Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte horn loaded

mihaikorg

Postări Recomandate

salutare din nou! :limb: cineva mi-a recomandat niste difuzoare pt incinta horn loaded printre altele(eu vrand sa fac 2 sateliti de 12'' cu 1'' pentru cantat live) care e treaba cu horn loaded ? de ex. satelitii/topurile din poza pusa de mine sunt horn loaded?daca da,merge adaptata si pe 12''? cam care ar fi acantajele si dezavantajele ? eu ma gandesc k un avantaj ar fi dispersia sunetului mai buna si cresterea spl-ului?! la dezavantaj vad doar greutatea incintei....multumesc. :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaikorg

5

• adircf

2

• Toader

2

• mariobe

1

Top autori în acest subiect

Dupa userul tau cu terminatia korg si ca vrei 2 sateliti pe 12" + 1" imi cam dau seama ca esti lautar. Scuza-ma daca gresesc.Ramai la varianta ta.Cu hornuri ai relativ putine avantaje si multe dezavantaje.

Link spre comentariu

daca am korg nu ins. ca si sunt lautar.... la mn termenul de lautar (cel putin prin zona unde stau eu ) este egal cu tigan afon manelist. deci nu sunt lautar , cant muzica usoara, populara de petrecere, etc. iar la treaba cu boxele sunt foarte pasionat ...am mai facut boxe dar nu profesionale ci din acelea de incepator....kum incepe oricine adik difuzoare de 8'' 10'' pt casa. acum vreau sa invat mai multe despre cele profesionale si sa imi fac eu sistemul cum vreau. ma tenteaza si cva line array dar akolo trebuie sa bag bani multi...si nu am nici timp nici bani deokamdata :d

Link spre comentariu

nu ins. ca si sunt lautar.... la mn termenul de lautar (cel putin prin zona unde stau eu ) este egal cu tigan afon manelist. deci nu sunt lautar , cant muzica usoara, populara de petrecere, etc.

L?UTAR, l?utari, s.m. Muzicant semiprofesionist, care vehiculeaz? artizanal si pe calea oralit??ii un repertoriu cu origini dintre cele mai variateDin ce zona esti ? L?UTÁR s. scripcar, violonist, viorist, (pop.) diblar, (Transilv. ?i Maram.) cetera?, (prin Transilv.) highidi?, (prin vestul Transilv.) igre?, (depr.) scâr?ac. (E ~ într-un taraf.) Dexonline.ro
Link spre comentariu

Prefer sa ma numesc ARTIST pentru ca sunt la un nivel muzical inalt.(si pentru ca asha imi place mie). iar de pe acest forum sper sa invat ceva... nu sa primesc raspunsuri gen: Dupa userul tau cu terminatia korg si ca vrei 2 sateliti pe 12" + 1" imi cam dau seama ca esti lautar. Scuza-ma daca gresesc.Ramai la varianta ta.Cu hornuri ai relativ putine avantaje si multe dezavantaje. iar pentru ''radue'' mihaikorn te rog sa scri corect romaneste, nu ca si pe mes ( "mn", "ins." etc ).Restul va rog sa revenit la subiect.In primul rand username-ul este MIHAIKORN NU KORN:)) ''iar te rog sa scri '' se scrie ''te rog sa SCRII''. restul REVENITI la subiect REVENIT.scuze... nu vreau sa fac o ''cearta'' aiurea... mai ales ca sunt INCEPATOR! vreau sa invat ceva de la cei care chiar se pricep si sa-i ajut la randul meu pe cei mai putin informati decat mine. deci sa revenim la oile noastre...Imi explica si mie cineva cativa termeni ? spre exemplu, BREAK-UP, linearitatea unui difuzor/incinta , excursia conului si parametrii TS, etc. deci chestii elementare despre difuzoare pentru a putea alege un model in functie de necesitate si pentru a putea calcula o incinta. (in functie de ce paramentri calculez volumul, cum o acordez, informatii despre materiale pentru constructia incintelor , avantaje/dezavantaje, formele incintelor , etc.) multumesc

Link spre comentariu

mihai, vezi ca te-ai botezat singur.pe scurt:break-up se refera la distorsiuni in general, sau mai exact la un semnal cu o anumita putere/frecventa care aplicat difuzorului este redat distorsionat, de exemplu, cateodata cand se depaseste puterea suportata de difuzor, sau banda de frecventa redata.liniaritatea se refera la reproducerea unei benzi de frecventa la un nivel sonor cat mai constant, care pe un grafic SPL vs. frecventa, ar arata ca o linie orizontala.excursia conului se refera la cat de mult se deplaseaza, sau se poate deplasa membrana unui difuzor, in miscarea de dute-vino.despre parametrii T/S o sa te las sa cercetezi singur, deoarece sunt destule de explicat, si necesita si alte cunostiinte, sau mai bine zis, baze teoretice pe care un incepator e posibil sa nu le stapaneasca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări