mihaikorg Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 vad ca nu mi-a mai raspuns nimeni asha ca deschis un sub. nou care va fi folositor pt multi ,sper!aici as dorisa-si spuna toti parerile(desigur cei care au auzit sau chiar au cumparat) in legatura cu mai multe firme de difuzoare cum ar fi : RCF , CIARE, B&C, E.V., EMINENCE,BEYMA, P-AUDIO,PRECISION DEVICES, si alte firme de difuzoare profesionale.In mom. de fata m-am hotarat sa-mi fac 2 incinte pe 12'' cu driver de 1'' ( ca alea pe 2'' sunt prea scumpe:)) ) dar daca as sti de la cineva ca sunt si drivere de 2'' mai iefitne d ela alte firme dar bune eu le-as lua. ultima firma la care m-am oprit este ''ciare''. am inteles ca au preturi bune si sunt difuzoare destul e bune comparabile chiar cu rcf :-?? . voi ce ziceti??? multam Link spre comentariu
adircf Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Te-am mutat la difuzoare. Link spre comentariu
mihaikorg Postat Ianuarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 si ar mai fi modelul MWNd 12" de la BEYMA , ce ziceti? gasesc la vreo 450 de lei dif mai bun? Link spre comentariu
mariobe Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 viewtopic.php?f=4&t=53371vezi postul lui viobioai acolo enumerate cateva firme tari(tare proaste)-daca nu ai pretentii de audiofil poti trai fericit in universul tau -daca asculti sfaturile expertilor vei deveni un impatimit al audiofilieiceea ce e mai ieftin decat fumatulps:numele meu este marius si sunt fumator..........................hiiiiiiiiiiiiiau trecut 6 luni de cand nu am mai pus tigara in gura................................................(aplauze)si am pus 10 kg peste cele 63 pe care le aveam la 1.80m (skelet dinamic)sper sa nu deranje oftopicul dar fac o campanie antifumat la nivel de cunostinte/prietenisunt fericit ca am facut acest pas si incurajez pe toti cei din jurul meu Link spre comentariu
Jimmy Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 daca vrei sa faci sateliti, eu zic ca ai avea rezultate foarte bune cu 12MB3P de la Selenium, pe mid-bas, sau daca totusi vrei sa coboare ceva mai mult, vezi SN II-12MB de la P.Audio. eu zic ca ambele difuzoare isi merita banii. Link spre comentariu
mihaikorg Postat Ianuarie 24, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 ok, multam fain Link spre comentariu
Vizitator SunRa Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Salut, Daca inca te ajuta, ma aflu cumva intr-o situatie similara. Am o experienta scazuta in lucrul cu difuzoarele si tocmai din acest motiv am incercat sa ma educ in ceea ce priveste selectionarea unor unitati. Uite cum fac eu: -stabilesc care sunt cerintele majore. Pentru mine aceastea sunt liniaritate in frecventa, edit: distorsiuni armonice si spl de peste 97db. Asta inseamna din start PA sau coloane sonore. Insa nu vreau sa ma complic, si eu merg tot pe un 2 way. Selectia midrange-ului: - ma voi uita tot timpul dupa difuzoare cu o frecventa pe cat posibil liniara, care sa nu arate semne de break-up masiv. Acest break-up apare in momentul in care difuzorul iese din regim pistonic (nu se mai comporta ca un piston rigid ci reproduce frecventele suportand modulari fizice ale conului). Cum arata acest break-up si cum stim ca este bine controlat? edit: Break-up-ul necontrolat se vede ca o serie de varfuri ascutite sau gropi in raspuns, de obicei puternic accentuate in graficul din afara axei. Aceste neliniaritati se dubleaza in graficul distorsiunilor si uneori si in curba de impendanta sub forma unor ripluri. On break-up masiv este unul in care raspunsul in frecventa se vede ca o serie de dinti de fierastrau Orice schimbare pe graficul de frecventa trebuie sa fie cat mai blanda. Atentie sporita trebuie data graficului din afara axei, care trebuie sa fie cat mai uniform cu putinta. - De asemenea ma uit atent la curva de impendanta. Daca are ripluri il exclud din start. Fiecare riplu pe curba de impendanta inseamna rezonanta sau energie conservata. Aceste rezonante pot fi mascate cu filtre insa distorsiunile vor continua sa existe. In plus notch-urile pot afecta liniaritatea. - Daca totusi diful are o singura rezonanta, il pot folosi doar daca aceasta se afla pe cat posibil mult in afara punctului de taiere. - Frecventa ar trebui sa fie pe cat posibil liniara cu cel putin 1Khz dupa punctul de crossover. Adica daca eu vreau sa tai acel midrange la 1Khz, caut sa gasesc un midrange care sa nu dea semne de break-up, stored energy, rezonante, pana pe la 2.5Khz. edit: Daca totusi nu pot sa indeplinesc aces criteriu, caut sa ma asigur ca: - Atenuarea la ambele capete ale graficului este pe cat posibil lina, de genul 6db / octava. Acest lucru este foarte rar intalnit la un dif de 12" in partea din dreapta a graficului. - Ma uit sa vad daca motorul are cupru in el (nu ma refer la bobina ci la inele faraday). Nu ma intereseaza prea mult materialul din care e facut magnetul (doar daca e alnico). Daca motorul are cupru (inele faraday) sau vre-un sistem activ de control al impendantei, sau macar inele faraday din aluminiu, atunci acesta are sanse mari sa urce mai sus in frecventa si cu distorsiuni mai mici in general. Difuzoarele care au cupru sau aluminiu in motor au o curba de impendanta aproape plata, alt avantaj in realizarea cross-overului daca acesta e pasiv. Toate aceste lucruri le iau in atentie in speranta ca pot sa intuiesc caracterul distorsiunilor si implicit al tonalitatii difuzorului. Incerc mereu sa verific aceste intuitii cu impresii subiective ale utilizatorilor sau cu masuratori independente ale frecventei si distorsiunilor (pare si impare). Pe langa acestea trebuie luate in seama excursia conului si parametrii TS pentru a putea modela incinta in care difuzorul va lucra. Insa daca difuzorul nu corespunde criteriilor de mai sus il cam exclud indiferent de firma de la care vine. Pot continua la fel si pentru ansamblul difuzor de compresie / horn. Astea doua trebuie gandite impreuna. Link spre comentariu
mihaikorg Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 multumesc mult pt. raspuns. Link spre comentariu
mihaikorg Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 app. de ce ai zis mai sus, am gasit cateva modele de difuzoare dar singurele criterii pe care am mers (k restul nu le stiu, trebuie sa le invat),au fost : spl-ul si frecventa . adik la spl. aveau 99 sau 100 db. de ex intre un dif de 250w cu spl de 100 db. si unul de 450 w cu spl. de 99 sau 98 db. il aleg pe cel de 250 w nu? la treaba cu linearitatea si celelalte nu ma pricep. deokamdata Link spre comentariu
Vizitator SunRa Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Nu este o idee buna alegerea unitatii strict pe baza spl-ului. Valoarea ce apare in datasheet-uri este o medie, un varf larg poate creste artificial aceasta valoare in sensul ca spl-ul rezultat nu este util.Important este spl-ul in banda in care doresti sa utilizezi driverul. Sa spunem ca te intereseaza zona de pana la 1.5 - 2Khz. In acest caz, te uiti sa vezi care sunt valorile atinse in aceasta banda.In exemplul dat de tine, puterea maxima poate conta destul de mult. Daca vrei sa folosesti difuzoarele la petreceri si stii ca vei da in ele la greu, diful de 450W este recomandat. Link spre comentariu
mihaikorg Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 ok ms, knd gasesc difuzoarele optime iti zic sa-mi spui o parere Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 conteaza si extensia in joase,care se bate cap in cap cu sensibilitatea.Nu cred ca este cineva care vrea boxe cu spl mare si bas putin.Nu poti avea boxe cu spl mare de dimensiuni mici(cutia) si cu bas serios.Trebuie sa stii cum le vei utiliza,pt ca niste midbasi de 12" de ex cu spl 99-100 cum vrei tu va fi cam greu sa-i faci sa sune la acelasi nivel pe bas sub 60hz.Ori va trebui sa folosesti un subwoofer,ori sa atenuezi major din nivelul de medii(mai indicata ar fi prima varianta) Link spre comentariu
mihaikorg Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Am gasit un model care mi se pare foarte bun (rasport pret /calitate/utilitate) si anume Eminence deltapro 12a . voi pune aici specificatiile . scrie si de cum ar trebui montat da nu prea am intls. Nominal Basket DiameterNominal Impedance*Power Rating**WattsMusic ProgramResonanceUsable Frequency Range***SensitivityMagnet WeightGap HeightVoice Coil Diameter12", 304.8mm8 ohms400W800W51Hz52Hz-4.5kHz99.280 oz0.375", 9.53mm2.5", 63.5mmSpecificationResonant Frequency (fs)DC Resistance (Re)Coil Inductance (Le)Mechanical Q (Qms)Electromagnetic Q (Qes)Total Q (Qts)Compliance Equivalent Volume (Vas)Peak Diaphragm Displacement Volume (Vd)Mechanical Compliance of Suspension (Cms)BL Product (BL)Diaphragm Mass inc. Airload (Mms)Efficiency Bandwidth Product (EBP)Maximum Linear Excursion (Xmax)Surface Area of Cone (Sd)Maximum Mechanical Limit (Xlim)51Hz5.710.84mH7.560.370.3581.7 ltr/2.9 cu. ft.242cc0.21mm/N15.3 T-M48 grams1384.6mm532.4cm213.7mmThiele & Small ParametersRecommended Enclosure VolumeSealedVentedOverall DiameterBaffle Hole DiameterFront Sealing GasketRear Sealing GasketMounting Holes DiameterMounting Holes B.C.D.DepthNet WeightShipping Weight28-35 ltr/1-1.25 cu. ft.31-91 ltr/1.1-3.2 cu. ft.12.38", 314.5mm11.07", 281mmFitted as StandardFitted as Standard0.27", 6.9mm11.57", 293.8mm6.22", 158mm16.3 lbs, 7.4 kg18 lbs, 8.2 kgMounting InformationMaterials of ConstructionCoil ConstructionCoilMagnet CompositionCore DetailsBasket MaterialsCone CompositionCone Edge CompositionDust Cap CompositionAluminumPolyimideFerriteVented And ExtendedDie-Cast AluminumPaperClothSolid Composition PaperIn concluzie vreau o incinta trapezoidala dar as vrea sa stiu la de dimensiuni trebuie sa ajung in functie de parametrii aia ,volum interior,si la cat sa o acordez sa sune cat mai bine pe voce. multumesc Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 mai bine ar fi daca ai spune un buget pt difuri si daca gasesti ceva sa pui doar link nu carnati dastiaDe asemenea si ce vrei sa faci,fulrange,sateliti,cu ce amp ii vei folosi,in ce locatii etcDAca sunt rap pret calitate ramane de vazut.Ca sa sune bine pe medii(voce e un termen f vag!!) iti trebuie in primul rand niste difuri bune si completate de un filtru adecavat.Acordul ansamblului incinta -difuzor nu se face ca sa sune 'bine pe voce' ci ca sa ai un bas bun,nebubuit si cu extensie cat mai buna in fctie de volumul si diful utilizat Link spre comentariu
mihaikorg Postat Ianuarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 deci pt. difurile de bas am kam 800 de lei. filtrele mi le face maestrul shambala,driverele vor fi rcf RCF ND1411-M http://www.magazinuldemuzica.ro/RCF-ND1 ... -1479.html , incintele le vreau trapezoidale si le fac din pal,mochetate si cu burete fonotransparent (vreau sa semene cu dynacord f 150 ) . Instalatia mea de sunet este formata deokamdata din 2 fbt maxx 6 , 2 subwoofere de cate 600 w ,un mixer dynacord pm 1002,o putere behringer ep 2500 si un crosover tot behringer super x pro . deci nu voi merge sa cant doar pe acesti sateliti . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum