Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

multimetru digital

bogdan666

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan666

5

• doru3160

3

• scormonel

1

Top autori în acest subiect

E super bun,pt nivelul actual ce cunostiinte,eventual poti face comparatie cu unul deja verificat, acolo o sa masori capacitati,daca o sa ai nevoie,pana in 20 mf(micro,nu mili),asta dupa ce o sa te familiarizezi cu unitatile de masura pt capacitati,desi ca pret ieseai mai avantajos cu un DT9208.

Link spre comentariu

E aproape la fel ca la masurarea rezistentelor,numai ca daca la ohmetru ai baza pe indicatie,la condensatori se mai intampla sa-ti arate buna valoarea,dar in realitate sa fie varza,un ESR-metru e mai bun pt asa ceva decat un capacimetru,cum spuneam,cu rabdare,la inceput folosesti pt masurat capacitati bune,vezi ce indica si dupa aia te bagi si la lucru-am intalnit plachete,cu rezistenta reziduala de 40-50 Kohmi,pe analog,iar pe digital nu indica nimic(rau)

Link spre comentariu

Daca era de respectat o polaritate,erau marcate bornele,da ma intreb,nu-ti vine mai usor sa pui manuta pe cativa condensatori diferiti si sa incerci?Singura grija pe care tre s-o ai,e ca acei condensatori pe care ii vei masura sa nu fie incarcati.

Link spre comentariu

ma gandeam sa nu se intample ceva rau cu aparatul. si daca pot sa evit de sa nu o fac. am intrebat doar. o sa incerc, dar numai maine sa am mintea limpede. ok mersi de raspunsuri si ajutor

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Este foarte bun, am si eu unul de multi ani si are probleme la comutator, trebuie sa-l misc uneori fiindca nu mai face contact. Dar a fost muncit la greu, este unul din instrumentele din trusa de teren.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări