criss Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Buna domnilor, cum ma apropiu de finalizarea proiectului pt modificarea stopului si a semnalizatoarelor a aparut o problema "releul" de semnalizare. Am cautat pe forum si pe internet dar nu prea m-au multumit rezultatele. De exemplu am facut unul si merge super este cam depasit 'moral' + ca 'blocul' oscilator functioneaza intotdeauna ceea ce nu prea imi convine deoarece am legat in continu un Buzzer si ar merge! Am refacut schema cu alte componente ce se gasesc actualmente pe piata: [attachment=0]semnalizare.zip[/attachment] ii mic(incape in cutia originala de releu), frumos, merge bine, dar nu-mi este de folos pt buzzer. Am gasit altul care avea releu, am eliminat releul inlocuindul cu un tranzistor dar avea o problema in funcionare(chiar si cu releul original) cand actionez semnalizarea se aprinde si se stinge in mod normal, la mine nu se stingea ci ramanea aprins dar cu o intensitate slaba. Cum as putea elimina aceasta problema(mie imi convine si imi place dar trebuie sa il montez si la un amic si nu prea ii convine) Cu becuri functioneaza corect! Cel cu tranzistor: Intensitatea normala aprins: iar intensitatea scazuta cand este stins: Schema Buzzer(se activeaza la masa, adica cand ledurile/becurile sunt stinse): "releul" cand este in stare de veghe are + pe iesire Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 29, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 din pacate doar cu un bec/rezistenta il pot rezolva problema semnalizarii, asa ca conectez in paralel cu ledurile un bec de 1.2w cel pun in bord pt ami semnaliza starea. Am inceput sa fac teste cu unul pe microprocesor si testele mi-au reusit doar inca nu l-am pus in practica deoarece montajul avea dimensiuni mari (25x27mm) si trebuie sa ma tin de max. 24x24mm. Am sa mai incerc cu versiunea smd. uitati cateva poze cu releul complet(partea de comanda a ledurilor + semnalizarea sonora). Din pacate nu am gasit alt buzzer doar matahala aceasta care are un sonor de 2bani, mult mai bun este unul mic gen celor ce se gasesc in PCuri. Releul de semnalizare(realizat in Sprint-Layout 5.0): buzzer.zip[/attachment] Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Dar ce zici de astea? Dar releul electromecanic nu se poate modifica sa nu simta ledurile? Link spre comentariu
criss Postat Martie 19, 2010 Autor Partajează Postat Martie 19, 2010 nu se merita modificat!1. trebuie sa modifici aproape complet releul, ceea ce duce la carpeala!2. daca pui leduri la ce mai te intorci in epoca de piatra cu relee mecanice?Unul pe tranzistor realizat bine o duce mult si bine!Pana la urma am facut 4 relee, cele 3 expuse pe forum si una controlata de microcontroler Atmel.Ia una postata de mine si construiestel, ieftin ... simplu.ps. ledurile acelea albe leai incercat in semnalizator .... ce culoare are semnalizatorul? Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 cercul este pe pozitie in far (bmw, angels) si celelalte pentru pozitie in stop Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Eu problema cu luminozitatea scazuta cand ledurile sunt oprite am rezolvat-o cu o rezistenta de 1k paralel cu ledurile Link spre comentariu
raveru Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 si cum ai alimentat ledurile la bateria de la masina? adica la 14-15 v ?? Link spre comentariu
raveru Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 scuze pentru double post dar cum dumnezo ao bagat bara aia in stopurile de bmw ca si eu vreau sa incerc si cum ai legat ledurile in paralel sau in serie cate 3? Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 initial facusem cablajul pentru smd 1k cate una la fiecare led,dar nu au mai avut astia la mivarom si am luat de 0,25 w 1k1 cam mare da n-au avut altfel,deci cate o rezistenta pe fiecare led si in paralel Link spre comentariu
raveru Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 si totusi hardughia aia de placa dreptunghiulara cum ai bagat-o pe gaura din stopul din spate ca nu ai cum pe gaura originalaa da inca ceva o poza cu cercul stins ca sa vad cum l-ai facut se poate? Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Cam evaziv, am taiat o bucata mare din oglinda celor 2 becuri de pozitie, ca doar pe pozitie am pus este facut cu compasul, impartit cercul, multe masuratori, se poate si cu un program de desenat si scoti la imprimanta scara 1 la 1 si dupa aia semnezi gaurile ledurilor s.a. Link spre comentariu
raveru Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 placa aia din ce e ca prea luceste Link spre comentariu
davidut5 Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Este vopsita negru, ca sa nu se vada in far, in centru intra lupa de la xenon. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=27058 sper sa te ajute este un releu electronic cu 3 contacte la fel ca la cielo si alte masini eu am modificat pe cielo si merge super ok.apropo de unde ai luat ledurile? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum