Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Releu" semnalizare pe leduri

criss

Postări Recomandate

Buna domnilor, cum ma apropiu de finalizarea proiectului pt modificarea stopului si a semnalizatoarelor a aparut o problema "releul" de semnalizare.

Am cautat pe forum si pe internet dar nu prea m-au multumit rezultatele.

De exemplu am facut unul si merge super este cam depasit 'moral' + ca 'blocul' oscilator functioneaza intotdeauna ceea ce nu prea imi convine deoarece am legat in continu un Buzzer si ar merge!

Am refacut schema cu alte componente ce se gasesc actualmente pe piata:

[attachment=0]semnalizare.zip[/attachment]

ii mic(incape in cutia originala de releu), frumos, merge bine, dar nu-mi este de folos pt buzzer.

Am gasit altul care avea releu, am eliminat releul inlocuindul cu un tranzistor dar avea o problema in funcionare(chiar si cu releul original) cand actionez semnalizarea se aprinde si se stinge in mod normal, la mine nu se stingea ci ramanea aprins dar cu o intensitate slaba.

Cum as putea elimina aceasta problema(mie imi convine si imi place dar trebuie sa il montez si la un amic si nu prea ii convine)

Cu becuri functioneaza corect!

Posted Image

Cel cu tranzistor:

Posted Image

Intensitatea normala aprins:

Posted Image

iar intensitatea scazuta cand este stins:

Posted Image

Schema Buzzer(se activeaza la masa, adica cand ledurile/becurile sunt stinse):

Posted Image

"releul" cand este in stare de veghe are + pe iesire

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• davidut5

6

• raveru

4

• criss

3

• kinderu56

1

Top autori în acest subiect

din pacate doar cu un bec/rezistenta il pot rezolva problema semnalizarii, asa ca conectez in paralel cu ledurile un bec de 1.2w cel pun in bord pt ami semnaliza starea.

Am inceput sa fac teste cu unul pe microprocesor si testele mi-au reusit doar inca nu l-am pus in practica deoarece montajul avea dimensiuni mari (25x27mm) si trebuie sa ma tin de max. 24x24mm. Am sa mai incerc cu versiunea smd.

uitati cateva poze cu releul complet(partea de comanda a ledurilor + semnalizarea sonora).

Din pacate nu am gasit alt buzzer doar matahala aceasta care are un sonor de 2bani, mult mai bun este unul mic gen celor ce se gasesc in PCuri.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Releul de semnalizare(realizat in Sprint-Layout 5.0):

buzzer.zip[/attachment]

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

nu se merita modificat!1. trebuie sa modifici aproape complet releul, ceea ce duce la carpeala!2. daca pui leduri la ce mai te intorci in epoca de piatra cu relee mecanice?Unul pe tranzistor realizat bine o duce mult si bine!Pana la urma am facut 4 relee, cele 3 expuse pe forum si una controlata de microcontroler Atmel.Ia una postata de mine si construiestel, ieftin ... simplu.ps. ledurile acelea albe leai incercat in semnalizator .... ce culoare are semnalizatorul?

Link spre comentariu

initial facusem cablajul pentru smd 1k cate una la fiecare led,dar nu au mai avut astia la mivarom si am luat de 0,25 w 1k1 cam mare da n-au avut altfel,deci cate o rezistenta pe fiecare led si in paralel

Link spre comentariu

si totusi hardughia aia de placa dreptunghiulara cum ai bagat-o pe gaura din stopul din spate ca nu ai cum pe gaura originalaa da inca ceva o poza cu cercul stins ca sa vad cum l-ai facut se poate?

Link spre comentariu

Cam evaziv, am taiat o bucata mare din oglinda celor 2 becuri de pozitie, ca doar pe pozitie am pus

Posted Image

este facut cu compasul, impartit cercul, multe masuratori, se poate si cu un program

de desenat si scoti la imprimanta scara 1 la 1 si dupa aia semnezi gaurile ledurilor s.a.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări