Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator de tensiune in comutatie - 24v - 65v

Vizitator florin29x

Postări Recomandate

Vizitator florin29x

Salutare.. Stie cineva cum as putea face un stabilizator de tensiune in comutatie care sa aiba tensiunea de intrare AC 24v-65v si cea de iesire 12v/1A .. problema ar fi ca nu am intodeauna acceasi tensiune de intrare .. ea poate varia intre 24v - 65vAs vrea sa va intreb daca mai exista si alte solutii in afara de stabilizatoarele in comutatie... ma refer la montaje cu transiztori, diode zener sau stabilizatoare 7012, 7024 etc.. THX..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Da,se poate stabiliza si liniar cu un stabilizatori cu tranzistor si zennerProblema apare daca curentul la 12v e mai mare,ca se disipa mult pe tranzistor. In cazul tau se disipa intre 24 si 91w.Si inainte de stabilizare,trebuie neaparat sa redresezi si sa filtrezi tensiunea alternativa (si vei obtine o tensiune continuua intre 36 si 91v)

Link spre comentariu
Vizitator florin29x

o alta solutie care m-ar ajuta.. ar fi sa mai fac un montaj, care sa-mi scada tensiunea de alimentare cuprinsa intre 35v - 65v la 30v dupa care sa pun un stabilizator de tensiune LM 317 care sa-mi stabilizeze la 12v..cine ma poate ajuta va rog...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări