Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o nelamurire in legatura cu tda 2030

iulian_2233

Postări Recomandate

cu scuzele de rigoare dar nu am gasit la repezeala un topic cu tema asta si parca totusi sunt am realizat un amplificator stereo cu tda 2030 intrebarea mea este:se leaga cumva radiatorul la masa?eu daca incerc sa il leg imi intra in scurt de izolat tda urile cu foaie de mica leam izolat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulian_2233

7

• radusa

4

• ROBEERT

3

• ratza

2

Top autori în acest subiect

corect, dar totusi incorect.radiatorul de la TDA2030 e legat la pin 3 care este -V (minus alimentare), dar care nu este neaparat necesar sa fie si masa.Pin 3 este masa numai in cazul montajelor cu alimentare unica (condensator elco pe iesire), si atunci -V este masa. In cazul alimentarii cu tensiune diferentiala +-V fata de masa, tabul IC-ului trebuie izolat.Sper ca e destul de clar. Spor la treaba.Radu

Link spre comentariu

saltare am terminat modulul am facut varianta stereo cu 2 tda 2030 pe un singur radiator pe care nu lam mai legat la masa alimentarea este +14-0-14 deocamdata vad ca se aue bine imi pare rau ca nu am avut si 4 tranzistori sa fac varianta aia cu bd uri dar mai am 2 tda 2040 pe care cred ca o sa le fac cu bd uri daca or merge:d

Link spre comentariu

din cate intaleg, IC-urile sunt montate neizolat pe radiator. In cazul asta trebuie sa ai grije sa nu faci vreun scurt accidental intre radiator si altceva pe acolo. De regula este mai sanatos sa montezi integratele izolat fata de radiator.bafta

Link spre comentariu

a sunt izolate fata de radiator acum apropo o schema si un desen de cablaj la tda 2040 cu bd 911/912 imi poate da cineva?

daca sar putea o schema care chiar functioneaza nu una care este si in datasheet
Link spre comentariu

Si iti dau si cu BD900 si cu alimentare diferentiala si varianta in punte pt 150W. Ai si cablajul de la schema postata de ROBEERT si daca te uiti atent la background-ul ei ai sa vezi si o adresa de net unde gasesti zeci de scheme.Intodeauna compara configuratia si cu schema basica din datasheet, ca sunt destule scheme pe net care contin greseli.Iar la urmatorul tau proiect, fi mai putin puturos si cauta pe net pt ca gasesti mii si mii de scheme din toate domenile.Spor la treabaRadu

Link spre comentariu
:jytuiyu ai ma baieti ca nu sunt chiar asa de puturos schemele alea eam dat si eu jos de pe net dar nu sunt 100% sigur ca merg si cu tda 2040 mai am duar 2 finali tda 2040 acasa atat si stiu siguri ca sunt buni macar sa fac ceva cu ei nu sa stea de pomana paici prin cutii oricum multumesc pentru interesul acordat si pentru sfaturi tutror celor care au postat si imi cer scuze daca am deranjat vreo minte luminata de pe aici de pe acest forum si am jignito cu intrebarile mele de incepator :nas:
Link spre comentariu

Stai linistit ca nu ai deranjat pe nimeni si de jignit nici nu se discuta.De principiu, configuratia este identica. Compara cele doua datasheet-uri ca sa vezi diferentele la componente. Ai acolo si explicatia la fiecare componenta in parte. Ajusteaza tensiunea de alimentare, si nu uita ca 2040 consuma 4A fata de 3.5A la 2030. Nu uita sa pui diode de la iesire spre + si - asa cum e dat la 2030, ca e mai sanatos. Mai ai mici diferente la rez din filtrul de la iesire, si la condensatorii de pe filtrajele locale. Spun locale ca astia, banuiesc ca sti, ca se pun cat mai aproape de pinii IC-ului. Sursa de alimentare este altceva si acolo vine un elco baban. Regula este cam minim 2000 uF la fiecare amper, deci daca 2040 poate debita 4A trbuie sa ai minim 8000 uF (pe ramura - la alim diferentiala). Daca faci schema si cu TZ - minim 12000 uF pe ramura iar la punte cu Tz undeva pe la 20000 uF.R

Link spre comentariu

:jytuiyu ai ma baieti ca nu sunt chiar asa de puturos schemele alea eam dat si eu jos de pe net dar nu sunt 100% sigur ca merg si cu tda 2040 mai am duar 2 finali tda 2040 acasa atat si stiu siguri ca sunt buni macar sa fac ceva cu ei nu sa stea de pomana paici prin cutii oricum multumesc pentru interesul acordat si pentru sfaturi tutror celor care au postat si imi cer scuze daca am deranjat vreo minte luminata de pe aici de pe acest forum si am jignito cu intrebarile mele de incepator :nas:

Si oare cum aflam daca schemele alea care " eam dat si eu jos de pe net " sunt functionale??? :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări