Vizitator astixxx Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Salut As vrea sa-mi fac un blit cu lampa cu descarcare in gaz(xenon) dar se pare ca e mai greu decat am crezut.Am gasi o gramada de scheme care spun acelasi lucru adica: un condesator se incarca de la o sursa externa si se descarca pe lampa cand e amorsata printr-un "bobina de blitz". Asteas problemele de care eu m-am batut si v-as ruga sa ma ajutati:1.este obligatoriu de folosita acea bobina de amorsare sau se paote si fara?care e diferentadintre "cu" sau "fara"2.daca e nevoie de bobina:cum pot sa fac eu una special pt anumite lampi ... ca nu cred ca e universala (eu vreau pt o lampa de 250 Ws - 600Ws)3.toate lampile care le-am gasit de vanzare nu aveau detalii despre tensiunea de alimentare si ma intreb daca e destul 220v sau e nevoie de o tensiune mai mareAm sa postez niste poze si as vrea sa va dati cu parerea in legatura functionalitatii lor (ceea ce ma intereseaza pe mine la blit :alimentare la 220v, lampa de 250 Ws - 600Ws, declansare la comanda radio-care cred ca functioneaza ca si un intrerupator normal deschis) Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 1care e diferentadintre "cu" sau "fara" Fara , aveti nevoie de tensiuni foarte mari pentru amorsare si nu stiu cum le puteti comanda, cu ce dispozitiv. 2.daca e nevoie de bobina:cum pot sa fac eu una special pt anumite lampi ... ca nu cred ca e universala Este universala, , puteti sa realizati dvs. prin bobinarea a 20 spire cu sirma 0,3 si 2500 spire cu 0,08, pe pe un miez de ferita.Asa arata.[attachment=0]26012010434.jpg[/attachment] Capsula tranzistorului este pentru a compara dimensiunile. 3.toate lampile care le-am gasit de vanzare nu aveau detalii despre tensiunea de alimentare si ma intreb daca e destul 220v sau e nevoie de o tensiune mai mare Este destul, dupa redresare si filtrare condensatorul se incarca la cca.320V CC. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 si eu vreau sa imi fac un stroboscop insa la fel .. nu am acea bobina ! Am gasit una intr-un aparat foto insa e infima ...foarte foarte mica deci nu cred ca e buna ... iar de cumparat nu am gasit ! Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 foarte foarte mica deci nu cred ca e bunaNu trebuie sa fie mare, da doar un impuls ff. scurt de inalta tensiune, cat curent credeti ca poate inmagazina condensatorul care se decarca in primarul ei. Link spre comentariu
Vizitator astixxx Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 ...prin bobinarea a 20 spire cu sirma 0,3 si 2500 spire cu 0,08, pe pe un miez de ferita..M-ai luminat destul de bine sa zic asa :P nu gaseam nicaieri componenta bobinei, abia astept sa vad daca si cum functioneazamersii mult Link spre comentariu
nauru Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Cu asa ceva aprind eu niste lampi la 600V.Condensatorul este de 33n. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Ce diametru are miezul? Link spre comentariu
nauru Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Habar n-am, vezi si tu din desen daca se poate, n-am desfacut bobina.Uite, mai atasez o poza cu bobina "live". Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Uite, mai atasez o poza cu bobina "live".Daca in poza langa bobina, era si o rigla, ar fi fost posibila aprecierea. Link spre comentariu
nauru Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Pai tu nu ai pus rigla la fotografia ta, ai pus un tranzistor pentru comparatie. Vezi poate poti face o comparatie din poza asta, nu am montajul langa mine ca sa-l pot fotografia langa o rigla. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Pai tu nu ai pus rigla la fotografia ta, ai pus un tranzistor pentru comparatie.Este corect si asa, imi trebuia un reper cunoscut pentru comparatie, rezultatul este cca.4,5mm diametrul. Link spre comentariu
Vizitator astixxx Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Uitati ce am facut:am copiat o schema de la un blitz, am luat sfatul lui Miron si am facut o bobina(care de fapt e un transformator) prin bobinarea a 20 spire cu sirma 0,3 si 2500 spire cu 0,08, pe pe un miez de ferita. am cautat o gramada de condensatoare si i-am lipit deolalta (~4000uF ~300V in total)si din toate astea a iesit o mare incurcatura ...cel putin functioneaza destul de bine :DSa nu uit, am gasit si o formula pt calculul puterii energiei inmagazinare de condensator(adica pana la urma puterea care o va da lampa..nush sigur is un pic confuz la faza asta) si este 1/2*C*V^2(C-reprezinta capacitatea condesatorului exprimata in farazi, V-tensiunea, categoric) Mie mi dat puterea de cam 150 Wsce sa mai spun ...is destul de multumit de blit >>>desi daca as avea inca catva condesatori.......<< Link spre comentariu
nauru Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Salut,La 4000uF@300V sper ca fotografiezi naturi moarte. Daca-i scapi in freza la unu' un blitz din asta cred ca-l lasi pe intuneric. DO NOT even think about staring at the flashlamp when fired. The peak light output is equivalent to at least 500,000 - 100 W light bulbs! Even when averaged over the 1/40th of a second typical response of the human eye, this is still more than 5,000 - 100 W light bulbs. (Note: this estimate takes into account the increased luminous efficiency of xenon flashlamps compared to incandescent light bulbs.)Aici se vorbeste despre 1300Ws, tu ai numai 150 ... dar totusi.. un blitz normal de camera foto are in jur de 10Ws.Parerea mea. Link spre comentariu
Vizitator astixxx Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Aici se vorbeste despre 1300Ws, tu ai numai 150 ... dar totusi.. un blitz normal de camera foto are in jur de 10Ws.Parerea mea.Hai sa nu exageram! lampa de care se vorbeste acolo este de ~10 ori mai mare decat cea facuta de mine. Intradevar lampile de la aparatele foto au ~10Ws, dar daca acea putere ar fii destula atunci nu s-ar mai face lampi de studio care majoritatea au in medie o putere de 250Ws Link spre comentariu
marinescug Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Problema suplimentara Cum calibrezi blitzul ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum