Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radiator LED

Jimmy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jimmy

4

• bogdan_

3

• SORAN

3

• nicul

2

Top autori în acest subiect

Cum calculati voi cati wati trebuie sa disipe un LED? Adica sa zicem ca avem un led care il alimentam la 3V si 700mA, asta inseamna 2,1W; intrebarea mea este daca aceasta valoare de 2,1W este cea care o consideram in calculul radiatorului? Dupa mine in functie de randamentul LED-ului acesta va transforma mai multa sau mai putina energie electrica in lumina. Daca stim ca avem 100lm/W sa zicem ne ajuta cu ceva sa stim cat de tare se incalzeste LED-ul?

Link spre comentariu

Daca nu cumva gresesc, pentru un led bunicel esti undeva intre 10 si 20% din energie transformata in lumina. Deci, eu zic ca esti la sigur daca iei in calcul pentru radiator toata puterea disipata pe LED. Si ia in calcul situatia cea mai nasoala: cat zice producatorul ca e maxim pe led la curentul respectiv.

Link spre comentariu

Foarte bun filmuletul, daca venea ceva mai devreme m-ar fi scutit de ceva batai de cap...vizionam filmul si revedeam prin ce am trecut si eu facand fix aceleasi calcule si ajungand fix la aceeasi idee. Dupa ton si eu ma asteptam sa reiasa ca sunt mai eficiente lampile compacte! :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări