Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control volum stereo cu un pot mono!

Cilibiu

Postări Recomandate

Mersi mult remus, chiar schema sata o so folosesc deoarece am tranzistori bc547,acum problema mea este ca eu pot sa pun pot de 100K in loc de cel de 50K existent, si o sa pun rezistenta de 1,5M, sa vad ce control are!Dar este un inceput bun pentru mine!Inca o data mersi! :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

11

• bogdan_

4

• remus68

4

• Jimmy

1

Top autori în acest subiect

Si o varianta cu bipolari - am utilizat-o intr-o schema de efect pentru chitara. Sa nu te sperie pozitionarea tranzistorului (e sigur NPN) si modul cum e alimentat. Deasemenea, la potentiometru am trecut unde e minim si maxim - nu e o greseala, dar asa actioneaza. Experimenteaza !

Pai si ce separare stereo obtii daca folosesti un singur potentiometru la comun?E valabila de fapt treaba si pentru variantele cu FET....
Link spre comentariu

Cilibiu, daca il construiesti, te rog si eu sa faci un mic test. Sunt curios daca raman bine separate canalele, asa ca baga semnal doar pe un canal inainte de circuit si vezi daca iese si pe celalalt...Multumesc.

Link spre comentariu

Ca sa nu iasa si in partea cealalta se pot pune baza tranzistorilor la masa prin c elec. sau grup de rezistente si condensatori,atunci nu se mai pot influenta.Am realizat in trecut asa ceva cu un montaj in darlington care punea la masa sursa de semnal in functie de potentiometru sau butoane cu revenire.Dar avea anumite dezavantaje in curba de raspuns.Si mai mult ca sigur si acest tip de montaj va avea.O sa ai nevoie si de ceva corectii la nivel mic.

Link spre comentariu

Mia venit mie alta idee poza mai jos unde vreau sa pun Potentiometrul in locul semireglabilului din TDA1524A din acest procesor audio!iar in PDF este toata schema si unde ajunge acel VOL/IC! acel semireglabil este pentru reglarea preferentiala a volumului!P.S am uitat sa zic ca vreau sa pun pot de 50K si daca afecteaza cumva sau ceva!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări