Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

electro mgneti la 12v

Vizitator mario75

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariandmd

3

• remus68

2

• Jimmy

1

• Mosu Tuti

1

Top autori în acest subiect

daca nu vrei ceva puternic, gasesti relee la 12V ieftine pe care le poti desface si scoate electromagnetul, dar daca vrei sa faci vreo macara electromagnetica, e mai complicat. spune mai bine la ce vrei sa folosesti electromagnetii.

Link spre comentariu
Vizitator mario75

ma scuzati ca nu am raspuns pana acum dar nu ma reusit :sparge: primeam eroare la fgorum. electromagneti vreau sa-i folosesc la un navomodel de bplantat pentru sustinerea cuvelor de nada mai precis clapeta de eliberare nada, tensiunea de alimentare eate de 12v cc si sa sustina cca 2kg / 2 electromagneti :jytuiyu

Link spre comentariu

Daca electromagnetii vor fi alimentati continuu (mai ales ca ii doresti destul de puternici), se vor descarca rapid acumulatorii. Cel mai simplu, e sa faci un sistem mecanic de blocare al bascularii cuvelor si doar la comanda sa actioneze electromagnetii (mici, cu consum redus) care vor debloca sistemul de retinere a cuvelor.

Link spre comentariu
Vizitator mario75

daca reusesc sa gasesc electromagneti cu tija atunci toate problemele se rezolva , nu vreau nici sa stea in sarcina pe toata perioada :speriat creste consumul din acumulator

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Legat de electromagneti ma intereseaza si pe mine o solutie la o problemaPe un capac verau sa lipesc un magnet cam de dimensiunea unei monede de 50 bniLa alimentarea electromagnetului magnetul sa fie respins si capacus sa se deschidaAtasez un desen cam cum as vrea sa facM-ar interesa cam cum sa fie bobina sau electromagnetul pentru a putea respinge magnetulTensiunea de lucru va fi 12V

Link spre comentariu
Vizitator mario75

mariandmd am impresia ca acest sistem vrei sa-l folosesti la cuva de la navomodel tip navigator,si eu sunt bantuit de acest proiect de ceva vreme de acea ma si deschis acest topic :nas: ps; marian socol alexandria

Link spre comentariu

Da intradevar ma gandeam penru un asemenea proiectDar nu am reusit sa fac un electromagnet care sa deslipeazca magnetul cand primeste tensiune de 12VAm vazut ca la barcutele SPEEDY CARP se foloseste acest sistem

Link spre comentariu
Vizitator mario75

zici ca modelele din comert au magnet si electromagnet ,avand principiul de inversare poli magnetici la alimentare daca acesta este principiul atunci voi incerca maine ceva de genul acesta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări