Vizitator mario75 Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 salut vin si eu cu o rugaminte la cei ce pot da unele detali de constructie a unor electro magneti la 12v Link spre comentariu
Jimmy Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 daca nu vrei ceva puternic, gasesti relee la 12V ieftine pe care le poti desface si scoate electromagnetul, dar daca vrei sa faci vreo macara electromagnetica, e mai complicat. spune mai bine la ce vrei sa folosesti electromagnetii. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Pe orice miez de fier, faci o carcasa si bobinezi sirma CuEm - devine electromagnet. Ca miez, poti folosi chiar si un cui ! Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Buna seara. Electromagnetul trebuie sa functioneze in DC sau AC ? Ce forta ai nevoie ? Ce trebuie sa actioneze ? Mosu Tuti. Link spre comentariu
Vizitator mario75 Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 ma scuzati ca nu am raspuns pana acum dar nu ma reusit primeam eroare la fgorum. electromagneti vreau sa-i folosesc la un navomodel de bplantat pentru sustinerea cuvelor de nada mai precis clapeta de eliberare nada, tensiunea de alimentare eate de 12v cc si sa sustina cca 2kg / 2 electromagneti Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Daca electromagnetii vor fi alimentati continuu (mai ales ca ii doresti destul de puternici), se vor descarca rapid acumulatorii. Cel mai simplu, e sa faci un sistem mecanic de blocare al bascularii cuvelor si doar la comanda sa actioneze electromagnetii (mici, cu consum redus) care vor debloca sistemul de retinere a cuvelor. Link spre comentariu
Vizitator mario75 Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 daca reusesc sa gasesc electromagneti cu tija atunci toate problemele se rezolva , nu vreau nici sa stea in sarcina pe toata perioada creste consumul din acumulator Link spre comentariu
mariandmd Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Legat de electromagneti ma intereseaza si pe mine o solutie la o problemaPe un capac verau sa lipesc un magnet cam de dimensiunea unei monede de 50 bniLa alimentarea electromagnetului magnetul sa fie respins si capacus sa se deschidaAtasez un desen cam cum as vrea sa facM-ar interesa cam cum sa fie bobina sau electromagnetul pentru a putea respinge magnetulTensiunea de lucru va fi 12V Link spre comentariu
Vizitator mario75 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 mariandmd am impresia ca acest sistem vrei sa-l folosesti la cuva de la navomodel tip navigator,si eu sunt bantuit de acest proiect de ceva vreme de acea ma si deschis acest topic ps; marian socol alexandria Link spre comentariu
mariandmd Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Da intradevar ma gandeam penru un asemenea proiectDar nu am reusit sa fac un electromagnet care sa deslipeazca magnetul cand primeste tensiune de 12VAm vazut ca la barcutele SPEEDY CARP se foloseste acest sistem Link spre comentariu
Vizitator mario75 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 zici ca modelele din comert au magnet si electromagnet ,avand principiul de inversare poli magnetici la alimentare daca acesta este principiul atunci voi incerca maine ceva de genul acesta Link spre comentariu
mariandmd Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Am avut una la reparat anul trecutAm apucat sa-i fac cateva poze Link spre comentariu
Vizitator mario75 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 te intereseaza ceva de genul acestsvezi atasamentul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum