Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator de iesire PP raspuns liniar 10Hz-70KHz

Vizitator

Postări Recomandate

... o situatie interesanta de fazare (ca puncte de marcare a inceputurilor...??? nu ai pus pe schema)....vezi de aia nu se poate termina un proiect ca vii mereu cu idei noi... acum ca am facut rost de miezuri trebuie sa schimb iarasi gandirea...

__intradevar trebuia marcata situatia fazelor(dar se poate rezolva cu usurinta practic schimbind capetele secundar),daca e necesar mai raresc "ideile noi" :rade:(nu mai "perturb" proiecte frecvent).....................................................................................................................................................................__Valorile din bucla de reactie generala(ramasesem dator) se pot vedea mai jos...,aceste valori corespund unei tensiuni de intrare de 750mVef pt o tensiune de iesire de 8Vef(asadar un cistig in tensiune aprox. 10,7x),raspunsul liniar la frecvente superioare fiind pina la 40.000Hz.Nu este o reactie negativa "putenica-mare"! initial fara ea cistigul in tensiune era 20x...cca 400mVef intrare pt 8Vef sarcina,si a fost ales 15k pt a ma apropia de 775mVef intrare(ca asa_mi place mie :rade: ),adica la 775mVef intrare se obtin 8,5W(curati-RMS=root mean square) sau Ppeak(watts peak instantaneous)=17W in sarcina de 8 ohmi fara limitari si alte povesti...,puterea maxima continua si efectiva (sinus) fiind pt 300-310V alimentare cca 10W/8_ohmi(RMS),sau Ppeak=20W. __De ce am dat si Ppeak pt a se intelege ca este necesar un curent in secundar la virf pt o sarcina de 8 ohmi de 1,6A...,astfel daca am utiliza o densitate de numai 1A/mm_patrat de sectiune ar fi necesar in secundar o sectiune echivalenta de 1,6mm_patrati(daca consideram patru secundare in paralel vine 0,4mm_patrati pe secundar asta insemnind ca diametru cca 0,7mm Cu de fiecare secundar in parte).Dar cu 0.7mm diametru Cu in secundar NU mai aveam loc in E14-ASA CA MI_AM ASUMAT PIERDERI "MAI MARI" ! in cea ce priveste secundarul(cu 0,7 Cu in secundar mai aveam in plus minim 1w-rms ca sa NU zic 2w-rms).In concluzie pentru randament maxim si aceasta situatie cel mai potrivit ar fi fost un pachet de tole E16 !.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 168
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

32

• sebi_c

20

• blue

12

• hpavictor

11

Top autori în acest subiect

Cea mai imputita problema (dupa parerea mea) e realizarea carcaselor pentru bobine. Va arat 2 poze cu carcasele pentru traf de 24 cm2 pentru GU50. Va fi bobinat pe 2 galeti, chiar daca fizic nu exista delimitarea. Totul e din sticltextolit lipit cu epoxi, slefuit si vopsit. (home-made) sau (atelieru'lu'misa made)

Link spre comentariu

Sa fi sigur ca spatiul de linga miez il voi folosi optim. O sa pun poze in timp ce bobinez. Asta cu mosorul a fost greu, bine ca le-am facut. Imi e foarte urit sa fac mosoare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări