vazut ca l7808 nu poate debita decit 1,5a si asta cu radiador destul de mare) ,nu pot cumva sa limitez curentul absorbit de motor ?chiar daca se reduce putera sau turatia lui.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

ok,sa rezolvat prin montara unui radiator de 4cmx4cmx4cm care face fata cel putin o jumatate de ora (probat) ,timpul acesta imi este necesar ptr am facea treaba cu acel motoras .se incalzeste si acest radiator dar cred ca nu trece de 40 de grade nici dupa 1 ora de functionare numai ca integratul este putin mai cald sa zicem 50 de grade ,daca tine cel putin 100 de ore de functionare este ok ,oricum pretul este destul de accesibil ptr integrat, 1 leu.

Link spre comentariu

De ce nu pui un LM7807 (la anumiti producatori exista si 7807) combinat cu un 2N3055 (baza in iesirea integratului=pin3, colectorul inainte de intrarea in stab=pin1, emitorul - de pe el culegi tensiunea de iesire).Asa poti obtine curent de pana la 10A (teoretic); scazand ~0.8V caderea de tensiune pe jonctiunea tranzistorului ajungi la valoarea tensiunii de care ai nevoie.

Mai multe scheme de utilizare gasesti aici: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/245718/FAIRCHILD/LM78XX.html (va face urat ca nu poti sa vezi datasheet-ul prin link direct, dai 2-3 click-uri pe acolo si gasesti. E datasheetul pt lm78xx elaborat de fairchild)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări