Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PA cu 3*YDD 250LPB 4O

notchman

Postări Recomandate

Vreau sa fac un "active woofer" cu doua dif :YDD 250LPB 4O, putere amplificator~40wrmsincinta are 43 litri , iar rezonatorul : diametrul de 10 si lungimea de 24 cm. Nu stiu cum suna difuzoarele voi ce parere aveti ? se merita sau nu sa o fac ?Ar suna mai bine intr'o camera de dimensiuni medii sau pe post de subwoofer intr'o masina ?Sau mai bine folosesc difuzoarele astea intr'o incinta "inchisa"?Va intreb pentru ca ma repet nu am "ascultat " pana acuma difurile astea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• notchman

19

• Mircea Bartic

3

• cos22tm

2

• costy

1

Top autori în acest subiect

Este mai bine sa "hranesc" difuzoarele astea cu un TA8210 sau sa le pun in paralel si sa le "atac" cu tda1562?Ampliful cu ta8210 este deja facut si inca unul cu KIA6210.

Link spre comentariu

Vad ca nimeni nu vrea sa ma ajute cu un raspuns :cry: Ok!Incinta o sa aiba dimensiunile exterioare (pal de 2cm )lungime 60cm Latime 30 cminnaltime 34cmRezonatorul in prima faza cu dimensiunile de mai sus.Amplificare, deocamdata cu KIA6210 intrarire puse in configratie mono .Daca difuzoarele or sa duca mai mult probabil ca ampul va fi cu TDA1562*2, sau unul singur iar difuzoarele legate in serie.

Link spre comentariu

Il incerc ca sa zic asa cu Kia, iar un 30w rms total pe difurile alea mi se pare mai mult decat suficient ....Dupa cum am zis nu stiu cum "suna" difuzoarele alea....La rezonator cred ca o sa fie de :7.6/28cm lungime..Pentru a calcula incinta am luat ca referinta parametrii unor difuzoare de 8" la care cunosteam parametrii, nu am luat in calcul parametrii cunoscuti de mine pentru difuri de 10" deoarece in nici un caz difusoarele mai sus amintite , nu atingeau performantele alaora..

Link spre comentariu

Nu vreau sa cobor cu frecventa mult de tot , pentru o camera cu dimensiuni medii vreau sa fac incinta...Nu se aude cat de cat?De ce zici categoric ca nu sunt bune pentru un woofer?Argumenteaza te rog frumos. Am avut 2 boxe facute cu dif de 20cm diam , tot ca alea si mi'a placut cum se auzea....Nu vreau sa'mi falfaie plamanii , iar difuzoarele alea duc lejer 60hz, iar intr'o incinta bine calculata pot cobora fara probleme intr'un 45hz ceea ce mi se pare rezonabil... iar limitarea superioara o sa fie ceva de genul 150hz, deci difurile ora sa lucreze doar pe 2~3 octave ....Atunci ce imi recomanzi ?

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

De ce zici categoric ca nu sunt bune pentru un woofer?Argumenteaza te rog frumos.

Nu am timp de explicatii, daca zic ca nu sunt bune asa este. Cunosc acele difuzoare mai bine decat cei care le vand si daca ma gandesc bine si decat aia care le fabrica :lol:
Link spre comentariu

Mersi pentru raspuns !Dar asta nu este raspuns :"Nu am timp de explicatii, daca zic ca nu sunt bune asa este. Cunosc acele difuzoare mai bine decat cei care le vand si daca ma gandesc bine si decat aia care le fabrica "Ci poate sunt luat mai mult la misto... Mda ...scuze pentru deranj Domnule Vasile , dar sa stiti ca nu ma'm adresat de la bun inceput Dumneavoastra , ci doar am cerut pe acest forum un sfat ....se pare ca am primit sfatul..........Numa de Bine !

Link spre comentariu

difu ala chinezesc are frecventa de rezonanta Fs=50Hz ,daca imi amintesc bine param T/S , deci cam mare pt un subw. o sa ai bass-mediu de la 60Hz in sus cu el. sper ca ai inteles acum.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Mersi pentru raspuns !Dar asta nu este raspuns :"Nu am timp de explicatii, daca zic ca nu sunt bune asa este. Cunosc acele difuzoare mai bine decat cei care le vand si daca ma gandesc bine si decat aia care le fabrica "Ci poate sunt luat mai mult la misto... Mda ...scuze pentru deranj Domnule Vasile , dar sa stiti ca nu ma'm adresat de la bun inceput Dumneavoastra , ci doar am cerut pe acest forum un sfat ....se pare ca am primit sfatul..........Numa de Bine !

Eu am masurat acele difuzoare si stiu ce pot, daca am zis ca nu este bun ce explicatii mai vrei ?Nu conteaza cuit te-ai adresat, eu ti-am raspuns ca nu-i bun si trebuie sa ma crezi, daca nu ma crezi cumpara-l si te convingi singur.
Link spre comentariu

Omu nu te supara pe mine , dar am eu un pitic pe creier care face ca toate alea cand primesc respunsuri de genu : nu merge .Nu iti lua mai mult de max 1minut daca ziceai : au fost testate de mine si nu se preteaza pentru a fi folosite intr'un subwoofer pentru ca ...nu coboara mai jos de frcventa z, iar puterea aplicata lor nu poate fi mai mare de "x"Mi se parea mult mai profesional si pertinent raspunsul , si imi faceam alte calcule .Eu am zis de difurile astea pentru ca am facut 2 boxe pe 2 cai cu dimensiunile exterioare : latime 25cm, adancime 25cm , innaltime 50cm , tot cu ydd dar de 8" si mi'a placut cum suna intr'o camera de locuit , alimentate cu 2*15W.Ok , uit difurile astea pentru woofer, si o sa fac cu iele 2 boxe pentru acasa.Mersi de informatiune!

Link spre comentariu

Are cineva o schema de un wofer cu 2 ydd200lpp in aceeasi incinta;vreau decat bass-mediu fara tw;sau daca nu o incinta pentru fiecare dar la fel decat lpp in cutie.

Link spre comentariu

Proiectul ca sa zic asa cu 2 difuri s'a transformat intr'un sistem PA, cu trei difuzoare , intr'o incinta inchisa cu dimensiunile exterioare 30/40/80cm , fiecare difuzor fiind alimentat cu un amp din CI:TDA7386.V'a fi folosit in special in spatii deschise , cum ar fi gratare prin padure etx.A fost testat si in portbagajul masinii , si intra in rezonanta destul de multe pe acolosa :shock:.Acuma tot vreau sa fac un subwoofer , cun un singur dif, dar singurele difuzoare pe care pot sa le cumpar la preturi cat de cat sunt prin posta de la "telecomenzi.ro"Din difurile astea ce imi recomandati:YDL 300 LRY 4O YDL 300 LRBH 4O DYA1270-68 4O DYF1270-35 4O DYF1580-35 4O DYG1240-62B 4O DY 1556 8O PA1590-2K 8O Si daca nu cer prea mult si un link ceva daca exista catre ceva parametrii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări