Vizitator marius_vfp Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 nu conectatzi la schema de mai sus alimentarea fara tub se va arde rezistorul din baza tranzistorului cea de 22 omi , indicat ar fi sa fie de 1w nu de 0,25 w Link spre comentariu
Vizitator marius_vfp Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 pe ce marca de becuri ai mers , salut , am un sfat daca se poate , luatziva becuri eco de la philips de 23 w culoare clada si no s regretatzi , sunt in dedeman la 13 ron si ceva , eu am de 2 . 3 ani si nu ma plang de niciunul toate inca merg , am luat si alte fantome noname care sau ars dupa o luna dar erau la 3 ron Marius merci pentru informatie, am facut deja stocul de "beculete" economice dar din pacate nu se alimenteaza la 12v ps: din fericire merg reparate pe capete =)) Link spre comentariu
naghi32 Postat Februarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2010 am luat de care am apucat )ps: inca incerc sa gasesc tranzistori buni pentru schema aia, si care ii am eu, nu sa ii cumpar de la magazin , ps: nu inteleg daca tranzistoru e pt pana la 60V de ce acolo zice pentru maxim 5v, nu duce mai mult la putere ? sau ce se intoarce inapoi din traf cand deconecteaza ? ( punem o dioda pentru protectia lui ) Link spre comentariu
Vizitator marius_vfp Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 5 v e vb de alimentare , nu pune nici o dioda , eu nu am ars nici un tranzistor tensiunea de lucru acolo nu sare de 12 v , iar mai toate tranzistoarele merg destul de bine la 12 v , consumul nu sare de 1 amp la un tub de 18w am luat de care am apucat )ps: inca incerc sa gasesc tranzistori buni pentru schema aia, si care ii am eu, nu sa ii cumpar de la magazin , ps: nu inteleg daca tranzistoru e pt pana la 60V de ce acolo zice pentru maxim 5v, nu duce mai mult la putere ? sau ce se intoarce inapoi din traf cand deconecteaza ? ( punem o dioda pentru protectia lui ) Link spre comentariu
naghi32 Postat Februarie 23, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2010 eu intelesesem ca nu duce tranzistoru mai mult de atata, si ma uitam ciudat, cautam alte cauze pentru care nu ar fii dus, acuma stiu ca e vorba de traf care nu duce atata ( iese fummm , ajutor ) 5 v e vb de alimentare , nu pune nici o dioda , eu nu am ars nici un tranzistor tensiunea de lucru acolo nu sare de 12 v , iar mai toate tranzistoarele merg destul de bine la 12 v , consumul nu sare de 1 amp la un tub de 18w am luat de care am apucat )ps: inca incerc sa gasesc tranzistori buni pentru schema aia, si care ii am eu, nu sa ii cumpar de la magazin , ps: nu inteleg daca tranzistoru e pt pana la 60V de ce acolo zice pentru maxim 5v, nu duce mai mult la putere ? sau ce se intoarce inapoi din traf cand deconecteaza ? ( punem o dioda pentru protectia lui ) Link spre comentariu
Vizitator marius_vfp Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 am alimentat aceeasi schema si la 12 dar si la 5 v dar la 5 nu merge , trbuie modificat traful ,mai putziine spire , fratele meu a facut un tub neon care se alimenta la 6 v (baterie de motoscuter) dar cu mai putzine spire . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum