Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"ipconfig/all"

kappy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kappy

12

• ollync

8

• srdjan

6

Top autori în acest subiect

Si pe laptop , daca totul este ok , poti sa lasi DHCP si vezi daca primesti IP de la PC

si eu am o situatie asemanatoare cu a lui...am internet pe usb, am 1 lan , 1 wlan in desktop si 1 lan, 1 wlan in laptoppe desktop intre lan si wlan am facut bridge cu ip 192.168.0.1 si am dat sharing la conexiunea de net usb. pe laptop daca las dhcp atat la lan cat si la wlan imi aloca ip din alta clasa 192.168.254.xxx si nu inteleg de ce... mentionez ca masca e 255.255.255.0. Cu IP-uri introduse manual merge totul brici. mentionez ca IP-ul eronat cred ca vine de la reteaua AtlasTelecom la care am semnal in zona dar nu inteleg de ce pt ca e criptata conexiunea la ei... oricum nu-mi bat capul atat timp cat merge
Link spre comentariu

de pe laptop nu ai raspuns cand dai ping la 192.168.0.1???e posibil sa ai firewall pe PC care sa-ti dea dump la packetele ICMP si poate chiar la traficul TCP/IPdezactiveaza tot ce inseamna firewall de proba pe desktop si reincearca.pe laptop merge reteaua cu desktop-ul?SCZ: de dbl post... promit sa fiu mai atent

Link spre comentariu

Si pe laptop , daca totul este ok , poti sa lasi DHCP si vezi daca primesti IP de la PC

daca las sa-si ia singur IP (laptopul)...astept mult si in final aceasi problema

"de pe laptop nu ai raspuns cand dai ping la 192.168.0.1???"

- de la 192.168.0.2 primesc reply

- am scos firewall-ul si acum am raspun si de la 192.168.0.1 ....dar netul nu merge....pana si antivirusul l-am dezactivat temporar...si tot nu primesc reply de la 193.231.249.1

Link spre comentariu

la interfata de wireless de pe desktop mai ai setat gateway-ul ca fiind ip-ul de la LAN?nu trebuie sa setezi nici un gateway la wireless ca sa mearga pe default-ul primit de la ISPma da-ne un ipconfig /all si route print de la amandoua coampele sa mai vedem cum sta treaba acuma... lucreaza cu firewall-ul dezactivat pt toate interfetele pana vezi ca merge...

Link spre comentariu

da acuma ping de pe laptop la 80.96.184.17 si la 78.97.176.1

ce tip de net ai? PPPoE cu router? ce model de router? foloseste autentificare dupa user si parola sau MAC address?

ca sa iti raspund la intrebare...net am de la UP C ...prin modem...IP-ul il ia automat, fara MAC sau altceva de genul...

am rezolvat problema...

1.am reinstalat OS-ul...am incercat sa instalez pl. wireless cu driverele originale(nu vroia...arata ceva conflict...curios,pentru ca inainte nu avea probleme) drept urmare am cautat pe net alte drivere si am observat ca pl mea wireless are acelasi chipset ca si pl. wireless Atheros AR5005GS ...am instalat fara probleme pl. wlan cu aceste drivere...

2.am configurat si creat o retea wireless intre laptop si PC(fara nici o problema, cu setarile pe care le-am postat prima data..se conecta laptopul pe net in secunda 2)

3.dupa ce am creat reteaua Wlan , am dat ping (-t) de pe laptop pe un site de pe net in timp ce instalam pe PC fiecare soft ce-l instalez de obicei ,si dupa fiecare install ...dadeam restart pt a vedea daca softul instalat anterior afecteaza cumva reteaua Wlan...dupa multe softuri instalate am ajuns si la softul numit "Steam" (jucatorii de C-Strike stiu despre ce vorbesc...) pe care il instalez si odata cu el se duce si reteaua mea...nu am mai primit reply de pe site-ul de pe net...simtomele au reaparut...singura cauza posibila: Steam-ul

4.Oare cu ce afecteaza Steam-ul reteaua mea Wlan...?

PS: Multumesc tuturor pentru ajutorul oferit ...in special lui srdjan

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări