Sharky Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 raspunsul tranzitoriu nu are legatura cu masa conului, la fel vor raspunde la impuls si un dif greu si unul usor asta daca ne referim la viterza de raspuns, nu la amplitudine Link spre comentariu
Vizitator kameleon Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Adevarat, e destul de delicat de lipit.Si se modifica totzi parametrii sai, logic.Acum depinde si unde pui greutatea. In jurul calotei sau linga suspensieSensibilitatea la frez nou ar trbui sa fie oarecum asemanatoare dar mai important este ca creshte radiatzia. pt frecventzele de sub frez vechi Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 cel mai mare difuzor fabricat de P-audio avea 24 de inchi (610 mm) :twisted: http://www.p-audio.co.uk/products/db_pr ... 40_254.htm se pare ca acest model nu mai este in productie din pacate. :cry: Link spre comentariu
caudiodesign Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic,dar atunci cand la o cutie inchisa maresti masa conului,creste Qtc,deci va avea un raspuns tranzitoriu mai prost. Link spre comentariu
Vizitator kameleon Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Cel mai amuzant lucru e, ca cu un lighean chinezesc ieftin de pe piatza, potzi face un subwoofer mult mai bun decit orice subwoofer profesional.Mai sunt si alte shmecherii, nu e suficent sa pui o greutate. Link spre comentariu
caudiodesign Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Sincer kameleon, nu cred ca e asa de usor.Nu cred ca poti compara un subwoofer facut cu difuri P.Audio si unul facut cu chinezarii de pe Maica Domnului.Aici iarasi te inseli.Intr-adevar,se poate obtine ceva bun (marturie sta subul BP4 facut anul trecut de mine cu o chinezarie), dar nici pe departe comparabil cu un subwoofer proiectat ca la carte cu difuzoare bune. Link spre comentariu
Vizitator kameleon Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Adevarat, mai e o shmecherie la excitatzie. Link spre comentariu
caudiodesign Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Kameleon,nu mai face pe smecherul de doi bani cu forumistii.Daca stii tu vreo smecherie la "excitatie" si reusesti sa faci o chinezarie de 3 lei sa sune mai bine decat un subwoofer profi te rog spune-ne si noua.Punem pariu ca un subwoofer bine proiectat si cu difuzoare bune,bate la c*r subwooferul tau cu lighean chinezesc, "excitatie" speciala si masa aditionala ? Link spre comentariu
Vizitator kameleon Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Cind o sa ai un sistem care reda sub 22Hz,mai vorbim.Si nu fac mishto, asta de unde ai scoso?Eu iti povesteam ca am sistemul asta, dar nu zic ca-i mai bun ca al tau.Totushi nu inteleg ce nu intelegi? Link spre comentariu
caudiodesign Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Al tau reda 22 Hz prin mijloace artificiale.Mai elegant ar fi cu un egaliztor parametric si bagi 20 dB "boost" la 20 Hz si sa vezi ca o sa iasa la fel.Sau si mai elegant,faci un "Lynkwitz transform" (nu stiu daca am scris bine) si o sa vezi ca scoate sub 20 Hz.Teoretic toate subwooferele redau 22 Hz si chiar mai jos.Problema este cu cati dB in minus fata de banda lori de lucru.Nu contest faptul ca sistemul tau suna bine (chiar am precizat ca si eu am avut un subwoofer cu o chinezarie si auzea chiar bine) dar a afirma ca subwooferul tau facut cu un lighean chinezesc este mai bun decat alte subwoofere profesionale este o aberatie.Mie sincer nu-mi trebuie dulapuri capabile de 15 Hz .In general muzica se termina pe la 40.Ceva care merge pana in 35 ma multumeste,chiar si pe filme. Link spre comentariu
Vizitator kameleon Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Sistemul are frez 22hz(masurat , nu calculat). Amplasarea esentziala. Daca il pun in mijlocul camerei nu se aude nimik. E cuplat direct cu amplifulCred ca daca apuc sa-i masor caracteristica amplitudine frecventza, te-ar satisface? Link spre comentariu
caudiodesign Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Asa da.In colt,subwooferul se cupleaza cel mai bine cu camera.Tu de unde asculti ? Link spre comentariu
Vizitator kameleon Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 l-am pus la 1/3 din peretel lung, dar e greu de zis ca are 1m lungime.E destul de enervant, sunetele f. joase se aud doar in unele zone. Iar in unele 0. Afara din camera nu se aude nimik.Stiu faza cu coltzul, eventual cea cu coltzul de sus. Si mai nashpa e frecventza de rezonantza a camerei 44HZ Link spre comentariu
caudiodesign Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Se aud doar in unele zone pentru ca teoretic acolo se fromeaza o unda stationara.Plimbandu-te prin camera dai peste "creste" si "vai" Acolo unde e o vale,basul se va auzi slab.Ce tip de incinta e ? Link spre comentariu
ics Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Cind o sa ai un sistem care reda sub 22Hz,mai vorbim.Si nu fac mishto, asta de unde ai scoso?Eu iti povesteam ca am sistemul asta, dar nu zic ca-i mai bun ca al tau.Totushi nu inteleg ce nu intelegi?Arata-l, descrie-l, pune poze cu el. Suntem foarte curiosi.Cred ca daca apuc sa-i masor caracteristica amplitudine frecventza, te-ar satisface?Please do that. :roll: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum