Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor crt MH-776

Postări Recomandate

buna ziua,stimati colegi!caut schema acestui monitor,MH-776,fabricat de LG sau poate OLIDATA(alte amanunte n-am gasit despre el)procesor: 1795B/0531AK72M5memorie:Atmel 24C08sursa:TL3842Pproblema lui:--rastru restrans foarte mult pe orizontala,cu efect "perna",iar rezistenta R 577A-pusa "artizanal"(din fabrica) din doua piese-68 ohmi+330 ohmi/2-3W,se incalzeste exagerat;am incercat sa urmaresc traseul pe care e pusa aceasta rezistenta,pe cablaj,dar am cam intrat in ceata;un sfat de la dumneavoastra e bine-primit!Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• traianpop

4

• csizmasreky

3

• marianbr

3

• FLORIN IORDACHE

1

• 1 an mai târziu...

la acelas monitor am gasit tz.final linii ars J6812,se numeste de fapt FJAF6812 si are echivalent 2SC5411,2SC4891,2SC5302,BU4525AX.2SC4890.L-am inlocuit,am schimbat si ceva electrolitici.dar se incinge repede si n-am avut curaj s-l las mult in functiune.Daca ar avea cineva schema i-as multumi mult.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Schema de pe eservice nu e compatibila, dar poate fi un bun manual de studiu!Am constatat ca tensiunea pe bara principala e 230 v, ceea ce mi se pare cam mult! Tensiunea de 5V e prezenta si stabila, 5,1 V(se obtine tot din sursa)Mai exista o tensiune de 8,5 V, pentru inceput o putem considera relativ buna...Pe pinii traf linii, tensiuni nesemnificative, intre 0 si 1 V, dar recunosc ca inca nu am prins ""jmecheria"" cum e alimentat etajul final! (excludem pinul traf care e cuplat la trz final, si nu am masurat tensiunile pe pinii traf adiacenti celor dispusi circular)O lectie sau un sfat nu mi-ar strica, din partea dumneavoastra!Stiu ca poate parea pierdere de vreme reparatia unui asemenea monitor, dar situatia o implica!

Link spre comentariu

Desi la majoritatea sasielor pt CRT se utilizeaza alimentare de 80-120-160 volti la finalul de linii si se obtin prin recuperare in jur de 200 volti pentru finalii video si in jur de 24 volti pentru baleiajul vertical, poate aveti de-a face cu o alimentare atipica (filamentul cinescopului e alimentat din trafo linii sau din sursa?). Alimentarea finalului linii e posibil sa fie trecuta printr-un contact de releu sau printr-un tranzistor cu rol de comutator (probleme de comanda sau integritate a acestei componente); daca nu este cazul, se mai poate si ca sa fie intrerupt un element prin care trece alimentarea spre trafo linii (inductanta sau rezistor, sau chiar traseu sau lipitura) Incercati un efort de a urmari traseul (traseele) pe care este dusa tensiunea "mare" de la sursa catre diverse elemente (cu aceasta valoare e posibil sa fie alimentat si finalul video). E destul de problematic de dat sfaturi la distanta, informatiile sunt prin natura situatiei "subtiri" si fiecare presupunem efectuarea unor pasi de verificare pe care insa dv. sa nu-i fi facut...Bafta!PS Si eu am un monitor CRT Nec (mare si greu!) pe care as vrea sa-l repun in functiune, insa nu exista trafo linii disponibil (nici original nici inlocuitor; defectul pare a fi o strapungere in tensiune in secundarul de FIT - la testul de rezonanta primarul da ok - iar blocul secundar e turnat si cam nereparabil!); singura solutie e sa incerc sa adaptez alt trafo (sectiunea aceasta NU realizeaza baleiajul ci doar tensiunile inalte (27kV si Focus-Screen)), insa asa nu am "elan"...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări