Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare/Alimentator neon 12v (10W)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator marius_vfp

pe ce marca de becuri ai mers ,

salut , am un sfat daca se poate , luatziva becuri eco de la philips de 23 w culoare clada si no s regretatzi , sunt in dedeman la 13 ron si ceva , eu am de 2 . 3 ani si nu ma plang de niciunul toate inca merg , am luat si alte fantome noname care sau ars dupa o luna dar erau la 3 ron :freaza:

Marius merci pentru informatie, am facut deja stocul de "beculete" economice dar din pacate nu se alimenteaza la 12v :) ps: din fericire merg reparate pe capete =))
Link spre comentariu

am luat de care am apucat :))ps: inca incerc sa gasesc tranzistori buni pentru schema aia, si care ii am eu, nu sa ii cumpar de la magazin :), ps: nu inteleg daca tranzistoru e pt pana la 60V de ce acolo zice pentru maxim 5v, nu duce mai mult la putere ? sau ce se intoarce inapoi din traf cand deconecteaza ? ( punem o dioda pentru protectia lui )

Link spre comentariu
Vizitator marius_vfp

5 v e vb de alimentare , nu pune nici o dioda , eu nu am ars nici un tranzistor tensiunea de lucru acolo nu sare de 12 v , iar mai toate tranzistoarele merg destul de bine la 12 v , consumul nu sare de 1 amp la un tub de 18w

am luat de care am apucat :))ps: inca incerc sa gasesc tranzistori buni pentru schema aia, si care ii am eu, nu sa ii cumpar de la magazin :), ps: nu inteleg daca tranzistoru e pt pana la 60V de ce acolo zice pentru maxim 5v, nu duce mai mult la putere ? sau ce se intoarce inapoi din traf cand deconecteaza ? ( punem o dioda pentru protectia lui )

Link spre comentariu

eu intelesesem ca nu duce tranzistoru mai mult de atata, si ma uitam ciudat, cautam alte cauze pentru care nu ar fii dus, acuma stiu ca e vorba de traf care nu duce atata :) ( iese fummm , ajutor :)) :ras:

5 v e vb de alimentare , nu pune nici o dioda , eu nu am ars nici un tranzistor tensiunea de lucru acolo nu sare de 12 v , iar mai toate tranzistoarele merg destul de bine la 12 v , consumul nu sare de 1 amp la un tub de 18w

Link spre comentariu
Vizitator marius_vfp

am alimentat aceeasi schema si la 12 dar si la 5 v dar la 5 nu merge , trbuie modificat traful ,mai putziine spire , fratele meu a facut un tub neon care se alimenta la 6 v (baterie de motoscuter) dar cu mai putzine spire .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări