Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

regulator de viteza

mikella

Postări Recomandate

vreau sa fac un regulator de viteza pentru un motoras ce il voi folosi intr-un aeromodel.deci din start trebuie sa fie foarte usor ca nu am nevoie de extra greutate.daca fac cel din schema atasata o sa tina fara radiatoare pe tranzistor?cuplez un servo la potentiometru si am rezolvat problema cred.astept sfaturi de la voi si eventual alta schema .in schema postata de mine cand potentiometrul este inchis la maxim mai se invarte motorul?a facut cineva schema asta? multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

6

• OvidiuDorin

3

• boboBOBO

2

• Dj Alex

1

Top autori în acest subiect

Solutia aleasa nu este buna, deoarece un regulator liniar disipa multa energie. Pentru aeromodel, din moment ce este alimentat din baterie, trebuie un regulator PWM(scheme se gasesc pe net garla).

Link spre comentariu

hmm.. cred ca se greseste undeva ! Vrei sa faci un aeromodel ? Daca vrei " aeromodel " adica un avion cu un motor care ii dai drumu si zboara pana nu mai are baterie e buna schema ! Daca vrei avion cu contron prin statie , nu e bine ! Trebuie regulator de turatie !

Link spre comentariu

da ...e adevarat ! E foarte buna daca vrea prima varianta.. seteaza viteza si ii da drumu la avion si el zboara pana ce ramane fara baterie ! Insa daca vrea radiocomandat ii trebuie alt fel de regulator , pe langa firele care vin la baterie , acesta mai are 3 fire care vin la receptor ( +5 v , GND , si PWM ) astfel poate sa controleze de la sol turatia motorul sau poate sa il opreasca !Ai nevoie de asa ceva : viewtopic.php?f=66&t=52225 !

Link spre comentariu

vreau sa fac un regulator de viteza pentru un motoras ce il voi folosi intr-un aeromodel.

Nu re-inventa roata. Esti foarte departe de ceea ce este considerat acum solutia optima. Esti la inceput si ai foarte mult de citit, daca vrei sa construiesti. De exemplu, semnalul de control al motorului, provenit din canalul corespunzator al receptorului, intra direct in regulatorul de turatie. Nu face nimeni cu "servo care actioneaza un potentiometru". Am fost exact in situatia ta. Trebuie sa te decizi daca vrei sa inveti intai sa pilotezi sau sa construiesti. Nu le poti invata pe amandoua simultan. Frunzareste http://www.rhc.ro Sunt o multime de informatii acolo. Sugestia mea e sa strangi banuti, sa cumperi un avion de incepator si sa inveti intai sa pilotezi. Apoi, intelegand cum se pune problema, poti sa si construiesti, dar anticipez ca dupa ce iti vei da seama cam ce implica pilotatul in siguranta, n-o sa mai ai curajul sa zbori cu chestii improvizate. Si inca ceva. Fereste-te de chinezariile ieftine. Nu inveti nimic cu ele si te vor indeparta de hobbyul modelismului lasand in urma numai frustrare si nervi.Cirip
Link spre comentariu

am gasit si eu schema aia cu ne555 dar mersi orcum!vreau sa controlez turatia motorului din radiocomanda nu sa ai dau drumul si sa mearga singur.si treaba asta o sa fie montata pe un avion nu pe elicopter,din elicopter provin motorul si bateri ca restul au decedat.fuselajul avionului li cumpar cred asta daca nu reusesc sa termin pe al meu in scurt timp.multumesc pentru sfaturi domnilor si sa aveti o zi buna

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am realizat schema cu 555 si functioneaza bine! Am mai gasit o schema care foloseste partea electrica dintr-un servo si merge mai bine decat cea cu 555.O pun aici poate mai trebuie cuiva aflat in situatia mea!PS:sory ca e asa mica

Link spre comentariu
Am realizat schema cu 555 si functioneaza bine! Am mai gasit o schema care foloseste partea electrica dintr-un servo si merge mai bine decat cea cu 555.O pun aici poate mai trebuie cuiva aflat in situatia mea!

Salut, te rog posteaza schema din nou ca nu se poate vizualiza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări