Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem de numarare la un cuptor

Vizitator bograd

Postări Recomandate

Vizitator bograd

Va salut, este primul meu post pe acest forum.

Intrebarea mea este daca este posibila realizarea unui sistem de numarare a covrigilor la un cuptor automat cu banda. Am pus si o schita pentru a se intelege mai bine ce vreau. Practic ma intereseaza cati covrigi trec prin camera de coacere.

As vrea sa stiu in principiu daca este posibil asa ceva.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitescu

3

• cristiansen

2

• dekor

1

• walyd

1

Top autori în acest subiect

Da, dar numai de principiu. Sa ma explic: numararea se poate face, numai daca dispunerea "covrigilor" pa banda , respecta strict o regula (indiferent care, dar strict), ori, in domeniu , ma cam indoiesc sa se poata respecta o asemenea.... regula. Se pot face tot felul de "inventii" ptr rezolvarea problemei, dar sansele de corectitudine sunt reduse.

Link spre comentariu

de exemplu o bariera optica care indica cate asemenea "grupe ", trec prin fata ei. Dar numai ca si discutie, ptr ca in practica exista tot felul de "impedimente". Si tot "inventie" se numeste

Link spre comentariu

Buna ziua,Lucrul acesta se poate face cu un sistem costisitor. Exista camere video speciale, dedicate recunoasterii formelor.Din pacate pare a fi o varianta foarte scumpa pentru aplicatia Dvs.Am pus un link:http://www.automation.siemens.com/mcms/ ... fault.aspxdekor.

Nu se prea poate aplica din cauza temperaturilor(vezi datasheet). In schimb sunt altele , care rezolva problema dar, cu costurile respective (mari). Nu cred ca vrea cineva sa numere covrigi cu asemenea bani. Costa mai putin 2-3 angajati+ "furtul " de pe banda.
Link spre comentariu

buna searao metode de numarare a covrigilor care intra in cuptor(este o idee) vor trebui montate ghidaje din material termorezistent(care vor forta covrigii sa se aseze in pozitii in care se poate executa numararea)iar numararea se poate face cu senzori reflexivi care isi vor schimba starea la trecerea covrigilor,iar dupa aceea insumate impulsurile cu un bloc aritmetic si transmise la un numarator.avantajul ar fi ca senzorii se pot monta la o distanta comvenabila dpdv termic.cam atita sper sa apara si comentariile pro si contra ca sa mai invatam din greseli :nebunrau: deci sa nu uitam ca oamenii cu idei de numesc i....i :101 stima :freaza:

Link spre comentariu
Vizitator bograd

Din pacate nu cred ca ghidajele vor functiona. La intrare aluatul este moale si covrigul probabil ca sa va rupe in acele ghidaje. Poate la iesire, dar covrigii ar putea fi lipiti un pic de banda, astfel neputand fi aliniati.

Link spre comentariu
Vizitator gorady

salutProblema ta se poate rezolva astfel.2 senzori retro reflexivi de o parte si de allta a bandei de tragere-legatati la un counter cu display .Cea mai simpla aplicatie si cea mai ieftina .Am folosit in mai multe aplicatii industriale si merg OK.

Link spre comentariu
Vizitator jsidev

Din cauza asezarii aleatori cumulat cu forma obiectelor de contorizat senzori optici nu se preteaza. Recunoasterea formelor prin imagistica este o solutie. Pozitionarea camerei se poate face pe iesirea din cuptor iar imaginea focalizata pe aceasta sectiune. Montarea acesteia se poate face in afara zonei cu temperatura ridicata, se poate folosi o camera simpla de supraveghere. Problema este softul ce analizeaza imaginea si care este complex mai ales in regim dinamic. Trebuie sa fie implementat pe PC (ex. sistemul supraveg. video). Am dezvoltat un asemenea sistem dar in regim static (software-hardware). Camera este alb-negru iar programul aplica filtre soft pe imagine, extragand conturul care este comparate cu cel din memorie.Datalii pe PMRegards

Link spre comentariu
Vizitator minDark

Mai puteti incerca sa puneti covrigii pe paleti si sa incercati sa numarati paletii la intrarea in cuptor . Daca reusiti sa puneti un nr. definit de covrigi pe palet (spre exemplu 10 covrigi pe palet), puteti obtine o precizie de numarare destul de buna. Numararea paletilor o puteti face cu senzori pt. lumina difuza (nepolarizata), daca reusiti sa-i plasati intr-o pozitie convenabila si sa obtineti o spatiere intre paleti sau cu senzori de tip reflex, caz in care montati pe fiecare palet o "oglinda".

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator mihaiti

Salut!Problema o poti rezolva intradevar cu senzori reflex ..de la wenglor...mai special, au senzori carora le pot fi atasate fibre optice care sunt protejate la temperatura si le poti pune unde doresti.Daca vrei mai multe detalii da un telefon la ei sau la mine 0740534281...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări