Vizitator Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 ... o situatie interesanta de fazare (ca puncte de marcare a inceputurilor...??? nu ai pus pe schema)....vezi de aia nu se poate termina un proiect ca vii mereu cu idei noi... acum ca am facut rost de miezuri trebuie sa schimb iarasi gandirea...__intradevar trebuia marcata situatia fazelor(dar se poate rezolva cu usurinta practic schimbind capetele secundar),daca e necesar mai raresc "ideile noi" (nu mai "perturb" proiecte frecvent).....................................................................................................................................................................__Valorile din bucla de reactie generala(ramasesem dator) se pot vedea mai jos...,aceste valori corespund unei tensiuni de intrare de 750mVef pt o tensiune de iesire de 8Vef(asadar un cistig in tensiune aprox. 10,7x),raspunsul liniar la frecvente superioare fiind pina la 40.000Hz.Nu este o reactie negativa "putenica-mare"! initial fara ea cistigul in tensiune era 20x...cca 400mVef intrare pt 8Vef sarcina,si a fost ales 15k pt a ma apropia de 775mVef intrare(ca asa_mi place mie ),adica la 775mVef intrare se obtin 8,5W(curati-RMS=root mean square) sau Ppeak(watts peak instantaneous)=17W in sarcina de 8 ohmi fara limitari si alte povesti...,puterea maxima continua si efectiva (sinus) fiind pt 300-310V alimentare cca 10W/8_ohmi(RMS),sau Ppeak=20W. __De ce am dat si Ppeak pt a se intelege ca este necesar un curent in secundar la virf pt o sarcina de 8 ohmi de 1,6A...,astfel daca am utiliza o densitate de numai 1A/mm_patrat de sectiune ar fi necesar in secundar o sectiune echivalenta de 1,6mm_patrati(daca consideram patru secundare in paralel vine 0,4mm_patrati pe secundar asta insemnind ca diametru cca 0,7mm Cu de fiecare secundar in parte).Dar cu 0.7mm diametru Cu in secundar NU mai aveam loc in E14-ASA CA MI_AM ASUMAT PIERDERI "MAI MARI" ! in cea ce priveste secundarul(cu 0,7 Cu in secundar mai aveam in plus minim 1w-rms ca sa NU zic 2w-rms).In concluzie pentru randament maxim si aceasta situatie cel mai potrivit ar fi fost un pachet de tole E16 !. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Cea mai imputita problema (dupa parerea mea) e realizarea carcaselor pentru bobine. Va arat 2 poze cu carcasele pentru traf de 24 cm2 pentru GU50. Va fi bobinat pe 2 galeti, chiar daca fizic nu exista delimitarea. Totul e din sticltextolit lipit cu epoxi, slefuit si vopsit. (home-made) sau (atelieru'lu'misa made) Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 E...,DA !,"Marfă"!.(Sa cerezi bine spatul-interstitiul-galetul virtual...,sau ce faci in acea zona dintre infasurari primare in plan axial ?). Link spre comentariu
mișa Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Sa fi sigur ca spatiul de linga miez il voi folosi optim. O sa pun poze in timp ce bobinez. Asta cu mosorul a fost greu, bine ca le-am facut. Imi e foarte urit sa fac mosoare... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum