Vizitator tyc Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 @JimmyProcedeaza cum spune Bogdan_,ca faci bine...Ledurile consuma 350mA,calculeaza scc pt valoarea asta. Link spre comentariu
SORAN Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Cum calculati voi cati wati trebuie sa disipe un LED? Adica sa zicem ca avem un led care il alimentam la 3V si 700mA, asta inseamna 2,1W; intrebarea mea este daca aceasta valoare de 2,1W este cea care o consideram in calculul radiatorului? Dupa mine in functie de randamentul LED-ului acesta va transforma mai multa sau mai putina energie electrica in lumina. Daca stim ca avem 100lm/W sa zicem ne ajuta cu ceva sa stim cat de tare se incalzeste LED-ul? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 6, 2010 Partajează Postat Februarie 6, 2010 Daca stim si cati lm scoate ledul,putem afla cata energie e convertita in lumina si restul e caldura Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Daca nu cumva gresesc, pentru un led bunicel esti undeva intre 10 si 20% din energie transformata in lumina. Deci, eu zic ca esti la sigur daca iei in calcul pentru radiator toata puterea disipata pe LED. Si ia in calcul situatia cea mai nasoala: cat zice producatorul ca e maxim pe led la curentul respectiv. Link spre comentariu
SORAN Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Am inteles -sa traiti! O sa pun in aplicare dupa ce am facut calcule sa vad daca se apropie rezultatele de realitate! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Ca sa te motiveze: http://www.eevblog.com/2009/12/19/eevbl ... ign-sucks/ Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 35-40% e raspunsulNu de alta,da sta 20 de minute si zici ca se plange,nu ca explica (dupa ton) Link spre comentariu
SORAN Postat Februarie 7, 2010 Partajează Postat Februarie 7, 2010 Foarte bun filmuletul, daca venea ceva mai devreme m-ar fi scutit de ceva batai de cap...vizionam filmul si revedeam prin ce am trecut si eu facand fix aceleasi calcule si ajungand fix la aceeasi idee. Dupa ton si eu ma asteptam sa reiasa ca sunt mai eficiente lampile compacte! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Sant mai eficiente...ca arme albe. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum