Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu un display

Mix

Postări Recomandate

salutare. am achizitionat recent un display ca asta http://docs-europe.electrocomponents.com/webdocs/06dd/0900766b806dda17.pdf. Am folosit PIC16F874 dar spre dezamagirea mea nu se aprinde...

Poate imi sare cineva in ajutor. Ma gandesc la faptul ca nu poate fi comandat doar pe 4 biti...

Codul este scris in mikroC:

sbit LCD_RS at RB4_bit;sbit LCD_EN at RB5_bit;sbit LCD_D4 at RB0_bit;sbit LCD_D5 at RB1_bit;sbit LCD_D6 at RB2_bit;sbit LCD_D7 at RC6_bit;sbit LCD_RS_Direction at TRISB4_bit;sbit LCD_EN_Direction at TRISB5_bit;sbit LCD_D4_Direction at TRISB0_bit;sbit LCD_D5_Direction at TRISB1_bit;sbit LCD_D6_Direction at TRISB2_bit;sbit LCD_D7_Direction at TRISC6_bit;char txt1[] = "mikroElektronika";char txt2[] = "EasyPIC5";char txt3[] = "Lcd4bit";char txt4[] = "example";char i;void Move_Delay() {  Delay_ms(400);}void main(){  TRISB = 0;  TRISC = 0;  PORTC = 0xFF;  PORTB = 0xFF;  TRISB = 0xff;  TRISC = 0xff;  ADRESL  = 0;  ADRESH = 0;    Lcd_Init();  Lcd_Cmd(_LCD_CLEAR);  Lcd_Cmd(_LCD_CURSOR_OFF);  Lcd_Out(1,6,txt3);  Lcd_Out(2,6,txt4);  Delay_ms(2000);  Lcd_Cmd(_LCD_CLEAR);  Lcd_Out(1,1,txt1);  Lcd_Out(2,5,txt2);  Delay_ms(2000);  for(i=0; i<4; i++) {    Lcd_Cmd(_LCD_SHIFT_RIGHT);    Move_Delay();  }  while(1) {    for(i=0; i<8; i++) {      Lcd_Cmd(_LCD_SHIFT_LEFT);      Move_Delay();    }    for(i=0; i<8; i++) {      Lcd_Cmd(_LCD_SHIFT_RIGHT);      Move_Delay();    }  }}
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mix

2

• fratello

1

• A_L_E_X

1

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări