bolek Postat Iulie 11, 2005 Partajează Postat Iulie 11, 2005 Stie cineva cum se numeste , ca sa gasesc mai usor acea sfera de sticla cu deascarcari electrice in interior, care face lumina in locul in care o atingi ? banuiesc ca e ceva bazat pe tesla coil dar nu stiu cu ce e umpluta sau daca se gaseste si la noi ! Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Iulie 11, 2005 Partajează Postat Iulie 11, 2005 Am vazut la mine in oras, dar de diametre mici 10-15 cm, pe la vreo 400.000 lei... si discuri de 25-30 cm la vreo 1.400.000, ambele aveau optiunea de Music Beat. Discu' e umplut cu niste granule, dar si la ala unde punea-i degetu acolo se strangeau toate descarcarile. P.s. Se muta la diverse, ca nu cred ca vrei sa-ti faci asa ceva! Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 12, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2005 1.am aflat ca se cheama Plasma Sphere 2.unde e orasu tau ? 3.chiar voiam sa imi fac dar am aflat ca imi trebuie pompa ca sa fac vid in interior, cica in aer merge prost...mai bine merge in argon si neon...da :oops: de unde frate ?!?! 4.se bazeaza tot pe un tesla-coil, o bila metalica si o sfera transparenta de sticla umpluta cu gaz inert ca sa faciliteze descarcarile, sa nu tre sa bagi zeci si sute de KV in ea. http://www.powerlabs.org/plasmaglobe.htm Link spre comentariu
teslina Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 Un prieten de-al meu a construit asa ceva: http://www.geocities.com/teslinasite/hpg.html A folosit un balon de sticla din laborator, din ala cu fundul rotund si din sticla groasa de vreo 5 mm ca sa reziste la vidare. Capacul de inchidere era metalic, cu o tevusca pentru eliminarea aerului si etansat bine cu silicon. In interior, tevusca se continua pana in centrul tubului si se termina cu o sfera metalica (toata portiunea pana la sfera era acoperita cu un tub de cauciuc, pentru a nu permite descarcarea decat la sfera). Vidarea se facea simplu cu a seringa de 50 mL (utilizata in serviciile de tomografie pentru introducerea in organism a substantei iodate) prevazuta cu o valva cu robinet. Dupa vreo 80 de cicluri de vidare (trageai la seringa de inebuneai) puteai sa provoci descarcari in sfera punand mana pe ea. la 120 de cicluri, apareau streameri fara sa pui mana. Noua ne-a fost frica de implozie, asa ca am facut poze doar dupa 80 de cicluri de vidare. Alimentarea se facea cu un traf de linii cu oscilator cu capatul "hot" pe electrodul din sfera si celalalt capat conectat la pamant. teslina Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 bolek: intr-adevar locatia mea e cam ambigua :wink: , e vorba de Sighetu-Marmatiei, Maramures. Si eu sunt de parere ca nu merita sa-ti faci, la pretu asta... oricum in Bucuresti cred ca gasesti o oferta mult mai variata.Mie personal nu-mi plac, ma fascineaza ma joc cu ele cand am ocazia, da' in casa nu mi-as pune. Discu' chiar mi-a placut , fiind in reamenjare cu casa m-am gandit sa-l inglobez intr-un perete de rigips... dar cred ca ar fi iesit un mare kitch. Link spre comentariu
ghettoman Postat Iulie 15, 2005 Partajează Postat Iulie 15, 2005 bolek: intr-adevar locatia mea e cam ambigua :wink: , e vorba de Sighetu-Marmatiei, Maramures. Si eu sunt de parere ca nu merita sa-ti faci, la pretu asta... oricum in Bucuresti cred ca gasesti o oferta mult mai variata.Mie personal nu-mi plac, ma fascineaza ma joc cu ele cand am ocazia, da' in casa nu mi-as pune. Discu' chiar mi-a placut , fiind in reamenjare cu casa m-am gandit sa-l inglobez intr-un perete de rigips... dar cred ca ar fi iesit un mare kitch.daca il pui itzi dau si eu niste neoane de se pun sub masina sau o emblema de mercedes sa o pui in fatza a dacie :lol: Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Iulie 16, 2005 Partajează Postat Iulie 16, 2005 sa o pui in fatza a daciecare dacie man? eu vorbeam de un perete de rigips din apartament! Link spre comentariu
ghettoman Postat Iulie 16, 2005 Partajează Postat Iulie 16, 2005 arata bine si pe perete...si o incadrezi cu neoane deala de se pun sub masinakitchul sublim :lol: Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Iulie 16, 2005 Partajează Postat Iulie 16, 2005 OK! Pai asta ziceam si eu... deci ne-am inteles! :wink: Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 16, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2005 bai baieti, eu vroiam sa aflu daca stiti unde se gaseste una in Bucuresti fiindca nu am gasit pe internet in RO,si ca sa imi iau eventual...nu o pun pe masina , nu montez neoane pe perete , nu am Dacie, nu vreau kitsch... :roll: o vroiam in scop decorativ, si cand o vad scotand "fulgere" imi imagines ca in locul bilei din centrul ei ar fi capul unui shef de la servici si astfel ma relaxez.... :twisted: Link spre comentariu
teslina Postat Iulie 16, 2005 Partajează Postat Iulie 16, 2005 Sunt de cumparat in magazine. Eu am luat una dintr-un magazin din centru (sunt din Bacau), cu tot felul de flecustete (artizanat, balansiere din alea care cica nu se mai opresc, fond plastic). In jur de 500.000 lei vechi.teslina Link spre comentariu
Vizitator kameleon Postat Iulie 22, 2005 Partajează Postat Iulie 22, 2005 Mi-am cumparat si eu din ungro' Puzdrea, in spatele Scinteii.Au trei dimensiuni.Bafta Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 23, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2005 mi-am luat si eu..e dragutz...stii cumva de ce tre sa aibe traful de inalta intrefier? are o sarma de cupru subtire pusa ca distantier intre cele 2 piese din miez...ma gandeam sa o scot sa nu mai faca zgomot deloc , ca tiuie un pic...dar s-ar putea sa scoata curent prea mult si sa faca ceva poc...avand in vedere ca oscilatorul e alimentat direct din preiza cu 220V :oops: Link spre comentariu
teslina Postat Iulie 24, 2005 Partajează Postat Iulie 24, 2005 Cand tragi descarcari cu degetele creste curentul in descarcare. Intrefierul impedica traful sa intre in saturatie, probabil ca fiind un chinezism, este construit cu economie de material. Link spre comentariu
Vizitator Ford_V6 Postat Septembrie 16, 2005 Partajează Postat Septembrie 16, 2005 am si eu una din aia . . . .am dat 500.000 pe ea . . . super smechera . . .chiar ma intrebam ce are in ea de face asa :oops: :oops: :oops: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum