fenddder Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 multumesc mul, radu!..acum am observat ca am pe acasa 2 transformatoare de 110 volti la fel..oare,..le pot lega in serie primarele si sa le alimentez de la 220 de volti? Link spre comentariu
gcom61 Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Din acest motiv nu se foloseste incarcarea la peste 14,4V maxim (pt acumulatorii 12V). Spre finalul incarcarii tensiunea la bornele bateriei atinge valorea de 15,80?.16,50 [V] Daca sunt ne-stiutor si nu-mi fac "meseria" bine , poate doresti sa-mi iei locul. :cry: Chiar si asa , tu si acumulatorii cu acid nu aveti nimic in comun , ca , de la 14.4v maxim pana la 16.5v maxim e distanta mare. Daca erai asa mare expert in acumulatorii cu acid precum spui , trebuia sa sti sa faci diferenta si sa explici ce e incarcarea pe redresor si ce e incarcarea tampon quote] Se pare ca degeaba cititi ceva ca nu retineti nimic!""Spre finalul incarcarii tensiunea la bornele bateriei atinge valorea de 15,80?.16,50 [V] la temperatura de 25°C (atentie! in regim de functionare redresor""Si cum credeti ca trebuie sa foloseasca in acest caz acumulatorul daca nu in regim tampon? Se pare ca unii dintre voi tinerii -care le stiti pe toate-ar trebuii sa va intoarceti un picut la generala sa revizuiti fizica(nu mai stiu in ce clasa se face electricitatea) Cat despre moderator /forum,NU ,multumesc>>nu am "pregatirea dumneavoastra" ps. cer scuze pt. off topic,desi dupa limbaj si agresivitate altcineva ar trebui s-o faca. credeam ca acest forum trebuia sa fie ceva constructiv si nu ceva unde trebuie sa ne impunem punctul de vedere. daca in cele spuse de mine referitor incarcare acumulator-tampon-in cazul de fata este ceva gresit -mea culpa Link spre comentariu
radusa Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 multumesc mul, radu!..acum am observat ca am pe acasa 2 transformatoare de 110 volti la fel..oare,..le pot lega in serie primarele si sa le alimentez de la 220 de volti?Da, poti lega primarele fara probleme in serie. Mai multa atentie trebuie acordata secundarelor in functie de ce anume vrei sa faci.Secundarele le poti lega in serie sau DACA sunt egale ca tensiune , le poti redresa si lega dupa aceea in paralel.R Link spre comentariu
fenddder Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 deci pot lega fara grija transformatoarele la 220..in serie normal.. Link spre comentariu
fenddder Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 dar pot face o sursa diferentiala cu +,gnd si - sin cele 2 transformatoare? Link spre comentariu
radusa Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Da.Lucrezi cu infasurarile ca si cum ar fi pe un singur miez. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 @gcom61 -nu inteleg cine cu cine se cearta Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Aparent , el cu mine... Link spre comentariu
fenddder Postat Ianuarie 27, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 stiti vreo schema cu un alimentator fara transformator(transformer-less) de la 22o la 9 volti? Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 stiti vreo schema cu un alimentator fara transformator(transformer-less) de la 22o la 9 volti?Se numesc surse in comutatie. Cauta pe aici pe forum, sunt chiar utilizatori priceputi in surse in comutatie .... mai trebuie sa stii si ce curent vrei la 9 volti Link spre comentariu
fenddder Postat Ianuarie 27, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 stiti vreo schema cu un alimentator fara transformator(transformer-less) de la 22o la 9 volti?Se numesc surse in comutatie. Cauta pe aici pe forum, sunt chiar utilizatori priceputi in surse in comutatie .... mai trebuie sa stii si ce curent vrei la 9 volti..500 de mA...stie cineva o schema pt un astfel de alimentator?fara prea multe componente Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Si sursa in comutatie are un transformator Daca nu te pricepi,nu te baga la d-astea,si cu componente putine,si fara cunostinte,slabe sanse sa iasa ceva okPt puterea asta,foloseste un traf normal si gata! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Probabil era vorba de ceva de genul ASTA Dar se poate folosi pentru curenti mici de tot doar. Pentru 500mA ai folosi un condensator imens... nu se preteaza solutia. Transformator sau sursa in comutatie iti trebuie. Link spre comentariu
fenddder Postat Ianuarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2010 ce inlocuitor ar trebui sa folosesc pentru un TL C2272? Link spre comentariu
CATA2003 Postat Ianuarie 28, 2010 Partajează Postat Ianuarie 28, 2010 ce inlocuitor ar trebui sa folosesc pentru un TL C2272?Asta e un Ao , intrarea e facuta cu mosfet , deci cauta unu asemanator ..... ceva cu IFxxx parca gasesti sau LFxxx ...... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum