Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer de casa

Vizitator alynul

Postări Recomandate

Pai cel mai simplu cred ca poti sa aflii unde este boost-ul cu ajutorul unui voltmetru si a unui generator de semnal (eventual un cd cu frecvente de test). Dar, dupa parerea mea boostul este undeva in regiunea 30 - 50hz (asta doar asa o banuiala).Problemele acestea nu sunt foarte complicate doar ca trebuie sa ai un pic de habar despre ce se petrece in interiorul unei incinte acustice - respectiv a unui amplificator. Daca nu ai niste notiuni elementare o sa-ti fie destul de greu, chiar daca vei primii ajutor de pe forum.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

7

• Jimmy

3

• ionescu liviu

3

• chorchy

2

Top autori în acest subiect

e posibil totusi sa nu aibe nici un boost "electronic", adica o amplificare a unei frecvente x. mai de graba e incinta originala acordata putin mai sus, ca sa sune mai tare, si sa dea impresia de bas mai puternic.

Link spre comentariu

@JimmyDA, e posibil, dar vezi ca a incercat cu un alt difuzor si a avut probleme de excursie. Binenteles ca in continuare poate sa fie valabil ceea ce ai spus tu mai sus.Dar, asa, intre noi sa ramana vorba, de obicei suburile au EQ ca sa compenseze deficientele difuzoarelor.

Link spre comentariu

Sau distorsiona difuzorul din cauza amplificatorului si tot de asta avea cursa mare si aveai impresia ca loveste?Oricum ai cumparat deja difuzorul ala, fa-i o incinta si vezi tu mai departe ce faci.

Link spre comentariu
Vizitator alynul

@alynul, cand ai testat celalalt difuzor pe amplificarea de la genius, difuzorul era in incinta sau in aer liber?

difuzorul era intr-o incinta bass reflex oricum in aer liber nu ai cum sa auzi un difuzor cum suna..va avea o excursie mare si in acelasi timp nu se va auzi nimic clar
Link spre comentariu
Vizitator alynul

Salut !am revenit,am pus pe picioare presupusul subwoofer si cei ce doresc sa construiasca o incinta bandpass gr 4 cu dif de 25-30 cm sa il construiasca dupa aceata schema si nu ve-ti regreta![cu amplificatorul de la genius se aude superb..si reda bassul foarte clar !]Acum ma gandesc sa construiesc si 2 standflooruri din satelitii de la genius adica sa fie 3 difuri si 2 teewtere pe fiecare standfloor.... o sa folosesc difuzoarele de pe sateliti deoarece se aud clar..chiar si la volum mare..si as vr sa stiu parerea voastra credeti ca se va auzi rau? sau sa le las asa...? mie nu imi plac satelitii pt ca sunt prea multe cabluri prin camera..astept pareri si sugestii difurile care o sa fie pe fiecare turn o sa fie 2 dif de 10 si unul de 8 si 2teewtere ( ce marimi ar trebui sa aiba turnurile?)

Link spre comentariu
Vizitator alynul

Salut !am revenit,am pus pe picioare presupusul subwoofer si cei ce doresc sa construiasca o incinta bandpass gr 4 cu dif de 25-30 cm sa il construiasca dupa aceata schema si nu ve-ti regreta![cu amplificatorul de la genius se aude superb..si reda bassul foarte clar !]Acum ma gandesc sa construiesc si 2 standflooruri din satelitii de la genius adica sa fie 3 difuri si 2 teewtere pe fiecare standfloor.... o sa folosesc difuzoarele de pe sateliti deoarece se aud clar..chiar si la volum mare..si as vr sa stiu parerea voastra credeti ca se va auzi rau? sau sa le las asa...? mie nu imi plac satelitii pt ca sunt prea multe cabluri prin camera..astept pareri si sugestii difurile care o sa fie pe fiecare turn o sa fie 2 dif de 10 si unul de 8 si 2teewtere ( ce marimi ar trebui sa aiba turnurile?)

Link spre comentariu

Daca faceai incinta inchisa era posibil sa se auda si mai bine, ca ai facut incinta total la nimereala. Ma rog.Si daca faci 2 turnuri cum le legi la genius? Plus de asta daca pui atatea difuzoare in serie va scadea impedanta si se va arde amplificatorul. Mai bine lasa satelitii asa.

Link spre comentariu

Plus de asta daca pui atatea difuzoare in serie va scadea impedanta si se va arde amplificatorul.

asta n-ai nimerit-o. daca le leaga in serie creste impedanta.

Mai bine lasa satelitii asa.

sfatul asta este cel mai bun. eventual poti sa mai pui material fonoabsorbant in incinte daca au prea putin/deloc.
Link spre comentariu

Daca ai subwoofer, nu are rost sa faci turnuri. "Turnurile" sunt boxe fullrange,scot si bass,de aceea sunt asa mari,dar daca le legi in loc la sateliti vor primi semnal filtrat,fara bass,si se vor auzi tot ca un satelit => le faci degeaba.Referitor la incinta bandpass4,ea se face la alt difuzor cu alte dimensiuni,calculate dupa parametrii t/s,poate tu ai nimerit-o cat de cat,sau nu iti dai seama daca suna bine sau rau ca nu ai cu ce sa compari,dar daca pui alt tip de difuzor se modifica sunetul,degeaba dai la altii proiectul.

Link spre comentariu
Vizitator alynul

turnurile le faceam tot legate exact cum sunt si satelitii..dar ii las asa... ...nu mai construiesc turnurile...oricum subwooferul iit spun eu ca suna bine am comparat cu un subb facut tot homemade.. si iti spun eu ca suna mult mai bine decat bass reflex... am nimerito cu incinta..dar daka nu eram sfatuit de mai multi..nu o faceam...P.S. am gasit specificatiile difuzorului ..este o copie de 1:1 dupa un dif din america..si merge numai bine in incinta asta.. oricum..mie imi place cum suna subb... si cu amplificarea care o am te scoate din casa..si oricum un sub cat ar fi de el de mic daca e pozitionat bine intr'o camera va avea claritate maxima ;)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

E, naaaaa - subwoofer de sa-ti crape plamanii. NU zic ca hi-vi-ul ala e rau, dar cu siguranta sunt multe alte difuzoare mult mai bune decat acel hi-vi si sunt la acelasi pret. Acuma, depinde si de aplicatie. Sunt difuzoare speciale pt. masina, altele pentru sonorizari profesionale, iar altele pentru casa. In functie de aplicatie sunt difuzoare care se preteaza mai bine intr-un loc si altele care se preteaza in alt loc. In aceasta ordine de idei, difuzorul din link-ul de mai sus se preteaza mai mult pentru masini.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări