Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dif subwoofer frecvente fff joase

Paollo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• caudiodesign

13

• Paollo

12

• Sharky

9

• radue

8

Top autori în acest subiect

Dupa ce am simulat la acest dif ar fi fff bine ( dupa parerea mea ) sa fol un filtru activ hight pass la 12 dB cu Qx de 1.93 ( imbunatateste considerabil raspunsul in fr joase )Daca nu e bine sa se fol acest filtru corectati-ma va rog.

ala nu face decat sa iti pompeze multa putere in bas.boxa va ramane tot cu aceleasi performante.
Link spre comentariu

pai da..dar filtru obliga ampliful sa bage mai multa putere, dar boxa tot aceeasi caracteristica de transfer are. In functie de freventa ea isi va schimba eficienta tot in acelasi fel.Filtrul e doar ca sa compenseze.

Link spre comentariu

Deci cred ca am inteles: filtrul nu modifica raspunsul pe care il are boxa, modifica puterea ( creste ) pt ca sa creasca SPL in la frecventa de taiere, adica sa creasca in jurul frecventei iar cam cu 5 Hr mai jos scade drastic SPL.Aceasta caracteristica o au doar filtrele active, nu?Deci in concluzie raspunsul in fr joase este imbunatatit, nu?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator kameleon

nustu cit va pasioneaza, dar a pune filtu trece jos pe un subwoofer(pasiv) e destul de ciudat(sa nu zic stupid). Pt frecventze foarte joase se poate lua un dif cu membrana mare(peste 50cm) caruia i se pot modifica parametri rezonantzi, eventual i se poate adauga un sistem de feedback. Se poate ajunge lejer la frecventze f mici.Si amplificatorul ar trebui sa aiba impendantza 0, ehhh.....

Link spre comentariu
Vizitator kameleon

Totushi, un difuzor fiind un traductor inductiv, el se comanda in curent, nu in tensiune cum toata lumea stie, sau cum de altfel 99.999999% din amplificatoare exista.si atunci amplificatorul ar trebui sa aiba impendntza infinita......Ce ziceti?> unde e gresheala?

Link spre comentariu

Daca e sa fac o analogie cu AO, in doua montaje in care difuzorul este actionat de curentul generat de tensiunea de iesire I=(Uo=Ui*A)/Z.Indiferent de imepdanta difului (care varaiza mult cu frecventa), castigul va fi acelasi. In schimb comandat in curent, castigul amplificatorului variaza odata cu impedanta difului.Nu mi-am pus problema asta pana acum, te rog posteaza si raspunsul, nu ne lasa in ceata.Si ma rog cine a fost cu ideea de a pune filtru pasiv pe subwoofer?Stiu ca se gaseste asa ceva in comert...dar mi pe pare cam degeaba..

Link spre comentariu

Kameleon,nu stiu unde ai vazut tu difuzor cu diametrul de peste 50 cm ,dar ma fac ca nu am vazut ce ai scris

Si chiar nu exista difuri cu diametru mai mare de 50 ? :( cand ma gandesc ca imi faceam planuri pe viitor cand o sa fac ceva bani sa-mi iau difuri maaarii si ma gandeam la ceva de peste 70 cm :( practic hp18W ar fi unul dintre cele mai mari difuri de pe piata ?
Link spre comentariu
Vizitator kameleon

Imi aduca minte ca vazusem la muzica nishte ligheane mai mari de 50 cm.Eu am de 50 de cm si i-am lipit pe bot o greutate sa-i scada f rez.Am ajuns la 22Hz cu diful montat in tub. A crapat peretele si a cazut faiantza. Sunt sunete care nu se aud, astea prin casa se misca ca la un mic cutremur vertical. Senzatzia e maxima. Chiar a fost o faza cu o vecina care alerga pe scarii...Cutremur!!! Cutremur!!Deasemenea pe la spectacole am vazut difuri cu diametre mari (65probabil).Dar sincer, cred ca in comertz e greu de vazut asha ceva...cine ar cumpara?

Link spre comentariu

deci daca lipesc o greutate pe difu meu o sa sune mai pe joase :) ce idee mi-a venit :)) am un jaf de subwoofer sal 3040, oricum nu prea tin la el cre ca o sa fac ceva experimente in zilele ce urmeaza :) mersi de idee

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări