Vizitator fatal1gy Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Salut, As avea o intrebare despre http://www.adelaida.ro/product_info.php ... ts_id=4465 . Ma gandesc fie sa imi construiesc un programator pe USB pt. un PIC fie sa cumpar acest programator pt. un ATMega8. Mentionez ca sunt mai mult pt. scop didactic intrucat eu inca nu am pus mana pe un microcontroler dar as vrea sa invat ce/cum se face. Am primit indicatii catre ATMega8 ca fiind mai usor si mai bun pt. invatat. Pareri? Merci, Dani. Link spre comentariu
milo01miau Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Daca este doar pt atmega8 nu se merita sa il cumperi!!!Mai bine iti faci unul!!!!Sunt o gramada de schme pe net!!Un simplu search cu Google..... Link spre comentariu
Vizitator fatal1gy Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Nu vreau sa ma opresc doar la ATMega8..as vrea sa incep cu el si sa vad unde ajung.Ma gandeam si la o placa de test pt ATMega dar cred ca imi depaseste bugetul..plus ca banuiesc ca daca iau placa tot imi trebuie programatorul. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 Salut,As avea o intrebare despre http://www.adelaida.ro/product_info.php ... ts_id=4465 . Ma gandesc fie sa imi construiesc un programator pe USB pt. un PIC fie sa cumpar acest programator pt. un ATMega8. Mentionez ca sunt mai mult pt. scop didactic intrucat eu inca nu am pus mana pe un microcontroler dar as vrea sa invat ce/cum se face. Am primit indicatii catre ATMega8 ca fiind mai usor si mai bun pt. invatat.Pareri?Merci, Dani.Fara discutie, mai intii fa-ti un programator, cel mai simplu posibil, dupa acea joaca-te cu MC-urile si tocmai dupa acea orienteaza-te catre un programator profesional.Un programator facut de tine suporta mai multe tipuri de MC-uri si oricum o sa iesi muuuult mai ieftin.Daca mai vrei asistenta despre programator pe port paralel mai discutam.In ce mediu de programare o sa lucrezi? eu lucrez cu Bascom si impreuna cu un programator minimal e super/mega/giga usor de folosit.Placa de dezvoltare ,hiim, nu exista placa de dezvoltare perfecta, trebuie sa sti ce aplicatii anume vrei sa dezvolti. Daca te orientezi la Atmega8 de exemplu gindesti placa incepind de la acest MC si adaugi pe linga el cam ce doresti... e mult de discutat, uite aici un exemplu de placa de dezvoltare, pentru inspiratie...http://www.adelaida.ro/adelaida/catalog ... avr_en.pdf Link spre comentariu
nana Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 Cu avr ISP MK-II credema ca e mult mai usor si daca respecti software-ul si nu iti bagi mainile prin alte setari e cel mai ok mai ales daca ai de gand sa folosest AVR-Studio ca mediu de dezvoltare. Eu am acasa un AVR 910 si unu USBAPS iar la serviciu un MK_II si sincer e mult mai usor si mult mai antinoob lucru cu MK_II. Parerea mea e ca daca vrei sa inveti sa lucrezi calumea cel mai bine e un MK-II si primu lucru sa pui un bootloader pe controler. Si astfel scapi de o gramada de probleme. Gen blocari MCU, restartari compicate, etc. Link spre comentariu
Vizitator fatal1gy Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 Cu avr ISP MK-II credema ca e mult mai usor si daca respecti software-ul si nu iti bagi mainile prin alte setari e cel mai ok mai ales daca ai de gand sa folosest AVR-Studio ca mediu de dezvoltare. Eu am acasa un AVR 910 si unu USBAPS iar la serviciu un MK_II si sincer e mult mai usor si mult mai antinoob lucru cu MK_II. Parerea mea e ca daca vrei sa inveti sa lucrezi calumea cel mai bine e un MK-II si primu lucru sa pui un bootloader pe controler. Si astfel scapi de o gramada de probleme. Gen blocari MCU, restartari compicate, etc.Am vorbit ieri seara cu un prieten care mi-a recomandat si Arduino Duemilanove, el este foarte pasionat de asa ceva si a inceput cu Arduino. Mi-a spus ca pt. inceput cam tot ce vreau sa fac poate fi facut cu Arduino, plus ca poate si programa si testa asa ca din pct de vedere financiar as iesi mai bine. (student, banii de paine ii pun la proiecte personale.. cam asta e cand vrei sa vezi practic ce inveti la facultate..sau ce vei invata)Am totusi o intrebare in legatura cu Arduino sau in general in legatura cu programarea: se poate programa un Tiny pe Arduino sau nu? Si daca da, e recomandata inceperea cu un Tiny din moment ce este mai simplu de inteles? Link spre comentariu
Vizitator gogusclipici Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 http://ro.farnell.com/atmel/atavrdragon ... dp/1455088 Chiar nimeni nu ?tie ce-i ?la un debugger? Ar trebui sa puneti un sticky cu un tutorial scurt despre debuggere. E man? cererasc? pentru un încep?tor. 43?+5?transport+TVA nu mi se pare deloc mult pentru ce ofer?. Asta dac? e?ti hotarât s? înve?i. Eu recomand pentru înv??at un Mega16. Perifericele sunt în mare acelea?i deci nu e nici mai u?or nici mai greu decât un tiny. Ca compilator eu recomand Codevision. Nu el prea str?lucit la compilare dar are generatorul ?la automat care te ajut? mult mai ales la început. Link spre comentariu
vasy_gsm Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Si eu as avea nevoie de un Debugger gen TRACE32 pentru MCU ARM, Cortex.... Dar e scump rau....... BR Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Nu el prea str?lucit la compilare dar are generatorul ?la automat care te ajut? mult mai ales la început.Ce probleme ai avut la compilare?? Link spre comentariu
Vizitator fatal1gy Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Sincer cred ca Arduino e cea mai buna solutie. Inca nu am pus mana pe el..sa nu dati cu pietre dar nici nu am pus mana pe un microcontroller pana acum dar din cate am citit auzit e o platforma frumoasa pt. inceput. Impreuna cu un breadboard si niste led-uri, rezistente si tranzistori cred ca se pot face chestii frumoasa.Mai tarziu vedem cum trecem noi la un LCD. Link spre comentariu
Vizitator gogusclipici Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 @ratza: probleme la optimizare, mai demult la pointeri, casting. E perfect pentru încep?tori dar dac? vrei chestii mai complexe nu îl recomand. Link spre comentariu
JQ Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Eu sunt "fericitul posesor " al unui astfel de programator pe care l-am cumparat dupa ce am construit vreo 10 modele diferite. Trebuie sa recunosc ca e superior oricarui programator "homemade", si daca as fi incepator cu siguranta acum as cumpara ceva de genul asta. Pretul e un pic cam mare pentru ce stie sa faca, insa are protectie la scurtcircuit si asta m-a scutit de multe pagube. Ultima oara ma "jucam" cu sercon2 mini pe portul serial, care e foarte simplu de construit, insa pentru portul USB, MKII e perfect. Link spre comentariu
nana Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Sincer cred ca Arduino e cea mai buna solutie. Inca nu am pus mana pe el..sa nu dati cu pietre dar nici nu am pus mana pe un microcontroller pana acum dar din cate am citit auzit e o platforma frumoasa pt. inceput. Impreuna cu un breadboard si niste led-uri, rezistente si tranzistori cred ca se pot face chestii frumoasa.Mai tarziu vedem cum trecem noi la un LCD.Dupa parerea mea arduino e pentru aia care au invatzat doar JAVA si atat. Daca vrei sa inveti controllere treci pe C sau pe asambler. Cat traiesti tu nu ai sa vezi in datasheetul unui controller cod de JAVA. Eu prin cate datasheeturi de atmega sau tiny m-am uitat si nu sunt putine am vazut exemple pentru diferite functii doar in C si asm. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 @ratza: probleme la optimizare, mai demult la pointeri, casting. E perfect pentru încep?tori dar dac? vrei chestii mai complexe nu îl recomand.Castingul ar trebui f?cut în mod explicit întotdeauna unde e necesar (neg?ri, asign?ri de valori diferite ca tip), indiferent de compilator. Toate au sc?p?ri. Gînde?e-te c? e folosit în industria auto, deci nu e chiar a?a prost. Caut? regulile MISRA, ai o gr?mad? de informa?ii utile în ele. Link spre comentariu
Vizitator fatal1gy Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Dupa parerea mea arduino e pentru aia care au invatzat doar JAVA si atat. Daca vrei sa inveti controllere treci pe C sau pe asambler. Cat traiesti tu nu ai sa vezi in datasheetul unui controller cod de JAVA. Eu prin cate datasheeturi de atmega sau tiny m-am uitat si nu sunt putine am vazut exemple pentru diferite functii doar in C si asm.Am si eu o intrebare pt. tine: in Arduino, in ce limbaj de programare lucrezi? Asta doar pt. ca eu am instalat programaul sa vad ce si cum si cam seama el a C putin.Limbajul in Arduino tot C e doar ca platforma de programare e scris in Java. Ceea ce mie mi se pare putin diferit de ce ai scris tu in legatura cu cei care au invata JAVA. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum