Vizitator davidbekam Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Ma intereseaza o schema simpla de receptor (doar partea de receptie) pe tranzistori pentru ascultarea avioanelor , taxiurilor etc. Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Eu nu mai am 14 ani. Asa ca nu inteleg ce placere poti sa ai auzind "am nevoie de o masina la adresa..., cine e in zona..."sau "viteza vantului este ..."..Si din cate stiu interceptarea benzilor neautorizate este ilegala.Asa ca mai bine inveti sa iti construiesti un receptor pt benzile comerciale de radiodifuziunie, mai intai cele locale, apoi special pt cele aflate la distante foarte mari, -numitele DX-uri-.Si cand o sa prezinti dovada ca ai auzit postul din insula Pastelui, hi, hi, o sa ai de ce si cu sa te mandresti.. Link spre comentariu
AlinEX Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 avioanele nu folosesc tehnologia GSM? sau folosesc tot statii emisie-receptie ca firmele de taxi si politia??? nu cred ca se pot intercepta avioanele..... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Avioanele comunica in AM, undeva peste 120MHz din cate stiu. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 banda aero civila in VHF este 108-137 MHz AM, comunicatii intre aeronave si turnuri de control, balize meteo.dar se folosesc si frecvente in HF sau chiar mai jos, pt NDB (Non-Directional Beacon) de exemplu (5.450, 11.253 MHz USB) Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 multumesc mult... asta nu stiam!! eu eram ferm convins ca avionasele folosesc GSM ca sa comunice! nu sunt radio amator! eeee omul cat traieste invata !!!!!!! Link spre comentariu
Vizitator valirex Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 exista chiar si un site unde se pot asculta online convorbirile de pe diverse aeroporturi din intreaga lume. Link spre comentariu
Flor Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Raman la ideea de dinainte, pe care o explicitez.Sa stai sa asculti/inregistrezi convorbirile aviatiei, ca dupa aia sa te repezi sa vinzi inregistrarea cu ce se discuta cand a cazut avionul e si asta un mod de a faca bani...Ca si prostitutia, numai ca meseria asta e ceva mai veche...Mda, ma opun progresului si dorintei de imbogatire. Parca aud, daca aste cere publicul ca de aia violul de la ora 5 si prost tv...Mda, ce sa zic, firmele de pompe funebre nu sunt o afacere corecta si cinstita.Iar sacalii sunt animale in 4 (sau 2) picioare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum